fredag den 26. januar 2018

Madeira

Jeg kan se, at mismodet breder sig på en del haveblogs. Nu kan det snart være nok med blæst, regn, sjap og dage, hvor det knap nok bliver lyst. Hvis ikke det var for de små seje erantis, der lyser som små sole derude i gråvejret, ville det hele være lidt trist.

Den sidste af de 3 haver jeg vil vise i januar, kommer der billeder fra her. Det er den botaniske have i Funchal på Madeira. Og mon ikke disse sommerferiebilleder kan lune på en lidt grå januardag.


Haven ligger meget smukt på en bjergskråning med udsigt over Funchal. Til den ene side ser man ud over Atlanterhavet, og til den anden side ligger høje bjerge.


I haven fører stier rundt til de forskellige afdelinger, og mange steder kan man stoppe op og nyde udsigten.
Haven er stor, men man kan jo altid tage sig et lille hvil som katten på billedet.


Der er mange spændende planter, og man kan få lang tid til at gå med at læse planteskilte.Haven har en meget fin afdeling med formklippede planter samt hække.I en anden afdeling er der store kaktus.Som i mange andre botaniske haver er her også parterrebede. De er et overvældende og farvestrålende syn, men nok ikke så meget min smag.


Endnu et kik ud over det blå Atlanterhav. Det er ikke enhver botanisk have beskåret at ligge så smukt.


Dette var et tilbageblik til en varm sommerdag. Nu er det januar. Udenfor ligger vinterhaven, som nok er lidt farveløs, men hvor der trods alt også er blomster at finde. Er det for vådt at gå derude, kan man jo altid plukke et par grene med ind i stuen. 
21 kommentarer:

 1. Dejlig have, du tog os med på besøg i. Jeg kan næsten mærke solens varme på skuldrene. Min bedre halvdel er utrolig vanskelig at lokke med på den slags ferie. Han foretrækker langt steder, hvor man kan mærke historiens vingesus, og hvor varmen ikke er overvældende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi var på Madeira i juli og da var vejret nærmest perfekt - ikke for varmt. Jeg kan også godt lide at mærke historiens vingesus, men Portugal, som Madeira er en del af, er jo en gammel søfartsnation, så du kan da godt lokke din bedre halvdel med lidt vingesus.

   Hilsen Elna

   Slet
 2. Ja, dette du viser varmet opp meget her også. Madeira ser så deilig ut. Det var vel på denne tiden en skulle vært der :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er varmest om sommeren, men der er mildt og solrigt året rundt - og jeg tror ikke, de skovler sne😀.

   Hilsen Elna

   Slet
 3. Dejlig rundtur:) Jeg skal til Marrakech om et par uger, og jeg håber, vi får besøgt et par haver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, det bliver godt! Jeg har aldrig været der, men jeg tror bestemt, du kan finde et par spændende haver.
   God tur!

   Hilsen Elna

   Slet
 4. Hej Elna

  Man får ligefrem lyst til at tage derned - bare det ikke er for lummert:)
  Flot have, og resten af øen skulle ogsså byde på et og andet...

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror aldrig, der er for varmt på Madeira, det sørger Atlanterhavet vist for. Der er frodigt og mange spændende planter overalt på øen.
   Du må også have en dejlig weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 5. Hej Elna
  Jeg var på Madeira i mine meget unge dage, helt tilbage til først i 70´erne, det var en stor oplevelse, vi var der i juni måned, der var temperaturerne tilpas. Desværre var jeg ikke haveinteresseret den gang, men jeg har da et billede med nogle af de flotte hække de har dernede. Hibiscus bl.a der er også liljebilleder og et hvor jeg sidder på en kanon under en stor bourgonvilla :) det var den gang jeg var ung og slank.
  God weekend
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan forstå, at mine billeder vakte minder hos dig. En smuk ung pige siddende på en kanon i skyggen af en bourgonvilla - jamen det er jo lige til en turistbrochure. Hibiscushækkene er altså også smukke.
   Du må også have en god weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 6. Takk! Nå trengte vi litt sol og sommer alle sammen! Selv lar jeg hage være hage og benytter tiden til å kikke på fugler :-)) Dem er det jo ikke alltid så lett å få øye på om sommeren. Madeira er et reisemål vi kunne tenke oss, ikke for varmt og ikke for kaldt :-)) God helg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg nyder at se de flotte fuglebilleder på din blog.
   Madeira kan bestemt anbefales - der er både fugle og blomster.
   Du må også have en god weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 7. Jovisst, dette varmer. Deilig med farger. Her er alt hvitt, flere minusgrader og et snøvær i vente. Men det ligger en vår der fremme.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Her er kraftig blæst og regn, så jeg kunne godt bruge lidt varme fra Madeira lige nu.
   Jeg tror foråret er lige om hjørnet. De fleste stauder har nye skud, så jeg har klippet visne staudetoppe af i dag.
   Du må også have det godt!

   Hilsen Elna

   Slet
 8. Hej Elna!

  Ja, nog är det vackert alltid! Jag har aldrig varit på Madeira men här i Sverige kallas den blommornas ö så jag gissar att klimatet är vänligt inställt till växtligheten.

  Tack för uppiggande bilder!

  Trevlig helg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Madeira er en frodig ø med mange blomster, og så er klimaet behageligt, det bliver ikke for varmt.
   Her har vi en januar med blæst og regn. Det kan godt føles lidt trist, men nu mærkes det tydeligt, at dagene er blevet længere, og det er jo i sig selv opmuntrende.
   Du må også have en god weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 9. Underbara bilder från en underbar ö...
  Kram Titti

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Madeira er en skøn ø. Man kan godt længes derned en kold januardag.

   Hilsen Elna

   Slet
 10. Fint att få följa med på promenaden och bra tips om att plocka in. Det behövs just nu och jag har lyckats sätta två likadana buskar, Arnold Promise, så lite vackert och doftande kan jag unna mig inne.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Når man har en have, kan man vel hele året rundt finde noget at plukke, og det er dejligt at have lidt friskt fra haven i stuens vaser.
   Du må også have det godt, Carina!

   Hilsen Elna

   Slet
 11. yes, it's always beautiful! I have never been to Madeira but here in Sweden it is called the island of the flowers so I guess the climate is friendly to the vegetation.

  ดูหนัง

  SvarSlet