fredag den 12. februar 2016

Februarhaven

Jeg har været en tur rundt i haven med fotoapparatet. Mens jeg gik der, skiftede det mellem solskinsvejr og truende mørke skyer. Og al den omskiftelighed i vejret har vist været ret karakteristisk for februar. Men det har været mildt.

Espalieræbletræet har ikke engang sluppet alle bladene over det milde vintervejr.


Der er gang i stauder og løgvækster. Staudetoppene er blevet klippet ned, så nu der plads til de nye spirer


Her er det sankthansurten, der titter frem.


Roserne har også fået forårsfornemmelser. Bare de ikke kommer til at fortryde!


Erantisserne lyser gult i bedene.Mange træer og buske har en smuk grenbygning, og på denne årstid, hvor der ikke er blade på, kan man rigtig nyde stammer og grene. Her er det troldellen. Jeg har vist den før, men kan ikke lade være med at gøre det igen. Den er smuk på alle årstider.


Og her er det troldhassel. Den er ret kedelig om sommeren, men om vinteren kan man kun holde af den.


Vi er så heldige at bo på en vej med vejtræer. Her i vintertiden nyder vi synet af de nøgne ahorntræer.


Æbletræets knudrede, mosbegroede grene er også et smukt syn.


Det er om vinteren, at havens stedsegrønne vækster for alvor træder i karakter. Jeg synes, en have uden stedsegrønne planter er fattig. Her er det en søjlecypres. Træet til højre er et hjortetaktræ, der står i en blok af klippet fjeldribs.


Ædelcypres og buskvedbend.


Vinterglans er en dejlig bunddækkeplante, der i allerhøjeste grad lever op til sit navn. Den levner ikke plads til ukrudt.


Italiensk ingefær har meget dekorative blade. Her plantet i en bund af hasselurt.


En af de buske, der virkelig lyser op i vinterhaven, er troldnød. Vi har haft glæde af den fra køkkenvinduet siden jul.Selvom påsken falder tidligt i år, skal påskeliljerne nok nå at komme i blomst.


Jeg synes, der er så mange skønne ting i vinterhaven - men det gør nu ikke noget, at foråret er på vej!

6 kommentarer:

 1. Jeg nød rundturen i og ved jeres have- både billeder og tekst. Du er utrolig god til at fortælle, med et nærvær der fanger mig, men det sagde jeg vist også sidst.
  I dag er helt vidunderlig med sol, kan næsten ikke få nok af at kigge til tingene derude:-)
  Solskindshilsner fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er skønt med disse solskinsdage. Jeg kan slet ikke finde ro til at gå indendøre, men må ud i haven. Dog skal man huske det varme tøj, for helt så varmt, som det ser ud til indefra, er det nu ikke.
   God weekend!
   Hilsen Elna

   Slet
 2. Trädgården ser klar och förberedd ut - nu är det bara vårvärmen som fattas!

  Hälsningar från kallare nejder där ingenting händer just nu

  /Gunilla

  SvarSlet
  Svar
  1. Solskinsvejret har lokket mig ud, så der er blevet ryddet en del op i bedene. Vi bor så tæt på havet, at vi kun har meget lidt frost i løbet af vinteren. Vinterens laveste temperatur har været - 7 grader.
   God weekend!
   Hilsen Elna

   Slet
 3. Hej Elna
  Du har helt ret, der er mange skønne ting i vinterhaven, det er helt andre ting, vi lægger mærke til om vinteren. Nemlig træernes stammer og grene, de stedsegrønne er også vigtige elementer i en have. I dag er det gråt hos os, så det er ikke så fristenden at komme ud.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har haft det dejligste solskinsvejr. Men jorden er frossen, så der var ikke rigtig noget at lave i haven, det blev i stedet til en gåtur ved fjorden.
   Hilsen Elna

   Slet