fredag den 6. marts 2020

Forår i luften

Marts begyndte, som februar sluttede, med blæst, blæst og atter blæst. På den første dag i marts var der skum på Vesterhavet, og sandet piskede i øjnene.


Men næste morgen var der stille. For første gang i lang tid kunne man ikke høre blæsten, derimod sang fuglene så smukt, og himlen var blå som Vincaens blomster.


Solen skinnede, og det har den gjort hver dag siden.


Krokusserne havde i lang tid stået på spring, men de ville ikke åbne sig.


Nu har solskinnet sat gang i dem. Bedet langs hækken er fyldt af krokus i hvide og blålilla farver.


Digitalissene har skudt fine nye blade.


Det kneb med pladsen til overvintring af Agapanthus. Så i efteråret blev de taget op af krukkerne og plantet ud i haven. De blev dækket godt med grene, og indtil videre ser det ud til, at de har klaret vinteren.


Pelargoniestiklinger er plantet i potter og står nu på rad og række i vinduet.


Ugens havearbejde har bestået af lugning, roser og græsser er klippet ned, og roserne er blevet gødet. Plæneklipperen har været til eftersyn, så nu er den klar til en ny sæson. -  Og så er der blevet drukket kaffe på bænken.


Der er forår i luften, og en ny havesæson er for alvor skudt i gang.


18 kommentarer:

  1. Så deilige vårbilder! Krokus er en flott vekst tidlig om våren. De blå anmonene er også så fine. Jeg misunner deg blomstringen nå :)
    God weekend!

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg kan godt forstå, du venter efter forårsblomsterne, for det er nogle af de mest kærkomne blomster. Men inden længe, bliver det din tur til at vise dem på din blog.
      Du må også have en god weekend!

      Hilsen Elna

      Slet
  2. Hej Elna

    Ja, nu ligner det bare rent forår. Krokus var måske tidlige en overset forårsblomst - man må sige den er kommet stærkt tilbage - og den præsenterer sig da også superflot der i solen!

    Ha en dejlig weekend

    SvarSlet
    Svar
    1. Forårssol og krokus hører sammen. Det er så fint, at krokusserne tager over, når erantisserne er afblomstret.
      Du må også have en god weekend! Du skriver ikke så meget om dit skovprojekt, men jeg håber, det går planmæssigt.

      Hilsen Elna

      Slet
  3. Fantastisk billede af alle dine krokus. Vi havde godt vejr mandag og onsdag, men i går var det meget koldt hos os, det er det desværre også i dag, hvor der blæser en kold vind fra øst. Man bliver lidt trist, når man kan læse om, at andre har nydt solen og det lune vejr. Sådan er det at bo på en ø, forhåbentlig vil der også blæse milde vinde på os inden længe, og forhåbentlig bliver weekenden god for alle.
    Hilsen Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Foråret kommer vel lidt senere, når man bor på en ø. Men gør efteråret ikke også det?
      Vi har været heldige at have flere dage med solskin, og det har vi selvfølgelig nydt. Men vi bor kun 10 km fra Vesterhavet, så vi kan godt have flere dage i træk, hvor havgus trækker ind vestfra, og så bliver det koldt og diset.
      God weekend til jer på Samsø!

      Hilsen Elna

      Slet
  4. Så vacker och himmelsblå Vincan är - lite underskattad tänker jag. Undrar om ni haft sämre väder för jag har haft blommande krokus ett tag och faktiskt hunnit få blommorna ätna av rådjur redan :) Idag var en solid och fin dag men jag behövde vara inne...

    Ha det gott! Carina

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg tror heller ikke, vinca er så værdsat. Men der er vel mode i planter? Vinca har ellers mange kvaliteter.
      Det er så kedeligt, hvis man skal være inde på en dejlig dag, hvor solen skinner og fuglene synger. Jeg håber, det bliver godt vejr i weekenden, og at du kan komme i haven og nyde det.

      Hilsen Elna

      Slet
  5. Good morning Elna,
    Lovely to see the springflowers surrounded with sunshine. How different it looks in my little garden in Holland. The Crocusses are knocked down by the storms and heavy rainfall.
    have a wonderful weekend ahead.
    Marijke

    SvarSlet
    Svar
    1. Thank you for your comment. I hope, that the good weather soon will come to you in Holland.

      Greetings from Elna

      Slet
  6. Hvor er du heldig, at du har haft så megen sol. Den er dig vel undt, og vi får vel også mere af den senere.
    Du har også flotte forårsblomster. Jeg har desværre mange krokus, der står med bladrosetter og uden blomst. Ikke noget prangende forår her, så jeg nyder dine billeder.
    Mange hilsener Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg værdsætter bestemt også solen. Det sker ellers ofte, at vi bliver snydt for solen herude vestpå, mens der er solskin andre steder i landet. Her gør krokusserne det godt, til gengæld synes jeg ikke, at påskeliljerne har ret mange blomster i år.

      Hilsen Elna

      Slet
  7. Underbara bilder och snart är vi där - VÅR!!! Längtar!
    Ha en fin helg...
    Kram Titti

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Titti! Du skal ikke vente længere. Jeg tror vi er der lige nu.
      Du må også have en god weekend.

      Hilsen Elna

      Slet
  8. Hei Elna! Så deilig det må være å komme i gang med våren der ute i hagen :-)) Her er det også snev av vår men dessverre byr denne helgen bare på vind og regn. Heldigvis har lyset kommet tilbake og det er dagslys når arbeidsdagen er omme :-)) Ønsker deg en deilig helg!

    SvarSlet
    Svar
    1. Vind og regn - jeg kender det. Det havde vi hele februar. Men heldigvis er marts her startet meget bedre. Vi har allerede haft mange solskinstimer. Vi nyder vist alle, at dagene bliver længere, men når man går på arbejde, er det selvfølgelig ekstra skønt.
      Du må også have en dejlig weekend!

      Hilsen Elna

      Slet
  9. Hei Elna!
    Jeg blir glad av å se på vårbildene dine. Krokus i mengder er flott.
    Innmari fin steinsetting, bilde nr 3. Det får jeg lyst til å prøve.
    God helg! Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Når jeg går på en strand, hvor der er mange runde sten, kan jeg ikke lade være med at tage nogle med hjem. De bliver lagt forskellige steder i haven. Jeg kombinerer dem ofte med fliser, da jeg synes, de runde sten og flisernes geometriske former klæder hinanden.
      Du må også have en god weekend!

      Hilsen Elna

      Slet