fredag den 16. september 2016

Bunddækkeplanter

Vi har mange bunddækkeplanter i haven. De er værdsatte, for de holder ukrudtet væk, og lugning er nu engang ikke den mest interessante beskæftigelse.


Bedet ligger øst for huset mellem hus og vej. Der er lidt vandrende skygge fra vejtræer og fra huset, men bedet ligger overvejende i sol.


Der er brugt flere forskellige bunddækkeplanter, og de væver sig ind i hinanden


Om foråret bliver der rykket lidt planter op hist og her, hvis nogle er ved helt at tage overhånd. Lugning er minimal, der kommer stort set ingen ukrudt.


Bedet er ikke så blomsterrigt, men til gengæld er der mange skønne bladformer. Her er det kæmpestenbræk og bregner. Bagerst ses vinterglans.


Stjerneskærm og kæmpestenbræk.


Bispehue og bregner.


Skovmærker og påskeklokker.


Vintergrøn og hosta.


De 3 træer i baggrunden er koreakorneller. De blev plantet for 3 år siden, så de er ikke så høje endnu.


I bedet vokser enkelte buske, bl.a. denne japanske snebolle, Viburnum plicatum 'Watanabe'. Den har blomstret hele sommer og har fortsat en del blomster.Midt i bedet står denne rustikke bænk.


På bænken er der formiddagssol, og her drikkes der formiddagskaffe de fleste dage - nogle gange i vinterjakke!


Hvis nogen finder indlægget lidt for grønt i grønt, så kommer der lige til slut solnedgangen i Søndervig i går aftes. Der er til gengæld knald på farverne.


14 kommentarer:

 1. Elna - vad vackert och frodigt det ser ut fortfarande. Ja, vad gjorde man utan alla marktäckare och stadiga perenner och ormbunkar. Basen behöver vara pålitlig.
  //Helene

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, hvis basen er pålidelig, er der godt begyndt. Så kan man boltre sig andre steder i haven med det mere blomsterrige og det mere arbejdskrævende.

   Hilsen Elna

   Slet
 2. Hei!
  Så fint dette er. Liker så godt bunddekkere som vever seg inn blant andre planter. Det er spennende med forskjellige bladformer og grønne nyanser.
  En hage må ha bunddekkere.
  God helg til deg! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde! Vi har det skønneste sensommervejr, men mon ikke også I har det. Jeg tror weekenden skal bruges i haven.

   Hilsen Elna

   Slet
 3. Der behøver bestemt ikke at være farvelade i hele haven og på alle billeder. Et grønt bunddække kan sagtens være varieret, som du viser. Den eneste fordel ved lugning, som jeg lige kan komme på, er, at man sommetider får øje på små detaljer, som ellers kunne gå ens næse forbi.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, og de små detaljer kan være ret så spændende. Når jeg luger, synes jeg, det er sjovt at se, hvor mange forskellige små selvsåede træer, jeg kan finde: røn, eg, hæg, ahorn, bøg, tjørn .....

   Hilsen Elna

   Slet
 4. Det er et meget smukt bunddække du viser! Holder meget af alle de forskellige former og farver der er i det grønne, en behagelig oplevelse!
  God weekend Elna:-)
  Med hilsner Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Også en god weekend til dig, Anette.

   Hilsen Elna

   Slet
 5. ..och på den bänken skulle jag gärna sitta med en god kopp kaffe i förmiddagssolen och prata trädgård med den som skapat och vårdat denna vackra trädgård.

  Trevlig helg Elna!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du er velkommen, jeg giver en kop kaffe!
   Også en god weekend til dig Gunilla!

   Hilsen Elna

   Slet
 6. Flott med alle de grønne nyansene som smelter så fint inn i hverandre. Det siste bildet var bare helt fantastisk. Magisk øyeblikk du har fanget der.

  Hilsen Jannicke

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en rigtig dejlig aften ved Vesterhavet. Da solen gik i havet var den helt rød, men da var "vejen" i vandet forsvundet. Selvom det var midt i september, var det lunt i vejret og en del var ude at bade.

   Hilsen Elna

   Slet
 7. Jättesnyggt med bergenia mot en fin gång. Att Viburnum plicatum kan blomma så länge hade jag inte en susning om. Jag ska tala om detta för min planta! Det är nog torkan som gör att mitt exemplar inte är så frodig som din.
  Marta

  SvarSlet
 8. Det skal nok hjælpe at tale med planten om det. Jeg snakker også med mine planter! Tørken er vist et stort problem mange steder i Norden i år. Her er det også tørt, men min Virburnum får en del skygge, så den klarer sig.

  Hilsen Elna

  SvarSlet