fredag den 13. maj 2016

Majhaven ruller sig ud

Helt bogstaveligt ruller majhaven sig ud. Her er det bregner,


her er det bronzeblad,


og her er det hostaer, der ruller sig ud.


Efterhånden kommer bladene til at fylde mere og mere, og der er ikke længere så meget bar jord at se i bedene.


Der er endnu ikke så mange stauder, der blomstrer, hvilket gør, at man lægger mere mærke til de forskellige bladformer. Sivene i midten er snefrytle.


Her er det bregne og kæmpestenbræk.


Frøstjerne og elefantgræs.


Flere af havens buske er i blomst, men termometret har de seneste dage været oppe på 28 grader, så man skal skynde sig at nyde blomstringen, mens den er der. Troldel og perlebusk er et par af favoritbuskene.En anden favorit er bærmispel. Her er det sorten Amelanchier spicata. Den har en stiv og meget opret vækst. Her i Vestjylland er den en glimrende lægiver.8 kommentarer:

 1. Måske skyldes det, at du bruger ordet bladformer. I hvert fald kunne jeg ikke lade være med at fokusere på dem i dine billeder. Amelanchier spicata hækken ser utrolig dekorativ ud. Amelanchier er i det hele taget en fin slægt.

  SvarSlet
 2. Jeg kan heller ikke rose Amelanchier nok. Det er vindblæst her i det yderste Vestjylland, så det er så vigtigt at skabe læ, og dertil er den god.
  God weekend!

  Hilsen Elna

  SvarSlet
 3. Fint skrivet, trädgården rullar ut sig...jag är alltid så fascinerad av de olika ormbunkarna och hur de påbörjar sitt liv ovan jord under våren.

  Evert Taube, svensk vissångare och poet, därtill naturälskare skrev om "ormbunken rister sina ringlade blad" - liten gammal svenska men ack så vackert.

  SvarSlet
 4. Jeg kendte ikke Evert Taubes vise, men jeg fandt teksten på nettet. Det er en dejlig sang. Der var et par ord, jeg måtte slå op i min svenske ordbog, men ellers kunne jeg godt forstå teksten. Det er lidt sjovt, at I kalder bregnen for ormbunken. Mon det er fordi, den er sammenrullet som en orm?

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu blir jag riktigt imponerad av att du tog dig tid att leta upp och läsa texten. Och så får jag skämmas för jag citerade fel, "ringlade topp" skall det vara och inget annat. Jag har lyssnat på och läst Evert Taube i hela mitt liv, sedan 10 - års ålder ungefär. Hans texter är enkla men det är just det som är hans genialitet, han var pedantisk med orden. Han är död sedan länge och efterträddes av sin son Sven- Bertil Taube, inte som diktare men som sångare. Sonen sjunger mycket bättre än fadern.

   Härligt att du förstod texten, det är lite gammalsvenska, text av sin tid. Om du har lust någon gång så finns en oerhört vacker text i " Änglamark"

   Hälsningar Gunilla

   Slet
  2. "Änglamark" har en meget smuk tekst. Jeg har den på en CD, hvor Sven-Bertil Taube synger.

   Hilsen Elna


   Slet
 5. Visst är det härligt nu när allt utvecklas och det är ljust grönt och fräscht. Jag har också en häck med Amelanchier mot väst som lähäck. Gillar den mycket
  /HEelene

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt enig. Her er løgblomsterne visnet, men stauderne har så småt begyndt blomstringen, og roserne har knopper. Der er meget at glæde sig til.

   Hilsen Elna

   Slet