fredag den 9. november 2018

Tur til Hindø

I går skinnede solen så smukt, at jeg blev lokket uden for hækken. Nogle gange kan man godt føle sig lidt indelukket i en parcelhushave med store træer. Så jeg tog ud, hvor der er åbne vidder og højt til himlen. Turen gik til den lille ø Hindø, som ligger i Stadil Fjord.

En træbro fører over til øen.


Øen er privatejet, og det er kun ejeren, og hvem der ellers har ærinde, der må køre på broen. Men alle har adgang til fods eller på cykel. Jeg gik derover, og det er en smuk gåtur med vid udsyn til siderne. Jeg skulle jo nødig blive så optaget af udsigten at jeg faldt i vandet, så kald mig bare bangebuks, men jeg valgte altså at gå midt på broen.


 
Når man kommer over til Hindø, bliver man modtaget af rørskov. En rørskov i efterårsfarver er til fulde lige så smuk som en skov af træer.


Jeg tror, jeg var det eneste menneske på øen, og det var helt specielt at gå igennem rørskoven og opleve stilheden, der kun blev brudt, når flokke af gæs og svaner fløj over.


Hele øen er fredet, hvilket betyder, at der ikke må dyrkes landbrug, men jorden skal ligge hen som enge og overdrev. Det så dog ud, som om der på visse tider af året er afgræsning. Der må heller ikke drives jagt, bortset fra jagt på skadevoldende dyr. Jeg så en minkfælde. Der lever mange vilde mink i Vestjylland, og de har åbenbart også fundet over til Hindø.Der er ingen fastboende på Hindø. Men der er en gammel gård, som ejeren bruger som sommerbolig, desuden er der et par småhuse.


Hist hvor vejen slår en bugt …..
Vestenvinden er den fremherskende på disse kanter, og ingen skal være i tvivl om verdenshjørnerne.Novemberdagene er korte, og dagslyset var allerede ved at svinde ind, da jeg forlod øen ved 16-tiden.

  
I kan læse mere om Hindø her.

19 kommentarer:

 1. Hej Elna

  Takk for turen ut til en vakker øy. Jeg hadde nok også gått i midten av broen. Det må ha vært en spesiell stillhet der som eneste person på hele øya. Det er ikke så ofte at en er så alene. Vakre farger.
  God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det sker ikke ret tit, at man er helt alene. Men det var skønt at nyde stilheden og roen.
   Du må også have en god weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 2. Hej Elna

  Der har jeg aldrig været. Danmark er fyldt med disse fine unike steder:)
  Det er bare at finde dem!
  Tak for turen!

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du ret i. Men jeg synes, naturstyrelsen og kommunerne er blevet bedre til at gøre opmærksom på stederne. Jeg har også indtryk af, at der arrangeres flere og flere naturvejlederture.
   Du må også have en dejlig weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 3. Hej Elna!

  Det måste ha varit en märklig känsla att vara helt ensam och de enda ljud som hörs är från naturen. Det finns inte många sådana platser kvar i våra omgivningar. Träden lutar i vindens riktning och har säkert svårt att etablera sig på denna vindutsatta plats.

  Jag skulle nog också ha gått mitt på bron...

  Tack för att du berättar och visar oss en säregen plats.

  Trevlig helg Elna!

  SvarSlet
  Svar
  1. Når jeg går alene sådanne steder, er det som om alle mine sanser helt ubevidst skærpes, og det gør oplevelsen større. Men det er jo også hyggeligt at gå der sammen med andre, så man kan dele oplevelsen.
   Jeg så ingen selvsåede træer, men jeg ved ikke, om det er på grund af vinden, eller om det er dyr, der æder de små skud. Jeg tror, der er meget vildt på øen.
   Du må også have en god weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 4. Tak for turen. Har aldrig været der eller hørt om den men så lærte jeg da noget nyt om vort lille land i dag. Der ser rigtig hyggeligt ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er nok rigtig mange af den slags naturperler spredt ud over landet. Det er bare med at gå på opdagelse. Der er hyggeligt derovre, og det er der helt sikkert også en sommerdag, når engplanterne blomstrer.
   Du må have en god weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 5. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 6. Tak for de fine landskabsbilleder. A propos din sidste bemærkning så oplever jeg, at november i år er usædvanligt mørk og vindstille.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg nyder de vindstille dage, for jeg synes, at vi tidligere på efteråret har haft meget blæst. De sidste par dage har solen skinnet, men ellers vil jeg give dig ret, vi har haft mange dage, hvor det knap nok er blevet lyst. Men hvor er det dog mildt.

   Hilsen Elna

   Slet
 7. Sikken dog en dejlig tur til Hindø, et sted jeg selvfølgelig ikke kendte, men så blev jeg klogere. Det er noget af en bro, der er derover til. Jeg havde nok valgt at tage hjem lidt før, det begyndte at mørkne :) Det er godt nok tidligt, det bliver mørkt, vi fik regn ved 15 tiden, så her var det endnu tidligere.
  Hilsen og god weekend
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Gadelys findes selvfølgelig ikke på Hindø, så jeg var klar over, at jeg skulle over broen, inden det blev alt for mørkt😉. Jeg synes, der er dage, hvor det nærmest ikke bliver lyst.
   Du må også have en god weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 8. Hei Elna!
  Nyter å gå i dine landskap. De er vakre. Det må være spesielt å være der alene.
  Jeg hadde også gått midt på brua. Det må være rart å gå kant i kant med vannet og midt på sjøen.
  God kveld! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg nyder også at gå i dine landskaber. Du viser så smukke landskabsbilleder på din blog. Det er da specielt at være alene et øde sted, så bliver man opmærksom og bruger sine sanser meget intenst.
   Da jeg gik midt på broen, tænkte jeg på, at jeg nødig ville møde en bil. Det gjorde jeg heldigvis ikke, men der kommer også kun ganske få biler over på øen.

   Hilsen Elna

   Slet
 9. Det må have været en vidunderlig stille oplevelse. Skønt, at der endnu findes den slags små perler. Og godt for dig, at det er lige ved siden af dig.
  Tak for turen.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en dejlig tur. Mon ikke der findes en del af den slags små perler, man skal bare lede lidt efter dem.

   Hilsen Elna

   Slet
 10. Underbara bilder! Ja ibland behöver man lugnet och friheten - gärna helt ensam :)

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg havde en rigtig dejlig eftermiddag. Når man er alene oplever man stilheden så intenst.

   Hilsen Elna

   Slet