torsdag den 17. december 2015

Tænk grønt

Vi har en del stedsegrønne planter, mest taks, spredt over hele haven. Men i et hjørne af haven har vi et bed, som næsten udelukkende består af stedsegrønne planter. Jeg kan lide bedet på alle årstider, for alt det grønne er med til at skabe ro. Men navnlig på denne årstid, hvor der er lidt bart derude, holder jeg meget af vores stedsegrønne bed.Bedet kan ses fra køkkenvinduet, og det er en daglig glæde at kikke ud på det grønne. Fuglene holder også af bedet, da buskene er gode lægivere, men kristtornenes bær foragter de nu heller ikke.


Som bunddække er brugt guldjordbær, som også er stedsegrøn. Bedet rammes på alle 4 sider ind af græs. Så alt i alt er det et meget grønt hjørne af haven.


Som overstander vokser et birketræ, der med sin hvide bark spiller fint op til den brogetbladede kristtorn. I forgrunden ses børnebørnenes hule.Forår og sommer er der også blomster i bedet, da der er plantet perlebuske og dværgsyrener imellem det stedsegrønne. Og ikke at forglemme har kristtornene jo de yndigste små blomster.


I denne tid er de stedsegrønne ekstra skattede, da de leverer materiale til julens kranse.


 

5 kommentarer:

 1. Hej Elna!
  Det er et fantastisk og meget meget inspirerende grønt bed du viser! Jeg selv er næsten først lige begyndt at plante stedsegrønne, har en ide om at det skal holdes enkelt, som det du fortæller med dine taks, altså hellere flere af samme slags, end 50 forskellige. Dem der er plantet til nu, giver straks syn for sagen i forhold til styrke-ro-fasthed.
  Hilsner fra Anette

  SvarSlet
 2. Hej Anette
  Du har jo brug for meget grønt, når du binder kranse og laver dekorationer, så du vil da rigtig have noget ud af, at kunne klippe i din egen have. Meget af det stedsegrønne vokser hurtigt, så det varer såmænd ikke så længe, inden man kan begynde at klippe.
  Hilsen Elna  SvarSlet
 3. Jeg kan godt forstå, at du er glad for det bed, det ser flot ud. Jeg har aldrig set blomster i kristtorn, de er vældig fine.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan har man jo sine favoritbede. Du har helt sikkert også dine. Jeg kan jo se på din blog, at du også er glad for stedsegrønne.
   Hilsen Elna

   Slet
 4. Städsegröna växter är verkligen en tillgång i trädgården, så vackra bilder du visar!

  Önskar dig och din familj en riktigt God Jul!

  /Gunilla

  SvarSlet