fredag den 25. august 2017

Augusthaven

Efter en meget tør og blæsende sommer var haven ved at se lidt trist ud. Men nu har vi fået en del regn, og selvom vi godt kan bruge mere, har regnen frisket meget op på de slatne planter. Stauder, sommerblomster og georginer står i blomst, så augusthaven er ret farverig.

Hvis solen ikke vil skinne, skal morgenfruerne nok sørge for sol i haven.


Lathyrus, 'Black Knight' er god i buketter, og jo flere blomster, man plukker, jo flere blomster kommer der.


 Sankthansurt 'Matrona' er en dejlig staude, den er flot i knop, i blomst, og når den står med frøstande.


Jeg har flere gange i sommer vist billeder fra den hvide have. Her kommer flere billeder. Græsserne, Miscanthus sinensis 'Morning Light' hører til favoritterne.Hvide høstanemoner i godt selskab med kongeskærm, Ammi majus.


I et andet af havens bede blomstrer den lyserøde høstanemone. Den er i selskab med den hvide fredløs, Lysimachia clethroides.


Her er et billede fra det haverum, vi kalder den tørketålende have. Men selv tørketålende planter kan få det for tørt, og vi har måttet vande lidt.


Violfrøstjernerne, Thalictrum er blevet så høje i år, at de vokser op i æbletræet.


Benvedens frugter lyser i solen.


Hortensiaen, Hydrangea paniculata 'Limelight', i indkørslen giver os og vore gæster en blomstrende modtagelse igennem flere uger. Det er en nem og skøn busk.


Selvom augusthaven er rig på blomster, vil jeg ikke glemme "den grønne have". Den er nemlig slet ikke kedelig, fordi der er så mange bladformer og -farver. 

24 kommentarer:

 1. Det er jo bare så flott alt sammen! Min seneste dille er Sedum, og 'Matrona' er så vakker. Den er i gang med å blomstre her også. Insektene liker også den.
  'Limelight' er en av de flotteste busker/trær som finnes på denne tiden av året, og den vil jeg ikke unnvære.
  God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes, det er spændende, at du samler på sedum. Bortset fra sankthansurten, tror jeg, det er lidt oversete planter, men de har så mange kvaliteter, bl.a. er de jo tørketålende.
   Du må også have en god weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 2. Hej Elna!

  Håller med Marit, augusti trädgården är verkligen flott! Allt du planterat ser ut att vara noga genomtänkt. Jag är mycket förtjust i gräs och speciellt i Miscanthus gräsen. Tyvärr har vi fått för lite regn så de kommer inte riktigt till sin rätt i år men när det regnar tillräckligt är de sensommarens vackra dansöser.

  Trevlig helg Elna!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Ja det blev en tør sommer hos dig. Det blev det også her, men nu har vi fået regn, men ikke nok. Jeg håber, at der også langt om længe er faldet regn i din have.
   Du må også have en god weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 3. Godt I også har fået regn nu, men du har ret, vi kan sagtens bruge mere, især fordi det blæser sådan, det tørrer.
  Det ser skønt ud i din sensommerhave, både blomsterne og det grønne.
  God weekend
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak!
   Åh ja, den evindelige blæst kunne vi godt være foruden.
   Du må også have en god weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 4. Hvor er billederne af din august have, SMUKKE og frodige, og en fryd for øjet. God weekend.
  Hilsner Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette!
   Du må også have en god weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 5. Smukke billeder og motiver - personligt foretrækker jeg noget knald på farverne i sensommerhaven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg øver mig lidt i de stærke farver, og morgenfruerne er accepterede, men jeg er nu mest til pasteller.
   God weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 6. Augusthagen din har virkelig mye vakkert å by på. Det er en fin tid nå og vi skal nyte så godt vi bare kan.
  Hilsen Jannicke

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg holder også meget af sensommeren, men jeg synes, det er lidt vemodigt, at dagene bliver kortere. Der bliver forhåbentligt mange lune dage, hvor haven kan nydes.
   God weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 7. Vilken fantastisk trädgård, så vackert.
  Trevlig helg /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak!
   Du må også have en god weekend.

   Hilsen Elna

   Slet
 8. Hvor er din have dog smuk, og hvilken variation med de forskellige farver og rum.Limelight er en skøn hortensia, som jeg godt kunne blive fristet til at indføre i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Du vil heller ikke fortryde, hvis du anskaffer Limelight. Nemmere busk findes vist ikke, den blomstrer over flere uger på en årstid, hvor mange buske har afblomstret, og den bliver aldrig angrebet af skadedyr/sygdomme.

   Hilsen Elna

   Slet
 9. Hei Elna!

  Det er så vakkert hos deg nå. Det er vemodig at hagen nå er på toppen nå når høsten er rett rundt hjørnet. Sånn er det hvert år og jeg lærer aldri. 'Limelight' er skjønn.
  God natt! Anne

  SvarSlet
 10. Vi må nyde haven, mens vejret endnu er godt. Vi har haft det dejligste sensommervejr i dag. Det værste ved efteråret er, at det bliver så tidligt mørkt.
  Hav en god aften!

  Hilsen Elna

  SvarSlet
 11. Fantastisk flott og frodig hos deg nå! Her har det jo heldigvis endelig sluttet å regne ;-)) Og på Grønland venter 7 kalde grader så det skal bli et sjokk! Å hvor vi gleder oss :-)) Ha en deilig høst i hagen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! I har også meget at glæde jer til. Jeg har været i Grønland 2 gange, og det har begge gange været en fantastisk oplevelse.

   Hilsen Elna

   Slet
 12. Hvor er det mærkeligt at læse, at I ligefrem har haft det tørt! Vi har aldrig oplevet så meget regn. Jeg har mange krukker, jeg plejer at vande dagligt, men har kun vandet et par gange hele sommeren.
  Hvid er også min ynglingsblomster farve :)

  SvarSlet
 13. Ja nedbøren har været ret ulige fordelt. I juni og juli fik vi stort set ingen regn, derimod havde vi mange dage med en udtørrende blæst. I sidste halvdel af august har vi fået en del regn, men ikke helt nok.
  Hvide blomster går man aldrig fejl af!

  Hilsen Elna

  SvarSlet

 14. I love your artwork and follow you pots this very minute!
  ก็อตซิลล่า 2015

  SvarSlet
 15. we must enjoy the garden, but the weather is still good. we have had the most beautiful summer weather today. The worst thing about autumn is that it's getting so dark early.


  หนังจีน

  SvarSlet