fredag den 2. marts 2018

Forventning

Bortset fra at kalenderen viser marts, er der nu ikke så meget, der peger på forår. Selvom solen gør sit bedste, gør vinden, at det er bidende koldt. De mest dristige af havens blomster stak snuden frem før frosten kom, men nu har de kapituleret og ligger fladt hen ad jorden. Forleden morgen viste termometret -9 grader, det er årets laveste temperatur her i haven. Vi har ingen sne, der kan lune planterne om fødderne, så de fryser.

Jeg måtte en tur i fotoarkivet for at finde lidt forårsstemning. Og jeg blev helt varm af at se, hvor frodig og farverig haven kan komme til at tage sig ud i de kommende måneder. Sådan så der ud sidste år  i marts:Her er det samme bed i april.


I maj ruller planterne sig i bogstaveligste forstand ud,


og haven eksploderer i fest og farver.Allerede i maj fylder planterne godt, og der er ikke mange bare pletter i havens bede.


Buske og træer står i blomst, og den hvide bærmispel gør sig godt mod den lyseblå forårshimmel.


Foråret går over i sommeren, og i junihaven er der fortsat mange buske og træer i blomst.Regn fik vi en del af i sommeren 2017, og kobjælderne, der nu er afblomstrede, ser ud, som om de er fyldt med glimtende diamanter.


I juni tager stauderne over efter forårsløgene, men det gør ikke mængden af blomster mindre.

Mod slutningen af juni kan vi forvente, at roserne er i blomst.Som det fremgår af billederne, er der meget at glæde sig til i den kommende tid. Når vejret bliver mildere, og frosten går af jorden, står forårsløgvæksterne klar til at erobre haven med et festfyrværkeri af farver. Forventningerne er store.18 kommentarer:

 1. Hej Elna!

  Det är riktigt kallt för er med -9 grader och inget snötäcke som skyddar. Är det vanligt att ni når så låga temperaturer under vinterhalvåret?

  Visst blir man förvånad när man tittar på gamla bilder, både förvånad och upprymd! Jag glömmer varje vinter hur fantastiskt vackert det blir när värmen och ljuset återvänder.

  En häftig bild av backsippan med regndroppar i håret!

  Trevlig helg Elna!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er sjældent, at vi har det så koldt, for vi bor jo meget tæt på havet. Men lige nu har vi meget kolde vinde fra øst. Sne har vi aldrig ret meget af. Vi har ikke haft sneskovlen fremme endnu i år.
   Jeg synes også, det er svært at forestille sig, hvor grønt det hele snart bliver.
   Du må også have en god weekend.

   Hilsen Elna

   Slet
 2. Så flotte og inspirerende bilder. -9 må være veldig kaldt hos deg uten snø til å dekke over plantene. Her er det -11 nå, men her har vi stadig 1 meter med snø. Det blir ingen tidlig vår her i år. Takk for de vårlige bildene fra i fjor, for de varmet veldig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ville have været godt for planterne med et lag sne, men sådan blev det ikke. Det er godt, mine billeder kan varme dig lidt, for du trænger sandelig til det med alt den kulde, der er hos jer. Jeg kan næsten ikke forestille mig, hvordan det er at gå rundt i meterhøjt sne.

   Hilsen Elna

   Slet
 3. Forleden tjekkede jeg lige, hvad jeg viste på bloggen i marts måned sidste år. Det virker helt usandsynligt, at jeg kan gøre det samme i år. Mit favoritbillede er græsstien i juni - jeg glæder mig!

  SvarSlet
  Svar
  1. På samme tid sidste år, var det også meget længere fremme i haven her. Men når varmen sætter ind, vil der nok hurtigt komme gang i planterne. Men det er jo spændende, om frosten har taget livet af nogle af dem.
   Græsstien er jeg også glad for.

   Hilsen Elna

   Slet
 4. Hej Elna

  Ja, det er vinden der gør det! Endelig kommer der sne hos os, fra øst selvfølgelig, håber det når frem til dig også!
  Men egentlig er "skaden" sket frosten er gået langt langt ned i jorden, og nu kommer sneeen og isolerer frosten, lad os håbe sneglene får ven over snuden - når det nu skal være!

  Flotte billeder man kun kan glædes over - vi har en super tid foran os!

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror ikke, sneen når os, men jeg håber, planterne overlever uden dække.
   Ja der er meget, vi kan gå at glæde os til, spørgsmålet er bare, hvornår varmen kommer. Jeg glæder mig allermest til bøgen springer ud og frugttræerne blomstrer. Så er det for alvor forår for mig.
   Du må også have en dejlig weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 5. Ja vi er jo nogle, som ikke har fået sne. Her er snebyger nu, men det lægger sig ikke, vi får ikke et fint hvidt lag, som kan dække de stakkels planter, det må vi leve med.
  Skønt at se billeder med kulør og vide, at der må da snart komme noget forår til os.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige om lidt står vi midt i foråret. Så er det, man gerne vil sætte tiden på pause, fordi det hele går alt for hurtigt.

   Hilsen Elna

   Slet
 6. Så mycket vackert i dina fina bilder. Det var många vackra miljöer du visade. Lilla Scilla bifolia som har en så fin, djupblå färg. Tror nog det vänder snart :)

  HA en fin helg! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Den lille Scilla er en af mine aller kæreste forårsbebudere, jeg holder så meget af den blå farve.
   Jeg tror også, at det snart vender, foråret kommer lige pludselig.
   Du må også have en god weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 7. Hei Elna!
  Himla deilige bilder nå. Våren og sommeren blir mer og mer viktig etter som monstervinteren trekker ut. Jeg har tenkt på dere som har hatt en vanlig vinter og vår som har kommet godt i gang, og får alle kuldegradene. Vi har hatt det mye kaldere , men vi har hatt ganske mye snø.
  Lykke til med vårmåneden mars.
  Hilsen Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Jeg må da indrømme, at jeg er lidt spændt på, hvordan planterne har det med frosten, der er kommet så sent.
   Jeg ønsker også dig en god marts.

   Hilsen Elna

   Slet
 8. Svar
  1. Thank you for your comment!
   Best regards Elna

   Slet
 9. Ja hvor bliver det en fest når haven folder sig ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. - og det gør den lige om lidt😀.
   Hilsen Elna

   Slet