fredag den 9. december 2022

Juleforberedelser

Haveåret går på hæld. Nogle planter vil stå stedsegrønne hele året, mens andre lukker ned og tager et velfortjent vinterhvil, inden det går løs igen til foråret. Dermed være ikke sagt, at haven ser kedelig ud, for nogle planter står med smukke frøstande.

Andre har smukke grene som det gamle æbletræ, der har lavbevoksninger i grå og gule farver.


Men papegøjetræet holder fast i efteråret og vil ikke slippe bladene.


Rynkeblad kan derimod ikke rigtig finde ud af, om det er nu, den skal åbne de hvide knopper, eller om den skal vente til maj.


Juleforberedelserne er i gang. Jeg klipper løbende materialer i haven til at pynte med i krukker og potter samt til juledekorationer. Jeg har også været i naturen for at samle materialer. På billederne nedenunder ses store rødbrune bevoksninger af porse. Porsegrene er så smukke i vaser og krukker sammen med gran- og fyrregrene.I klitterne vokser plader af grønt mos samt store puder med gråt rensdyrlav imellem marehalm og revling. Her er så meget, at man sagtens kan samle lidt i en pose, uden at det kan ses.


I mit sidste indlæg fortalte jeg om vores traditionelle adventstur til Göteborg. Når jeg er i Göteborg besøger jeg altid Floramor, som har en hyggelig blomsterbutik i en baggård i en af de gamle gader. Her er altid inspiration at hente til årets juledekorationer, og desuden har hun et fint udvalg i potter og vaser mm.
Jeg har det en smule anstrengt med alt for meget rødt julepynt. Men på det hotel, hvor vi boede i Göteborg, havde man i år valgt at pynte op i røde farver. Det var gjort så fint, og jeg får helt lyst til selv at prøve med den røde farve i år. 


18 kommentarer:

 1. Så fine bilder, og jeg forstår godt at du besøker den blomsterbutikken. Plantene ser veldig fine ut.

  Hilsen Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes, den plantebutik er noget særligt, og jeg glæder mig hvert år til at besøge hende. Det er altid godt at få inspiration.

   Hilsen Elna

   Slet
 2. Ja gamle krogede træer er så dekorative her om vinteren, især hvis der er sne eller rim på. Og osse de stedsegrønne, hvis de kan bære sneen altså. De to fine kugler du viser først er flotte.
  For meget og for lidt fordærver, siges det. Rødt til jul er fint, meen som så meget andet skal det ikke overdrives. Andre farver kan nu osse overdrives. Så engang nogen der kun brugte hvidt. "stilfuldt" men koldt efter min smag. De dekorationer på de sidste billeder er virkelig i øjet. Smukke og varme.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Sne har vi ikke haft noget af i år, så jeg kan desværre ikke vise flotte snebilleder. Men man har da lov at håbe på en hvid jul.
   Jeg kan godt lide hvidt pynt til jul. Men nogle år får jeg lyst til at bruge flere farver. Jeg tror, det kommer lidt an på, hvad der inspirerer mig. Hotellet i Göteborg var så smuk pyntet med både juletræer og adventsstager, masser af røde kugler, røde bær, røde julestjerner og røde amaryllis.

   Hilsen Elna

   Slet
 3. Også i dag viser du fine billeder, du er mester i at finde det virkelig fotogene. Mit papegøjetræ har også bevaret bladene, men de er mere gule, i dag var der sne på, det så fint ud.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth! Jeg så godt, du viste dit papegøjetræ for leden. Nu har vi haft frostvejr, så jeg tror ikke, bladene når at blive røde i år. Det har været et underligt haveår.
   Det ser smukt ud, når sneen lægger sig på træernes blade. Jeg kan ikke prale med sne, det har vi ikke haft i år.

   Hilsen Elna

   Slet
 4. Fine billeder fra haven og klitterne! Porse har en dejlig varm farve som sagtens kan inspirere til dekorationer, og det er jo skønt at kunne hente materialer i naturen. Når bare man plukker lidt her og lidt der er der jo ingen der kan se der mangler noget:-) De røde juleting fra hotellet kan også inspirere, og når det gøres så fint og enkelt med masser af grønt fungerer det. Navnlig den flotte Nobilis gran er flot med rødt, og så skal det være en dyb rød farve, synes jeg. Glæder mig til at se dine frembringelser!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes, vi lever i en lidt kold tid. Jeg tænker bl.a. på krigen i Ukraine, og den høje inflation, og hvad deraf følger. Jeg tror, det er derfor, jeg i år til jul falder for de varme røde farver. Og jeg giver dig ret, farven må ikke blive orangerød.
   Jeg er bange for, at mine frembringelser ikke bliver af en kvalitet, der er værdig til fremvisning.

   Hilsen Elna

   Slet
 5. Hei Elna!
  Jeg går også ut i hagen og skogen rett bak, for å finne vakre ting til juledekorasjoner. I morgen skal jeg forsøke meg på en mosekrans. Ha det godt! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Mos er et smukt og dejligt materiale. Jeg glæder mig til at se moskransen på din blog.
   Du må også have det godt!

   Hilsen Elna

   Slet
 6. Hej Elna!
  Det finns mycket fint i naturen som man kan använda till att pynta med. Brukar plocka frökapslar till bok, de ser ut som små stjärnor då de öppnat sig. Det ser riktigt trevligt ut i blomsterbutiken.
  Önskar dig en trevlig helg /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Man behøver ikke at købe mos og kogler i dyre domme, når naturen er så gavmild med materialer. Personligt synes jeg også, det er sjovere selv at samle naturens materialer end at købe i butikkerne.
   Du må også have en god weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 7. Du er vist ikke den eneste, der har et anstrengt forhold til julerødt. For mig er rødt og grønt og hvidt julens sande farver, selvom jeg sagtens også kan acceptere andre. Brune kogler kan vi jo heller ikke undvære.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror, vi i årenes løb har haft alle mulige farver lys i vores adventskrans, om det så er sorte lys, har vi haft dem i adventskransen, og det så faktisk ganske smukt ud. De seneste år, har jeg mest været til hvidt pynt.

   Hilsen Elna

   Slet
 8. Det er skikkelig koselig å se i hyggelige blomsterbutikker, masse inspirasjon. Ha en fortsatt fin søndagskveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlet
 9. Jeg kan ikke gå forbi en blomsterbutik, uden at jeg lige skal stoppe op og se, hvad der står udenfor og i vinduerne.
  Ha' det godt!

  Hilsen Elna

  SvarSlet
 10. Alle årstider har sin sjarm. Nå kan vi i det minste fråtse i flotte, fargerike inneplanter.

  SvarSlet
 11. Ja nu är blomsteraffärerna som stora godispåsar :) Det blir många hyacinter. Grått och dimmigt här på ön så den där julstämningen känns lite långt borta...
  Ha en fin vecka och alltid så kul att kika in till dig!
  Vinterkram från Titti

  SvarSlet