fredag den 18. november 2016

Træer

Da jeg i sidste uge gik tur i Stejlbjerganlægget i Kolding, blev jeg inspireret til at kikke i fotoarkivet efter smukke træer. Nogle af billederne har jeg tidligere vist i andre sammenhænge.

I Stejlbjerganlægget er der nogle kæmpestore træer, bl.a. dette egetræ. Det står på en meget fremtrædende plads, og jeg vil påstå, at det er hele parkens pryd. Ikke mindst på denne årstid, hvor man tydelig ser den smukke grenbygning.


På min tur gik jeg igennem et kolonihaveområde. Her var det et par lærketræer, der betog mig.Mon ikke det er Danmarks mest fotograferede fyrretræer?


De vokser helt nede ved vandkanten ved Sletterhage Fyr på Helgenæs. Alle, der har været ved fyret, har vist beundret de flotte gamle træer.Her er jeg ved et andet fyrtårn, nemlig Bovbjerg Fyr. Det ses tydeligt, at vi befinder os på et af de mere barske forposter på den jyske vestkyst. Men træet er da i grunden meget charmerende.


Nogle gange er det kronen, der pådrager sig opmærksomhed, andre gange er det stammen. Her er der tale om flere stammer. Mon ikke det er en lille samling frø, der har fået lov til at spire og vokse op? Træerne vokser i parken ved kongeslottet i Oslo


Nogle træer har evnen til at vokse videre, selvom de vælter. Det kommer der som regel nogle meget charmerende træer ud af. Billedet er fra Botanisk Hage i Oslo.


Jeg synes, træer er smukkest, når de har plads omkring sig og får lov til at vokse uden beskæring. Men gamle træer, der bliver beskåret med omhu af dygtige gartnere, kan være meget smukke. Billedet her er fra Sct. Catarinæ Kirke i Ribe.


Jeg vil slutte på vores egen vej. Jeg er så glad for, at vi har vejtræer, for jeg synes, de giver så meget til vejen.


De er næsten allerflottest en frostklar vinterdag.

12 kommentarer:

 1. Wow, Elna, hvor er det flotte billeder.

  SvarSlet
 2. Hej Elna
  Jeg tilslutter mig Marie, hvor er de flotte. Jeg holder også meget af at se på træer, og på denne årstid lægger vi rigtigt mærke til dem.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja træer giver karakter til haver og parker. Og så bærer de vinden over, hvilket betyder meget i vores forblæste område.

   Hilsen Elna

   Slet
 3. Meget smukke træer du viser. Jeg fryder mig også over træerne nu, hvor man kan se de smukke grene og stammer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt enig. Det er nu træerne træder i karakter.

   Hilsen Elna

   Slet
 4. Hei! Dette var vakre bilder. Jeg er så glad i trær, særlig gamle trær. Om vinteren er det veldig fascinerende å se trærnes kroppsspråk.
  Du har funnet "mitt" lønnetre i Botanisk hage i Oslo. Hver gang jeg er i hagen må jeg innom å si hei. Det er vakkert tre. Tenker at gamle trær har "sett" mye.
  Ha det så godt! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg var ikke klar over, hvilket træ det er, men nu ved jeg så, at det er et lønnetræ. Du må endelig tage en hilsen med fra mig næste gang, du siger hej.
   God weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 5. Flot. Älskar träd. De har sådan karaktär och auktoritet med åldern.
  Hälsning Helene

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt enig! Store gamle træer har karakter!

   Hilsen Elna

   Slet
 6. Jeg elsker også træer på alle mulige måder, du viser fascinationen så flot, på dine lækre billeder.
  Smuk vej i bor på! I tiden fascineres jeg af lærkens gule farve, og tjørnens eventyrlige grene, og mange andre;-)
  Ha en god dag
  Hilsner Anette

  SvarSlet
 7. Ja, lærketræernes gule nåle lyser så dejligt op på grå novemberdage. Tjørnene har jeg ikke lagt så meget mærke til, så tak for tipset.
  God arbejdslyst i binderiet.

  Hilsen Elna

  SvarSlet