Velkommen til min blogVelkommen til min blog. Jeg håber, du vil få glæde og inspiration af at læse med.

Jeg har altid interesseret mig for haver. Min første have fik jeg som barn. Den udgjorde en lille solbeskinnet plet i mine forældres have. Her blev der sået og luget og vandet. Og der blev høstet afgrøder til både maven og husets vaser. Senere fik min mand og jeg selv en have. Den har været til stor glæde for os i over 40 år. Næsten dagligt er vi i haven.

Jeg er især interesseret i havens linjer og indretning, samt i plantesammensætninger. Jeg kan lide de enkle, regelrette bede med store grupper af bunddækkeplanter, men jeg holder også af de små intime hyggepladser omkranset af et væld af blomster. Vi arbejder hele tiden på at udvikle haven, og den har i årenes løb gennemgået mange ændringer.

I forbindelse med at jeg stopper på arbejdsmarkedet og overgår til pensionisttilværelsen har jeg besluttet, at jeg vil starte en haveblog. Her vil jeg fortælle om vores egen have, men også om andres haver, om gode havebøger og meget andet. Jeg vil indvi jer i nogle af mine havetanker, og engang imellem vil der nok også komme kritiske bemærkninger, når jeg synes, at byens rum bliver for grå og triste, og der mangler grønne oaser.

Du er meget velkommen til at kommentere. Din kommentar vil helt sikkert kunne inspirere, give viden, være et diskussionsoplæg eller bare gøre mig glad!

Hilsen
Elna

9 kommentarer:

 1. Velkommen i haveblogland. Jeg startede min blog for 4 år siden, da jeg gik på efterløn. Jeg ser frem til at høre mere fra dig.
  Havehilsener fra
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for velkomsten. Jeg har læst lidt med i blogland de sidste år, men jeg har ikke været flink til at kommentere. Men nu får jeg jo bedre tid, så det er min plan at være mere aktiv.
   Hilsen
   Elna

   Slet
 2. Hyggelig å besøke bloggen din. Vi har nok veldig ulike hager, men historiene våre har mye felles. Jeg begynte å blogge i starten på 2016 som fersk pensjonist. jeg er vokst opp med
  grønsaker og blomster på et lite småbruk, Samme sted som vi bor nå.
  Ha det fint Elna, jeg kommer til å besøke bloggen din utover.
  Hilsen fra Turid

  SvarSlet
  Svar
  1. Velkommen til min blog! Jeg er da glad for, at du vil kikke forbi fremover. En kommentar i ny og næ vil da også være velkommen.

   Hilsen Elna

   Slet
 3. Hej Elna
  Jeg har også mange taks i haven, men er blevet "bange for dem". Vil gerne i kontakt med dig pr e-mail.
  venlig hilsen susanne

  SvarSlet
 4. Hej Elna,
  Jeg glæder mig til at kigge med på din blog/ din have
  Mvh Eva (Enngaardogtrehaver)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eva
   Velkommen! Det glæder mig, at du vil kigge med. Jeg må også ind og se din blog.
   Hilsen Elna

   Slet
 5. Hej Eva. Rigtig fin blog. Jeg prøvede af skrive kommentar umder den hvide have. Din pilebladet pære - hvor højt opstammet er den?

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har to pilebladet pære. Den der vokser i den hvide have er stammet 2,30 m op. Den anden er stammet 1,85 m op. Jeg klipper grenene lidt hvert år, for at kronen ikke skal blive for stor, og den lave er selvfølgelig lettest at nå op til. Den høje kan man gå oprejst under, det kan man ikke helt med den anden, da nogle af grenene hænger lidt ned. Personligt synes jeg, at den høje er den smukkeste.

   Hilsen Elna

   Slet