fredag den 31. marts 2017

På jagt efter foråret i København

Jeg har været i København i nogle dage. Det er altid spændende at komme over i et myldrende storbyliv og blande sig lidt i mængden og se, hvad der foregår. Men man kan jo godt komme til at gå derovre og længes lidt efter alle forårsblomsterne hjemme i haven. Så jeg gik på jagt efter det københavnske forår. Og se blot, hvad jeg fandt:

I Torvehallerne bag Nørreport Station bugnede det med forårsblomster.








Det andet sted, jeg mødte foråret, var i Kongens Have. Her stod krokustæppet i blomst. Tusindvis af hvide, blålilla og blå krokus blomstrede i plænerne foran Rosenborg Slot. Det var et betagende syn, og mange havde da også lagt vejen forbi. Det skal dog siges, at krokustæppet ikke var helt så tæt i år, som det tidligere har været. Jeg har tidligere set det, hvor felterne har været trukket fuldstændig skarpt op.




Det tredje sted, jeg mødte foråret, var helt uventet. En typisk gade med boligblokke helt ud til fortovet, cykler langs husmurene og biler i vejsiden levner ikke meget plads til forårsblomster, for det meste er de helt fraværende. Men prøv at lægge mærke til trækassen foran det grå hus.


Jeg tænkte i første omgang, at der nok bare var affald i kassen. Men prøv at se, hvad der åbenbarede sig, da jeg kom nærmere.


Her i den høje trækasse, godt beskyttet for fodtramp, cykler og hunde, der bliver luftet, var anlagt den yndigste lille have. Haven, som vel var omkring 1 kvadratmeter, var fint passet. Jeg forestiller mig, at der i det grå hus bor et haveglad menneske, som går og "nusser" med blomsterne og måske også snakker lidt med dem. Jeg blev næsten helt rørt. Tænk hvis der var flere at den slags små haver, så ville storbyens gader blive meget mere spændende at gå i.

16 kommentarer:

 1. Åhh, så mye fint du så i København! Alle de flotte narcisser og tulipaner de hadde der, får en jo til å lengte etter vår. Nydelig crocusteppe!
  Ja, det var virkelig litt av en åpenbaring oppe i den grå kassen :)

  God weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. I Torvehallerne kan man købe sig fattig i blomster, men jeg var med bus til København, så det var ikke så praktisk at købe en hel masse med hjem. Men alligevel kan man jo godt gå rundt og nyde all de skønne blomster.
   Også en god weekend til dig!

   Hilsen Elna

   Slet
 2. Hei!
  Fantastiske bilder. Jeg blir glad av sånt. Det er så deilig med farger.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at blomsterne kunne glæde dig. Der var også rigtig mange skønne farver.
   Du må også have det godt!

   Hilsen Elna

   Slet
 3. Du kan altså det med at tage flotte billeder af både by- og landskabsmiljøer, men jeg faldt alligevel især over den skønne minihave. Man kan virkelig ikke lade være med at spekulere på, hvem der har lavet den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Den minihave satte også nogle tanker i gang hos mig. Men den person, der har lavet haven, læser nok ikke min haveblog, så det kommer vi nok ikke nærmere.
   God weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 4. Hvor er det glædeligt at du ikke blev udsultet på den grønne side for København er efter min mening så smuk, også på stenbroen;) Hvis du bare kunne komme ind og se baggårdene også vil du finde skønne lyse grønne baggårde med træer, planter og bænke og masser af mulighed for at nyde udelivet. Ja på en måde synes jeg også at Kongens have billederne afspejler livet i det grønne i byen, vi er trods alt kun slut i marts..
  Den lille kasse viser at der er en lyst til at leve livet ude og en lyst til at dele med andre og det synes jeg er kendetegnet for mange københavnere - man bliver glad for at støde på sådan en:-)
  P.S. Jeg bor selv 15 km fra Rådhuspladsen og er ikke Københavner:o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker at kikke ind i baggårde, der finder man næsten altid noget spændende. Det er bare ikke altid sådan lige til at komme af sted med at smugkikke. Gadebilledet er fra Østerbro, og gaden er nabo til "Komponistkvarteret", som jeg synes er et meget charmerende kvarter. Jeg elsker at gå og kikke på de hyggelige forhaver.
   God weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 5. Vilket överflöd av allt det sköna! Tänk att cyklarna får stå ifred utan att någon obehörig får dåliga tankar.

  Ha en fin söndag Elna!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er desværre ikke altid, at cyklerne får lov at stå i fred, men billedet er fra et roligt kvarter i København, så mon ikke det går.
   Jeg har haft en god søndag. Nu er den jo næsten gået, men du må have en god ny uge.

   Hilsen Elna

   Slet
 6. Vilka magnifika blomsterfång du hittade. Man vill ju gärna ha dem allihop. Och den lilla trädgården på gatan måste vara till lyst för dem som bor där.
  //Helene

  SvarSlet
  Svar
  1. Den lille have må bestemt være til glæde for de, der bor i huset, og for alle der kommer i gaden.

   Hilsen Elna

   Slet
 7. For en herlig tur du har hatt til deilige København. Jeg er så glad i den byen og har vært der mange ganger. Hallene på Nørrebro er virkelig en oase. De der Ranunklene var som kjærlighet på pinne:)
  Alt godt.
  Jannicke

  SvarSlet
  Svar
  1. Hver gang, jeg er i København, lægger jeg vejen forbi Torvehallerne, jeg synes også, de udgør en lille oase. Ranunkler er en af det allerskønneste blomster.

   Hilsen Elna

   Slet
 8. Hvor er i gode til at komme på ture. Flotte farverige billeder fra Torvehallerne. Genkender din glæde ved den kasse-have. Datteren og jeg gik i Århus, i en småtrist/grå gade, og pludseligt dukker der krukker op med blomster, man bliver så glad og mild langt ind i kroppen.
  Ha en god dag
  Hilsner Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi kan godt lide at tage på nogle små ture, og da vi ikke er på arbejdsmarkedet længere, er det forholdsvis let at tage af sted.
   Ja det er utroligt, hvad et par krukker med blomster kan gøre, og uanset hvor lidt plads der er mellem hus og vej, er der altid plads til en blomst. Heldigvis tror jeg det smitter, for jeg har flere gange set, at hvis først en i en gade har sat blomster ved fordøren, begynder naboerne at gøre det samme.
   Hav en god aften!

   Hilsen Elna

   Slet