fredag den 9. marts 2018

Marts

I vindueskarmen bliver der inden længe trængsel. Sådan går det hvert forår, selvom jeg forsøger at begrænse mig. De første såbakker har indfundet sig, og pelargoniestiklingerne fylder godt.


Det er dejligt, når det spirer og gror i vinduerne, for haven er ærlig talt lidt trist at se på. Jorden er langsomt ved at tø op, og det håber jeg også, at planterne er. I går morges lå der lidt sne, men man skulle være hurtigt ude, for det var tøvejr og efter et par timer var det hele regnet væk.Men det var dejligt lige at få lov at opleve sneen.


Sneen havde lagt sig så fint på bjergmynterne rundt om bålpladsen.


Forleden var solen lige ved at titte frem, og jeg blev fristet af at gå en tur til fjorden. Isen er ikke brudt op endnu, men der er huller i den, og man skal ikke vove sig ud på den.


I Indianerbyen ved havnen går livet sin stille gang. Jeg ved ikke, hvorfor samlingen af de små røde huse har fået det navn, men mon ikke det er fordi bundgarnspælene, der står til tørre, ligner tippier.


Fiskekasser, hyttefade og bundgarn ligger uden for husene og venter på en ny sæson.


Her er mange fine detaljer.Jeg gik her midt om eftermiddagen. Mon tiden virkelig er gået i stå, eller er man bare på amerikansk tid?


Om sommeren er der liv uden for husene. Havemøblerne er i brug, og verdenssituationen vendes over en øl eller to. Men på denne årstid hygger man sig inde bag de små ruder.

Efter en frisk gåtur ved fjorden er det dejligt at komme hjem i varmen. På sofabordet ligger der altid en havebog og venter. Lige nu er det Claus Dalbys bog Forårshaver, der kalder forårsdrømmene frem.


13 kommentarer:

 1. Det ser da så deilig ut,for sammenlignet med her er det jo vår hos deg! Koselig å se bar mark og grønt gress igjen. Det er sikkert en måned frem i tid innen det ser sånn ut her. Du har flotte stiklinger i vinduet, og det er jo noe å glede seg over. Snart vil de begynne å blomstre.
  God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er dejligt med bar mark og grønt græs, der er bare det minus, at der er frost i jorden temmelig langt ned.
   Du må også have en god weekend, jeg håber du slipper for at skovle sne.

   Hilsen Elna

   Slet
 2. Sikke nogle stemningsfyldte, du har taget i Indianerbyen. Jeg er ikke kommet i gang med såningen endnu - af en eller anden grund, bliver jeg ved med at udskyde det. Jeg har ellers købt frø, så det er jo bare med at tage hul på det:)Måske jeg også skulle forsøge mig med pelargoniestiklinger!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg mente selvfølgelig "stemningsfyldte billeder"

   Slet
  2. Man kan også tidligt nok få begyndt med såningen. Jeg får altid sået for tidligt, og så ender planterne med at blive store og ranglede. Pelargoniestiklinger er nemme at have med at gøre, så det synes jeg, du skal prøve.

   Hilsen Elna

   Slet
 3. Ja det er godt, at se haven dækket med sne, når det sker på den rigtige måde, men det gør bestemt heller ikke noget, at sneen forsvinder igen. Her er stadig rigeligt, der lå sne på klatrehortensiaen for en time siden, nu er det blevet til dråber, så den er på vej væk, selvom det stadig sner.
  God weekend
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har kun lige fået et par drys, men det har begge gange været tøsne, så det har været en kort fornøjelse. Men nu vil jeg også hellere have forår. Jeg er lidt bekymret, for barfrosten er gået i dybden.
   Du må også have en god weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 4. Hej Elna!

  Jag tycker inte alls att trädgården ser trist ut, tvärtom! Och bilden på Eranthis med smältande snö på blomman är jättefin! En symbolisk bild där vintern och våren kämpar om herraväldet och utgången är ju given - våren vinner till slut.

  Härliga bilder också från fiskebyn, jag gillar bilder där man kan ana att tiden står stilla. Det moderna livet har inte påverkat nämnvärt.

  Trevlig helg Elna!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er godt at vide, at våren vinder til sidst.
   Fiskerbyen har sin egen charme, og jeg holder meget af at gå rundt der.
   Du må også have en god weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 5. Tycker trädgården ser härlig ut och kubbstolarna var en fin idé. Men sen älskar jag bilderna från det vi kallar sjöbodar på svenska. Och ännu bättre känns det när du beskriver sommarlivet därnere... Underbart!!!

  Ha en fin helg! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er en egen stemning omkring de små fiskerhuse. Jeg kan godt lide at gå der - det kan turisterne også.
   Du må også have en god weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 6. Man kan godt fornemme, at der er et specielt miljø i indianerbyen, også her om vinteren. Sneen pynter derude, men kommer lidt sent, tror jeg, de fleste synes.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jo ret specielt, at vi skulle hen i marts, før vi fik den første smule sne. Nu må frosten godt gå af jorden, så der kan komme gang i planterne.

   Hilsen Elna

   Slet