fredag den 22. juli 2016

Hjemme igen!

Man ved jo aldrig, om der skulle sidde en meget haveinteresseret indbrudstyv og læse haveblogs!! Så jeg prøver altid at holde det skjult, når jeg er på ferie. Men man kan jo sagtens udgive indlæg på ferien. Det er bare at lave dem hjemmefra og så trykke udgiv.

Men altså - jeg har været på ferie, og nu er jeg hjemme igen. De næste par uger går dagene med familiebesøg, så jeg er ikke så flittig i blogland. Men jeg prøver at hænge ved.


Men hvor gik ferien så hen, er der nok nogle, der spørger? Vi var på Azorerne, og det var bare skønt. Det kommer I nok til at høre mere om senere, men jeg kan da lige vise en serie hortensiabilleder. På Azorerne ser man blå hortensiaer - Hydrangea macrophylla - overalt, og de stod i fuldt flor.

Blomsterne bliver noget større end herhjemme.


Det kan være svært at se bladene for blomster.


På Azorerne er klimaet lunt og luftfugtigheden høj, så hortensiastiklinge er nemme at få til at slå rod. Man klipper blot en gren og stikker den i jorden, hvor man ønsker en ny plante.


Planten er ikke hjemmehørende på Azorerne, men indført fra Japan. Men den trives ovenud godt, og den er ved at være en trussel for de hjemmehørende planter. Men smuk er den. 
 

6 kommentarer:

 1. Hej Elna!
  Kan godt forstå du første fortæller om ferien bagefter, jeg tænker også som dig med mindre der er en til at passe hus. Hvor er der smukt, hvor er hortensiaerne imponerende, glæder mig til flere kig af det vidunderlige sted. I øvrigt velkommen hjem igen, og hyg dig meget med familien!
  Sommerhilsner Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Azorerne er et meget frodigt sted, og vi så flere haver og parker. Jeg kan jo se, at du har kikket med på instagram, hvor der ligger et lille udsnit af mine billeder.
   Du må også hygge dig!

   Hilsen Elna

   Slet
 2. Vackert och storslaget med havet runt om. Gillar också hortensia.
  Och nu Elna blommar min häck av Bjergmynta som jag fick inspiration till genom din blogg (Jan. 2016). Inte så lång häcks som din men 7 plantor får plats.
  //Helene

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at din hæk er i blomst. Jeg håber, du bliver glad for den.

   Hilsen Elna

   Slet