Så blev det den sidste dag i september. Og hvilken september! Den vil blive husket som en lang række herlige sensommerdage med blå himmel og stille vejr. Fyldt med vitaminer er vi nu klar til at møde et mere blæstende og regnfuldt efterårsvejr.
I haven er der fortsat en del planter, der blomstrer. Men det er også nu, at mange stauder står med flotte frøstande.
Her er det russisk mandstro, Eryngium planum 'Blaukappe'. Det er en god staude til vores jord, da den er meget tørketålende. Den sår sig selv, men ikke så meget, at det bliver et problem.
Montbretia - kender ikke navnet, men sandsynligvis den der hedder Crocosmia Lucifer. Den har meget smukke grønne frøstande. Når frøene modner, bliver frøstandene brune, og de åbner sig og frøerne kommer til syne.
Farvebælg, Baptisia australis, står med flotte sorte bælge. Farvebælg er også en af de stauder, der tåler tør jord.
Løvehale, Phlomis russeliana, står med fine runde frøstande i etager.
Denne kender jeg ikke navnet på, men jeg er ret sikker på, at det er en sedum af en slags. Den har gule blomster i juni. Bagefter kommer de meget smukke frøstande. De er stive og holdbare og pynter i haven hele vinteren. Men de er også meget fine i dekorationer, og jeg bruger dem altid i mine juledekorationer.
Sådan ser blomsterne ud. Måske nogen kender navnet?
Det var nogle dejlige billeder af stande og blomster! Jeg må vist hellere bogmærke det her indlæg, pgu af de fine tørketålende du viser:-) du ved vi har også meget sandet jord.
SvarSletHa en god weekend
Hilsner Anette
Også en god weekend til dig!
SletJeg vil også helst købe planter, der trives under de betingelser, der er i haven. Så sparer man både jordforbedring og vanding, og der er jo planter nok at tage af. Men jeg gør enkelte undtagelser, f.eks. kan jeg ikke undvære roser.
Hilsen Elna
Jeg har det modsat Anette. Vores lerjord er ikke gæstfri over for planter, der skal stå tørt. Farvebælg trives dog også godt hos os, og dens bælge er så dramatiske. Jeg synes også, den gule staude ligner en sedum, men kender den desværre ikke.
SvarSletLige et pip mere: kunne din plante være rosenrod, rhodiola rosea?
SletTak for din kommentar. Når jeg skriver, at jeg tror, det er en sedum, er det ren gæt, men jeg synes den ligner andre sedum. Jeg kender ikke rosenrod, men jeg har nu søgt på google. Planten ligner bestemt en rosenrod, men rosenrod beskrives (nogle steder) som havende blågrønne blade og lyse/limegule blomster. Min har grønne blade og rent gule blomster. Desuden beskrives den som fugtighedskrævende, hvad min bestemt ikke er. Så jeg ved snart ikke .... Vi har fået planten fra mine forældres have, hvor jeg kan huske, den voksede allerede da jeg var barn. Så nogen ny sort er det ikke!
SletHilsen Elna
Lite vemodigt känns det allt när de tjusiga fröställningarna börjar visa sig men vackra är de i sin speciella uppsyn. Trädgård är så mycket mer än blommor!
SvarSletTyvärr kan jag inte bidra med något namn, jag känner inte igen den vackra växten.
Hälsningar
/Gunilla
Når der ikke længere er så mange blomster, må man jo glædes over, hvad der ellers er: Frøstande, blade i høstfarver, spændende grene og træstammer, lav og mos...
SletHilsen Elna
Vet heller inte namnet du söker. Men visst är det fint med blomställningarna samtidigt som det är lite vemodigt.
SvarSlet//Helene
Planten stammer fra mine forældres have, og jeg har aldrig kendt navnet på den. Men jeg kan jo sige "den gule blomst".
SletHilsen Elna
Hej Elna
SvarSletSynes din "hemmelige" plante ligner en løvehale? Passer også med din beskrivelse af planten?
Hilsen Henrik Havehjerne
Hej Henrik
SvarSletTak for din kommentar. Jeg tror, du har misforstået mig lidt. Planten oven over den "hemmelige" plante er en løvehale. Planten, jeg ikke kender navnet på, er den plante, der ses på de 2 nederste billeder.
Hilsen Elna
Nej, jeg har ikke misforstået dig lidt. Jeg har misforstået dig helt og aldeles! Og jeg ser nu beskrivelse ved løvehale-billedet. Så lad mig sige sådan: Den "hemmelige" plante er i hvert fald IKKE en Løvehale! ;-)
SletEnig!🙂
Slet