Sider

fredag den 3. juli 2015

Besøg i Enemærkets Hostahave

Enemærkets Hostahave er beliggende nogle få km øst for Ringkøbing. Haven ligger som en oase midt i en gammel plantage. Som navnet siger, er haven først og fremmest en have, hvor hostaer er de dominerende planter. Det drejer sig om en rigtig plantesamlerhave, her skulle være ca. 1200 forskellige hostaer. Hvordan holder man egentlig styr på så mange forskellige, det må kræve noget af et kartotek?Haven er anlagt med store bede med hostaer suppleret med forskellige andre stauder. Imellem stauderne vokser forskellige buske og som overstandere er plantet mange træer, heraf en del sjældne. Busken på billedet er en virburnum plicatum "Thunberg's Original". Den vokser flere forskellige steder i haven, og jeg tabte helt og aldeles mit hjerte til de store kridhvide blomster.

 
 
Mange kan ikke lide hostaens blomster, nogle klipper ligefrem blomsterne af, så snart de viser sig. Det synes jeg er en skam. Prøv engang lige at se på blomsten her, den er da smuk!


Ved indgangen til hostahaven bliver man budt velkommen af denne smukke pergola.


Med til haven hører også plantesalg. Her er et kæmpe udvalg af fortrinsvis hostaer. Det er ikke let at begrænse sig...


Noget af det mest imponerende i hostahaven er plænerne. Der er simpelthen de flotteste, tætteste, grønneste og mest ukrudtsfri græsplæner. Desværre fik jeg dem ikke fotograferet.

Se mere på hostahavens hjemmeside.

2 kommentarer:

 1. Hej Erna
  Hostahaven er rigtig smuk, og hyggelig at gå rundt i. Man får mange gode ideer, også til smukke stier og nye rum i haven :-)
  Mange hilsner, Line

  SvarSlet
 2. Sidste år havde jeg årskort til Hostahaven, så jeg fulgte den gennem hele sæsonen. Synes næsten jeg fik et tilhørsforhold til den :-)
  Hilsen Elna

  SvarSlet