fredag den 23. september 2016

Efterår i Forundringens Have

FORUNDRINGENS HAVE - prøv engang at smage på navnet! Nu er der jo altid noget at forundres over i en have, men i denne have er der virkelig meget, man kan forundres over. Haven er stor, ca. 4 hektar, og den afsluttes ikke med et højt plankeværk. Nej, jo længere ud i yderkanterne man går, jo mere tager naturen over, og haven går på en forunderlig måde i et med bondelandet udenfor. Haven bliver dyrket økologisk og biodynamisk, og ved indgangen til haven står der på et skilt, at alt kan spises. Haven er altid åben, og man er velkommen til at gå en tur og nyde den. Og her er nok at nyde, prøve, se, dufte, smage ..... for både børn og voksne.

Haven tilhører Vestjyllands Højskole i Velling ved Ringkøbing. Der kan fortælles meget om haven, men det kan vist ikke gøres bedre, end det bliver gjort på havens hjemmeside.

Jeg gik rundt og nød haven på en af de dejlige dage, vi har haft så mange af i september. Det kom der denne lille billedserie ud af:Trædesten i en bund af citrontimian, Thymus citriodorus.Efterårets forfald kan være meget smuk. Iflg. navneskiltet skulde planten være en læge-alant, Inula helenium.Rævehale, Amarantus.
8 kommentarer:

 1. Bare navnet på haven får mit hjerte til at synge, og det gør dine billeder også, og med hjemmesiden-kæmpe tommel op!
  Der er efterhånden grundlag for en ferie ved dejlige Ringkøbing/vesterhav, med alle de dejlige steder du viser. I år når vi desværre ikke.
  Hilsner og god weekend fra Anette

  SvarSlet
 2. Jeg forestiller mig, at du vil kunne lide Forundringens Have. Den er lige tilpas "vild" til mig, og jeg tror, du vil have det på samme måde. Så du er velkommen i Ringkøbing til næste sommer.
  Også god weekend til dig!

  Hilsen Elna

  SvarSlet
 3. Et vakkert og spennende navn på en hage. Du tar så fascinerende bilder. Jeg får assosiasjoner til eventyret om Tommeliten.
  God kveld! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Det er havens stemning, jeg gerne vil prøve at indfange. Og stemningen er helt eventyrlig, så dine associationer til Tommelise er helt rigtige.

   Hilsen Elna

   Slet
 4. Herlig! Jeg hadde nok tatt meg en smak av plantene :-)) Jeg har flere nyttevekster i hagen, kun for deres smukke utseende ;-D Fin helg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Om sommeren er der en ugentlig aften, hvor der er fællesspisning i haven. Så plukker man af urterne og anvender dem til suppe og salater.

   Hilsen Elna

   Slet
 5. Så fint att en högskola har en så härlig trädgård. Besökte deras hemsida och det finns ju massor av spännande saker där.
  //Helene

  SvarSlet
  Svar
  1. Det meste af arbejdet i haven bliver udført af frivillige.

   Hilsen Elna

   Slet