lørdag den 5. august 2017

Dejlige feriedage i haven

Vores have bliver brugt meget. Jeg elsker at opholde mig derude både for at lave havearbejde og for at nyde haven. I de forløbne dage har vi haft børnebørnene på ferie, så da er haven også blevet brugt til leg. Der er ikke noget bedre, end når glade barnestemmer lyder derude. Gyngen, der hænger i det gamle egetræ, er blevet flittigt brugt, der er spillet bold på græsplænen, og der er fabrikeret massevis af sandkager.


Jeg har for første gang prøvet at så georginer, og det må siges at være en let måde at få disse skønne sensommerblomster på. De blev sået i vindueskarmen i starten af april og flyttet ud i haven i midten af maj. De begyndte at blomstre midt i juli. Jeg købte en pose med blandede frø i flammende farver, så det ser ret så festligt ud.


I bedet her er der også knald på farverne. Det er ellers ikke lige min stil med de stærke farver, men jeg synes, de klæder vores røde dør og postkassen på muren.


Jeg kan bedst lide de dæmpede farver, og jeg holder allermest af den hvide have.


Her er det perlekurv, der blander sig med ædelcypres 'Mini Globus'.


Den hvide fredløs er begyndt at blomstre. Den er en af mine favoritter både i haven og i buketter. Det er en nem staude, der dog ikke må have det for tørt. Den breder sig lidt rigeligt, men bliver det for meget, er den nem at rykke op.


Isbegonien er en anden af mine hvide favoritter. Den står i en krukke på trappen, og da det er på nordsiden af huset, står den i skygge. Det har den ikke noget imod, den blomstrer lystigt og har gjort det hele sommeren.


Bjergmynterne omkring bålpladsen står i blomst, de har den skønneste duft, og der er en konstant summen af insekter i planterne.


Det har været en dejlig dag i haven. Den er blevet nydt med hygge ved havebordet og lidt havearbejde. Nu går dagen på hæld, og solen kaster skygger på græsstien.


I morgen har manden i huset fødselsdag, og han skal naturligvis have en buket fra haven.

20 kommentarer:

 1. Hej Elna

  Det ser da super ud - lækre hvide blomster!

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Karsten. Du må have en dejlig uge!

   Hilsen Elna

   Slet
 2. Så flotte georginer du har sådd! Det er enenkel måte å få sommerblomster på. Jeg gjorde det mye før, og det er alltid spennende å se hva som dukker opp av farger. Nydelig isbegonia.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har tidligere ikke haft georginer, fordi vi ikke rigtig har plads til vinteropbevaring af knoldene. Men når det kun koster en pose frø at få planterne, kan man jo bare lade være at overvintre knoldene, og så starte med en ny pose frø til næste år.

   Hilsen Elna

   Slet
 3. Børn, der leger i haven, skaber en herlig sommerstemning. Hvide blomster holder jeg også meget af, men især i samspil med andre farver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg holder meget af hvide blomster sammen med gråt løv. Men jeg synes, at lidt lysegult og måske et strejf af lilla kan fremhæve de hvide blomster og bløde lidt op i en hvid have.

   Hilsen Elna

   Slet
 4. Hei!
  Det er deilig å høre barn som fryder seg. Dahlia sår jeg hvert år, men det er først i år jeg er veldig fornøyd. Kjenner at jeg får mer og mer behov for sterke farger. I år har jeg brukt mange nyanser av rødt. Det løfter meg. Hvitt er favorittfargen, særlig nå i august. Og selvfølgelig snøklokker i mars.
  Tusen hjertelig for vakre ord på bloggen. Det blir jeg himla glad for.
  Ha det godt og god natt! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne! Jeg kan så godt lide din blog, og jeg bliver inspireret af den. Jeg ser alt, hvad du lægger på den.
   Hav det godt!

   Hilsen Elna

   Slet
 5. Hvor er der smukt i jeres have. Du har mange smukke hvide blomster. Jeg har aldrig været vild med begonier, men den du viser er smuk:) Tillykke med manden!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Jeg har nok haft det med begonier lige som dig. Jeg kan huske fra min barndom, at man tit så nogle meget røde begonier plantet sammen med orangefarvede tagetes. Det syn kan jeg slet ikke holde ud. Men den lille hvide isbegonie med den gule midte har jeg overgivet mig til, også fordi den blomstrer så trofast.
   Tak, manden havde en god fødselsdag.

   Hilsen Elna

   Slet
 6. Så vackert det är hos dig. Gillar också att man kan ta in blommor från trädgården. Min lilla häck av bergmynta, som jag planerade förra sommaren efter inspiration från din trädgård, börjar också bli fin. Inte lika stor som din än men den kommer.
  //Helene

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er glad for at høre, at dine bjergmynter vokser godt. Det er en fornøjelse at høre insekterne summe i blomsterne.

   Hilsen Elna

   Slet
 7. Tillykke til manden i huset.
  Dejligt med besøg af børnebørnene, så bliver haven brugt på en anden måde.
  Imponerende med dine frøsåede georginer, det ser flot ud sammen med jeres dør.
  God søndag
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Manden i huset havde en god fødselsdag, han virker vældig tilfreds!
   Jeg er lidt imponeret over, at frøsåede georginer kommer så tidligt i blomst. Det er nu en let måde at få nogle flotte blomster på.
   Hav en god uge!

   Hilsen Elna

   Slet
 8. Deilig med besøk av barnebarn, det blir et annet liv i hagen da. Har ikke sådd georginer i år, men synes alltid de har kommet tidligere enn knollene. Deilig med hvite blomster og sterke rødtoner på denne tiden:-)
  Ha en fortsatt fin sommer/Eirin

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er dejligt med liv i haven, hvad enten det er børnebørnene, der leger, eller det er haveinteresserede, der kommer til åben have, som jeg lige har læst om på jeres haveblog.
   Jeg ønsker også jer en fin sommer.

   Hilsen Elna

   Slet
 9. Hej Elna!

  Härligt när barnbarnen kommer, plötsligt är det ljud och rörelser överallt!

  Din trädgård är så vacker med mycket grönt och dämpade färger. Jag är inte heller så pigg på starka och dominerande färger men när jag gjorde en ny plantering i sommar kom jag på mig själv att faktiskt längta efter några rejäla färgklickar i allt det gröna.

  Hälsningar

  /Gunilla

  SvarSlet
  Svar
  1. Lidt farveklatter til at skabe kontrast giver altid et friskt pust til haven. Engang imellem skal man jo lege lidt!

   Hilsen Elna

   Slet
 10. I love your posts and everything looks wonderful. I love your idea thanks for sharing.
  หนังใหม่

  SvarSlet