fredag den 20. november 2015

Vinterjasmin og latyrus

Det er måske en lidt underlig overskrift, for hvad har de to planter med hinanden at gøre? Den ene blomstrer om vinteren og den anden om sommeren. En fællesnævner kunne være, at de begge gerne vil have noget at støtte sig til.

Vinterjasminen starter som regel blomstringen i november, og i milde vintre fortsætter blomstringen til hen efter jul. Det gør den til en skattet plante, for der er jo ikke så mange blomster i haven på denne årstid.


Om sommeren gør vinterjasminen ikke så meget væsen af sig, den er måske nærmest lidt kedelig. Derfor blev der i sommer plantet latyrus foran vinterjasminen. De hvide latyrus tog sig smukt ud sammen med vinterjasminens mørkegrønne løv.I det milde efterårsvejr blomstrer latyrussen fortsat, og nu er vinterjasminen også kommet i blomst. Da jeg plantede latyrusserne foran vinterjasminen, havde jeg ikke forestillet mig, at de to planter ville blomstre samtidig. Men det gør de altså nu, og de klæder hinanden.

Her ses de i kærlig omfavnelse.
2 kommentarer:

 1. Hvor er de smukke sammen, og herligt at man ikke har fantasi til alt, det er så dejligt at blive overrasket på den måde!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er lige præcis også sådan, jeg føler det. Alt behøver ikke at være planlagt, og det er spændende at få øje på detaljer, fx gode plantesammensætninger, som er opstået lidt tilfældigt.
   Hilsen Elna

   Slet