fredag den 26. februar 2016

Potteplanternes forårskur

Potteplanterne er blevet lidt triste at se på i løbet af vinteren. Men nu bliver dagene længere, og planterne begynder at røre på sig. Så er det tid til at plante om og til at tage stiklinger.

Planterne tages forsigtigt op af potterne, og det gamle pottemuld fjernes omkring rødderne. Derefter plantes de i frisk pottemuld og i potter, der er et nummer større end de gamle.Hvis nogle af planterne er blevet for store og ranglede, kan man forny dem ved at tage stiklinger.
Stiklingerne er 8-10 cm lange og de nederste blade er fjernet.Stiklingerne plantes i mindre potter med pottemuld. Nogle vil måske sige, at der er for meget gødning i pottemuld, og at man i stedet skal anvende så- og priklejord. Jeg bruger altid pottemuld, og det plejer at gå udmærket.Nu skal potterne lige stå i nordvinduet i bryggerset i ca. 14 dage, inden de stilles frem og skaber hygge i stuen.


Hen på foråret har stiklingerne sat nye skud og er blevet til fine små potteplanter.


10 kommentarer:

 1. Hei, her var mange gode råd. Hjertelig takk med ønske om en fin-fin helg! Klem fra Birte

  SvarSlet
  Svar
  1. Også god weekend til dig!
   Hilsen Elna

   Slet
 2. Hej på dig, här har flitiga fingrar varit i farten, så fint med ny jord och välmående plantor. Jag har alltid dåligt samvete över mina krukväxter, de är nästan halvt döda innan jag tar tag i det och planterar om. Varje år tänker jag att jag måste bättra mig men...det är så skräpigt och besvärligt att hålla på inomhus med jord och växter.

  En trevlig helg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har den mest fantastiske have, så hvis ikke potteplanterne trives så godt, må du i stedet kikke ud af vinduet og nyde alt det smukke derude. Især må det være flot at kikke ud på det grønne mos.
   Hilsen Elna

   Slet
 3. Det er altså godt at lave nye planter selv, og datteren er hurtig til at tage fra:-) jeg bruger også almindelig pottemuld når jeg gør det, her fungere det også fint.
  God weekend med hilsner fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at din datter også interesserer sig for planter. Så må du bare lære hende at passe godt på dem, så hun ikke hele tiden skal hjem til mor efter ny forsyning.
   Hilsen Elna

   Slet
  2. Du kan tro hun passer dem godt, og har sådan en naturlig trang til at fylde hjemmet sit med skønne planter:-))))

   Slet
  3. Skønt!
   God weekend,
   Hilsen Elna

   Slet
 4. Det er først de sidste par år jeg rigtig har opdaget glæden ved potteplanter. Indtil da ville jeg hellere bare kigge ud i haven, men nu er jeg også blevet glad for dem :-) Jeg burde give mine sådan en tur kan jeg godt se!
  Kh Lisbet

  SvarSlet
 5. Jeg ville jo ikke ligefrem give dig dårlig samvittighed!! Jeg vil også gerne kikke ud i haven, men jeg synes nu, at potteplanter spreder hygge indendøre.
  Hilsen Elna

  SvarSlet