fredag den 24. februar 2017

Værsgo at tage plads

Danske møbelarkitekter er verdensberømte - og absolut ikke uden grund. Når jeg vil vise en serie billeder af siddepladser i form af bænke, stole og skamler, kunne man måske godt forestille sig, at jeg ville dykke ned i møbelklassikerne og vise den ene arkitekttegnede stol efter den anden. Men sådan er det nu ikke. Jeg har fundet en række vidt forskellige "siddemøbler", som jeg synes er smukke lige præcis der, hvor de er anbragt.

Bænken står midt i det gamle Ribe. Jeg synes, den i sin enkle og gedigne udformning passer så godt til omgivelserne.


Her har man også lavet en bænk omkring et træ. Og så har man været så smart at kombinere bænken med en brændestabel. Billedet er fra Kræmmerhusets have ved Årsballe på Bornholm.


Så kan det næsten ikke blive mere ydmygt. Men se hvor smukt den gamle hvidmalede stol og de blå lavendler klæder hinanden. Dette billede er også fra Bornholm, nærmere bestemt fra haven ved Oluf Høst Museet i Gudhjem.


Bænken herunder kan man vist godt kalde en folkebænk. Den står i Botanisk Hage i Oslo. Jeg synes, den er utrolig smuk både i formgivning og i forarbejdning.


Så er vi ved Noldemuseet i Seebüll. Her har man udnyttet niveauforskellen til siddepladser. Hvis man sætter sig, får man en betagende udsigt ud over det flade marskland.


Her stod engang en kæmpe. Hvorfor den har måttet lade livet, ved jeg ikke. Smuk? Måske ikke, men sjovt fundet på. Jeg fandt bænken på en gåtur rundt om Store Økssø i Rold Skov.


I parken ved Clay, Keramikmuseum Danmark i Middelfart står disse møbler. De er ikke så bløde, som de umiddelbart ser ud til. Jeg ved ikke, hvilket materiale de er lavet af. Men det kunne da passe godt til et keramikmuseum, hvis de er lavet af keramik.


Til allersidst vil jeg vise et billede fra vores egen have. I børnebørnenes hule står disse to skamler, en lille og en lidt større. Jeg synes, de passer fint til både stedet og til en lille dreng og til en lidt større dreng.17 kommentarer:

 1. Så mange flotte sitteplasser du viser! Jeg likte så godt den med vedstablen rundt treet! Keramikkstolene var også morsomme :)
  Kjempetreet som er blitt til en benk er også utrolig bra laget!

  God weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Man må jo sige, at fantasien blomstrer. Jeg synes også, det er en fin detalje med brændestablen under træet.
   Også god weekend til dig!

   Hilsen Elna

   Slet
 2. Spændende indlæg med alle bænkene, det er nogle flotte eksemplarer, du har taget billeder af. Ideen til børnebørnene har jeg taget til mig.
  Hilsen
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Børn elsker huler og navnlig, hvis der engang i mellem er gemt en skat der. Vi har et af vore børnebørn på ferie, og han hjalp mig med at finde et billede af hulen til min blog.
   God weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 3. Tänk så mycket vackert och intressant som finns att upptäcka om man bara är närvarande och låter ögonen gå på upptäcksfärd. Ett mycket trevligt blogginlägg Elna!

  Jag gillar bänken på den vackra och grånande stubben.

  Allt gott!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er spændende at lægge mærke til detaljer og til, hvordan fantasien er brugt til at skabe skønne siddepladser som hver især passer ind netop der, hvor de er anbragt..
   God weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 4. Sikke en samling skønne - og meget forskelligartede - siddepladser. Mine favoritter er folkebænken med den enkle og smukke udformning og så børnebørnenes hule! Synes omsorgen og omhyggeligheden stråler ud fra den lille plads!

  Kh Lisbet

  SvarSlet
  Svar
  1. Hei!
   Så spennende og vakkert dette er. Det er fascinerende når de både overrasker og innbyr til å sitte ned.
   Ha det godt! Anne

   Slet
  2. Hej Lisbeth og Anne
   Folkebænken og skamlerne i hulen er jo næsten så forskellige, som siddepladser kan være. Folkebænken har sikkert kostet en mindre formue, skamlerne var en foræring. Men hver især lever de jo op til formålet.
   God weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 5. Godt det ikke var Wegner og Arne Jacobsen, du havde valgt. Fine billeder og vedkommende tema.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tja... Herrerne Wegner og Jacobsen har lavet gode og fine siddepladser, men andet har jo også ret, såsom en simpel hvid klapstol i en museumshave.
   God weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 6. Sittplatser kan man gärna ha många av, om man har plats. Fint att man kan leka lite med utformningen, särskilt i offentliga miljöer.
  //Helene

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt enig med dig.
   God weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 7. Interessant indlæg om de forskellige siddepladser - inspirerende:)

  SvarSlet
 8. Dejligt at kunne give lidt inspiration.
  God weekend!

  Hilsen Elna

  SvarSlet
 9. Hej Elna!
  Flot-spændende indlæg, og mange dejlige og forskellige siddepladser. Jeg holder meget af siddepladser, også i haven, og at de er lidt forskellige giver en ekstra meget lyst til lige at afprøve, de virker som en magnet.
  Ha en god søndag
  Hilsner Anette

  SvarSlet
 10. Det er også godt at kunne sætte sig ned i haven og bare slappe af og nyde farverne, duftene, lyden fra summende insekter, mærke solens varme - og måske drikke en tår kaffe.
  Hav en god uge!

  Hilsen Elna

  SvarSlet