Efter en spændende haverejse til Bremen var det dejligt at komme hjem og konstatere, at de tørkeramte planter, vi tog fra, havde rejst sig og nu stod så friske. Det skyldtes, at der var kommet 15 mm regn. Efter vi er kommet hjem, er der yderligere kommet 44 mm, så det er helt perfekt.
Der er fortsat tekniske problemer. Jeg fotograferer med min telefon og lægger billederne over på en pc, som jeg også bruger, når jeg laver indlæg. Det plejer ikke at give problemer, men efter at jeg har skiftet min gamle iPhone ud med en iPhone 15, driller det. Og er der noget, jeg ikke gider, så er det computerproblemer :-( Nu er det dog lykkedes med sagkyndig bistand, at få samlet en serie blomsterbilleder, og de kommer her:
Årstiden forbinder jeg især med pæonernes blomstring. De store statelige blomster i smukke farver tiltrækker sig altid opmærksomhed. Nedenunder ses Paeonia lactiflora 'Immaculee.
En anden blomst, der også altid får opmærksomhed er fingerbøl, Digitalis. Der kommer mange nye sorter, men jeg foretrækker den gammeldags slags, som jeg forbinder med min barndoms have. De viste fingerbøl har alle sået sig selv. Der var blevet rodet i jorden i forbindelse med, at en række buske var blevet gravet op, og der må have ligget nogle frø. I det hele taget er fingerbøl gode til at dukke op forskellige steder i haven, hvor der lige er en bar plet. Bliver det for meget med fingerbøl, er de lette at hakke op, mens planterne endnu er små.
Knudret storkenæb, Geranium nodosum, fylder et helt bed, og det ser så yndigt ud med alle de små lilla blomster.
Blomstringen varer hele sommeren, men i år vil jeg prøve at huske at klippe den ned, inden den spreder alle sine frø, for de små frøplanter er ikke så lette at luge op.
Farvebælgen, Baptista australis, minder lidt om lupinen, men den er lettere og mere elegant end lupinen, og så får den dekorative sorte frøstande. Planten har pælerod, og som så mange andre planter med pælerod er den tørketålende.
Husløgene, Sempervivum, vokser i en skål på havebordet. Her kan vi rigtig iagttage de små stjerneformede blomster. Husløg vil gerne have det tørt, så skålen er placeret for enden af bordet, som står under et tagudhæng.
De næste blomster har det til fælles at de vokser i den del af haven, vi kalder den hvide have. Den første, jeg vil vise, er denne lille røllike, Achillea kellereri. Den er plantet for en del år siden, men den har aldrig vokset sig stor. Jeg skal måske prøve at give den lidt opmærksomhed, så den ikke bliver overgroet af naboplanterne, for den er værd at have i haven. Den har de yndigste grå blade og fine hvide blomster.
Dagpragtstjerne, Silene fimbriata, har brug for lidt støtte, det får den af ædelcypresserne, som den væver sig ind imellem.
Skærmplanter er altid gode til at give lethed i bedene. Hertil bidrager Bjørnerod, Meum athamanticum, dobbelt, for både blomster og blade er fine og lette.
Bølgekronet storkenæb, Geranium phaeum 'Album' er gode til at fylde huller ud. De spreder sig både ved frø og ved udløbere, men bliver det for meget, er de lette at rykke op. Det er en staude, jeg holder meget af.
Den lille vedbendtorskemund, Cymbalaria muralis 'Alba', kryber rundt som bunddække. Den er helt sin egen og vil ingen regler indordne sig under. Den får som regel lov, men bliver den for næsvis rykker jeg et par håndfulde op.
Tak til jer der kommenterede på mit sidste indlæg og ønskede en god haverejse. Det blev en på alle måder vellykket tur til Bremen og omegn. Jeg vender tilbage med billeder på et senere tidspunkt.