fredag den 6. januar 2017

Der blev så bart, da julepynten blev gemt væk

Der manglede ligesom noget i stuen, da julepynten blev gemt væk. Det måtte der gøres noget ved, så jeg gik i gang med at pynte op. Hvad var mere naturligt end at vende blikket mod haven, den er jo leveringsdygtig på alle årstider.

Så nu lyser troldnøddens gule blomster op i en vase på bordet.Det har jo stormet en del på det sidste, så det var ikke svært at finde nogle flotte lavbevoksede grene, der var blæst ned. De blev lagt i en lille skål, og et par glas med juleroser og lidt stedsegrønt blev sat sammen med.


Lavgrene blev også sat i en høj glasvase. For at skabe kontrast til de grove grene, blev spinkle grene fra vinterjasminen sat sammen med. Det grove og det spinkle sammen giver en spændende virkning.


Frugt kan også give farve i en lidt vinterbleg stue. Her er det et fad med blodgrapefrugter. De er blevet pyntet med grønne blade. Bladene er klippet i karton og er sat fast med dobbeltklæbende tape.


De grønne æbler har fået selskab af et glasæble. Det skinner så fint i solen.


"Garnnøglerne" i de gule urtepotter er lavet af stængler fra tobakspibeplanten. Jeg har startet med at lave en kugle af sammenrullet avispapir. Herom er stænglerne vundet. Enderne kan hæftes ved at stoppe dem ind i "nøglen", eller de kan fastgøres med en knappenål.Selvfølgelig kan man også købe forårsblomster til at pynte op med, men det har jeg egentlig ikke så meget lyst til. Jeg synes vinteren er en lidt overset årstid. Det er som om den bare skal overstås, så vi kan komme i gang med at nyde foråret. Men vinteren har da også meget at give. Tænk på, hvor flot det kan være, når træer og buske står med sne eller rim på grenene. Eller hvor hyggeligt det er at smække benene op i sofaen og nyde en god havebog.

17 kommentarer:

 1. Hej Elna!

  Du har en hel del konstnärliga begåvningar, det har jag sett tidigare. Enkelt och stilrent är det du har åstadkommit med blick och känsla, väldigt vackert är det.

  Och jag är överens med dig om att alla årstider har något att erbjuda, när man blir äldre känns det som ett stort slöseri med livet att enbart längta till något annat, all tid är värdefull.

  Hälsningar

  /Gunilla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, tiden er værdifuld, og den kan kun bruges en gang.
   God weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 2. Många vackra saker och stilleben. "Garnnøglerne" var ju väldigt charmiga.
  //Helene

  SvarSlet
  Svar
  1. "Garnnøglerne" er nok mest lavet for sjov - jeg kunne ikke lade være😉.
   God weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 3. Kære Elna!
  Hvor er det befriende dejligt at læse dit indlæg, og se din pynt, kuglerne er fede.
  Jeg kan ikke fremkalde den der længsel efter forår, om end jeg nyder billederne. Så hygger jeg mig altså med det som er nu. Er slet ikke færdig med de stedsegrønne inden døre, eller nelliker i appelsiner.
  Vi fik et abonnement på illustreret videnskab i julegave, og det bekræftede mig i de ting jeg bare gør. Vidste ikke at granduften virker godt på hjertet, nelliker skulle holde sygdomme væk, og citrus skaber fred, står der i bladet, ren win win:-))) der står selvfølgelig en lidt længere forklaring ved de nævnte

  SvarSlet
  Svar
  1. Glemte helt at skrive: Hilsner Anette

   Slet
  2. Du blive så sund af alle disse dufte! Det stedsegrønne kan efter min mening bruges i dekorationer året rundt - om sommeren gerne sammen med blomster. Hvem har forøvrigt bestemt at kogler kun kan bruges til pynt i december? Jeg kan sagtens havde en skål med kogler stående til pynt i januar.
   God weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 4. Godt nytår til dig :-)
  Det er et dejligt inspirerende indlæg du har lavet :-)
  Troldnød er er af de planter, jeg stadig har på ønskesedlen, det må jeg se at få fat i, for jeg mangler lidt vinterblomstrende buske.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde,
   Jeg synes, troldnød er en dejlig busk. Den har en utrolig lang blomstringstid, og det sætter man jo pris på her i vintertiden.
   God weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 5. Hej Elna
  Din pyntning er så flot og enkel med ting fra naturen. Du har helt ret i det sidste du skriver, hvorfor ikke nyde det her i vinter, foråret skal nok komme, og så får vi travlt. Jeg holder netop meget af årstidernes skiften, om vinteren lader vi og planterne op.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar, Lisbeth. Lige nu lader jeg op i sofaen med en stak havebøger. Og det er ikke så ringe, som vi siger på vestjysk.
   God weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 6. Din troldnød må være stor og flot, når du kan nænne at tage grene ind. Vinteren kan jeg nu godt lide. Det er ok. med en slags havepause, og frøsåningen fylder til gengæld en del. Dog må jeg tilstå ,at mørke regnvejrsdag i stimer godt kan virke ulideligt lange.

  SvarSlet
  Svar
  1. Troldnødden har vi haft i mange år, så den har nået en vis størrelse, men jeg synes nu ikke, den vokser så hurtigt. Men den skal beskæres lidt, for at der fortsat er plads til den, og det er jo nogle skønne grene at bruge i vaserne.
   God weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 7. Det er hyggelig med julepynt, men så er det godt å ta imot en ny tid. Det har du gjort så skjønt i vaser, potter og dekorasjoner. Flott Trollhassel. Jeg har planer om å plante et sånt tre. Den er jo så dekorativ med sine søte bustehoder:)
  Alt godt.
  Hilsen Jannicke

  SvarSlet
 8. Det er så dejligt med en busk, der blomstrer om vinteren, og troldnødden har tilmed en meget lang blomstringstid. Den kan kun anbefales.
  Også alt godt til dig!

  Hilsen Elna

  SvarSlet
 9. Hei Elna!
  Jeg liker så godt hvordan du gjør det pent. Enkelt og tiltalende.
  Enhver tid er verdi full og det er viktig å holde fast ved, men jeg merker at jeg lengter veldig etter lyset. Jeg liker så godt å se det som er rundt meg.
  Hilsen Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror, der er mange ligesom dig, der længes efter lyset. Jeg arbejdede igennem mange år som nattevagt, derfor er jeg vant til, at der er mørkt udenfor. Så mørket gør mig ikke så meget. Men jeg glæder mig selvfølgelig over, at dagene bliver længere.

   Hilsen Elna

   Slet