fredag den 31. juli 2015

Kræmmerhusets have på Bornholm

Ude på landet i nærheden af Årsballe ligger en gammel højskole fra 1886. Højskolen er nedlagt, og i en del af bygningerne er der i dag indrettet en spændende butik, Kræmmerhuset. Her sælges keramik, patchwork, pileflet og andet kunsthåndværk. Til stedet hører en stor gammel have.


Haven er åben for besøgende, og den kan varmt anbefales. Den virker meget hyggelig med store træer og græsplæner, og så er der de skønneste kik til det bornholmske bondeland, der ligger lige uden for haven. Min egen have er en byhave med udsigt til naboernes huse. Nu vil jeg under ingen omstændigheder undvære vores gode naboer, men jeg synes, det er en stor kvalitet for en have, når der er kik til det omkringliggende landskab.For mig er store træer og plæner indbegrebet af en hyggelig have. Bænken indbyder til, at man skal sætte sig ned og nyde havens stemning.


Det er ikke nemt at lave et vandparti, der falder naturligt ind i haven, men se hvor godt, det er lykkedes her. Havde broen været grøn, var man næsten kommet til at tænke på Monets have.Der er mange fine detaljer i haven, f.eks. dette flotte flettede stativ, som skal støtte dahliaen. Her gør det ikke noget, hvis stativet ikke bliver skjult!


Haven rummer også en køkkenhave med drivhus og snitblomster i lange rækker.


Men selvom haven er velholdt og snitblomsterne står på række, er der også plads til det selvsåede. Her har en gruppe skvalderkål vundet fodfæste, og man må da sige, at de har fundet deres rette plads.


Der er stor frodighed overalt.

Se flere billeder på Kræmmerhusets hjemmeside.
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar