lørdag den 11. juli 2015

Helt tilfældigt

Det kræver både en kunstnerisk åre og en stor viden om planter at lave de helt rigtige plantesammensætninger. Jeg synes ikke, det er så nemt, og somme tider skal der flyttes en hel del rundt med planterne, før resultatet bliver tilfredsstillende. Men nogle gange kan tilfældighederne komme til hjælp. Foran vores hus havde vi 3 store bøgetræer i en bund af vinterglans. Træerne blev for store og måtte fældes. De blev erstattet af 3 koreakorneller. Kornellerne blev købt, fordi de passede til huset og til stedet, men uden tanke for den bestående bundbeplantning. Men prøv at se hvor smukt de svagt limegrønne blomster klæder vinterglansens lysegrønne skud.


Her er en anden tilfældighed. Langs vores vej har vi rødbladet ahorn som vejtræer. Men de hører ligesom ikke rigtig med til haven, og da vi i sin tid plantede dronningebusken i forhaven, havde vi ikke tænkt på vejtræerne. Men se hvor smukt ahorntræets røde blade og dronningebuskens blomster klæder hinanden.


Her er endnu et yndigt par. Nogle gange sørger planterne selv for at anbringe sig det rigtige sted. Både digitalis og matrem er selvsåere.


Den hvide blomsterkørvel fandt pludselig ud af, at den ville så sig oveni den blå geranium "Rozanne". Det får mig til at tænke på en blå sommerhimmel med hvide skyer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar