søndag den 16. august 2015

Tørketålende planter

Vores havejord er temmelig sandet, og vi bor ikke så langt fra Vesterhavet, så det blæser også en del. Det medfører, at jorden let tørrer ud. Vi har derfor samlet en række tørketålende planter i et haverum, som vi slet og ret kalder den tørketålende have. Her er det sjældent nødvendigt at have gang i havevanderen. Jeg vil vise 5 af disse planter:

Flerårig ærteblomst, lathyrus latifolius 'Weisse Perle'.
Den bliver et par meter høj og får elegante hvide blomster i juli-august. Blomsterne er velegnet til afskæring. Planten kræver lidt pasning, da de visne blomster skal klippes af for at forlænge blomstringen. Desuden skal planten bindes op. Men det er en meget smuk plante, så den er besværet værd.Russisk mandstro, eryngium planum 'Blaukappe'.
Planten bliver ca. 70 cm høj. Den får smukke blå blomster, som er meget holdbare. Den er velegnet til afskæring, Planten selvsår, men ikke så meget, at den bliver et problem. Den vælter lidt, så den skal helst placeres, så den har andre planter at støtte sig til.


Balsam, kamfer, tanacetum balsamita
Planten bliver 80-100 cm høj. Den har grågrønne blade og små margueritlignende blomster. Den har en opret vækst og vælter ikke. Blomstrer i juni-juli. Velegnet til afskæring. Det er en af mine favoritplanter.Brudeslør, gypsophila hyb. 'Rosenschleier'
Planten bliver ca. 40 cm høj. Den har en busket vækst og en sky af lyserøde blomster i juli-august. Velegnet til afskæring.


 
Poppelrose, lavatera olbia 'Barnsley'
Planten må vel nærmest betegnes som en busk. Den er frostfølsom, men da vi bor tæt ved kysten, er det sjældent, at vi har hård frost, og vi plejer ikke at vinterdække. Planten bliver op til 1,5 m høj. Den har meget smukke blomster og den blomstrer hele sommeren og ind i efteråret. Blomsterne er meget store. De er hvide med et strejf af lyserødt og med lyserød midte. Meget velegnet til afskæring.Ingen kommentarer:

Send en kommentar