Billedet viser Lailas tegning, og jeg har markeret de nyanlagte bede med en rød streg.
Bed nr. 1
Sådan så bed nr. 1 ud før omlægningen. Hjortetaktræet var gået ud, og fjeldribsene, der omgav træet, var blevet lidt gamle og triste. Al beplantning blev derfor ryddetNu ser bedet sådan ud:
1 Pur af 2 rækker avnbøg, Carpinus betulus
2 3 grupper med stauder, endnu ikke plantet
3 Glansmispel, Photinia villosa
4 Bunddække af knudret storkenæb, Geranium nodosum
Jeg har taget et billede af bedet, men planterne ser jo ikke ud af så meget på denne årstid.
Knudret storkenæb har vi andre steder i haven, så det er egne planter, vi har flyttet. De har blomstret siden foråret, og der er fortsat enkelte blomster.
Vi har lagt nogle grupper med forårsløg imellem bunddækkeplanterne. Det drejer sig om Narcis 'Sailboat' og Hyacint 'City of Haarlem'.
Bed nr. 2
Bed nr. 2 bestod før af en stor blok af klippede sargentsæbler. Blokken ses bagerst i billedet. Sargentsæblerne var gamle, og hver sommer, når de blev klippet, var der næsten ingen blade tilbage, så planterne blev rykket op.Nu ser bedet sådan ud:
1 2 grupper med solbrud, Helenium 'Potters wheel'
2 Bund af gul lærkespore, Corydalis Lutea
3 Hæk af avnbøg, Carpinus betulus
Det er meningen, at avnbøghækken skal vokse sig høj, ca. 1,80 m, da den danner den fjerde "væg" i vores gårdhave. Den har således både en læfunktion og en funktion som rumdeler. Lærkesporerne voksede der i forvejen, og de, der overlevede, da sargentsæblerne blev rykket op, blev fordelt i bedet igen. Solbrud havde vi i forvejen i haven, og et par grupper blev plantet imellem lærkesporerne.
Bed nr. 3
Bed nr. 3 var før omlægningen fuldstændig dækket af gamle forvoksede buske, som ikke tilførte haven noget smukt. De blev gravet op allerede i foråret, og jordstykket lå bar hele sommeren, da vi ikke rigtig kunne finde ud af, hvad det skulle bruges til. Bedet ligger allerbagerst i haven, hvor de to hegn mødes.Her er bedet, som det gerne skal komme til at se ud:
1 Clematis 'Paul Farges'
2 2 stk. Clematis 'Huldine'
3 Smalbladet søjletørst, Rhamnus frangula 'Fine line'
4 Hvid, længeblomstrende spirea (vi havde den i forvejen og kender ikke navnet)
5 Pilebladet pære, Pyrus salicifolia Pendula
6 4 stk. japansk kristtorn, Ilex crenata 'Stokes'
7 6 grupper med høstfloks, Phlox paniculata 'Fujiyama'
Da bedet ligger i et lidt afsides hjørne, er der brugt planter med hvide blomster, da hvid er en farve, det er let at få øje på.
Vi startede med at anlægge den lille flisesti.
De 4 småbladede kristtorn 'Stokes' skal plantes symmetrisk langs flisestien. Vi har ikke kunnet finde en planteskole, der har planterne før til foråret, så vi venter. For enden af flisestien har vi plantet en pilebladet pære.
For at skjule hegnene lidt, blev der plantet 3 klematis. På billedet er det 'Huldine', der er ved at blomstre af for i år.
Som bunddække i hele bedet skal plantes storkenæb, Geranium renardii. Vi har den i forvejen i haven, men vi har ikke planter nok, så vi skal have købt nogle flere. I bunddækket skal plantes 6 grupper med høstfloks.
Bed nr. 4
Bedet bestod tidligere af en uklippet spireahæk, Spiraea betulifolia. Hækken var plantet for tæt på en flisesti, og det blev derfor besluttet at grave den op og erstatte den med en klippet avnbøghæk. Jeg har ingen billeder, for vi har ikke fået hækken plantet endnu.Det var en lille gennemgang af de forskellige bede. Jeg håber, jeg har udtrykt mig, så det er til at få en ide om, hvad det er, vi går og arbejder med.