fredag den 6. juli 2018

Rosenkåring

I den forløbne weekend var jeg til rosenkåring i Laubjergs Rosenhave. Det var et flot syn at kikke ud over rosenhaven. Roserne sætter pris på det solrige vejr - og kunstvandingen, og de kvitterer med et væld af blomster.


Når man står overfor så mange roser, den ene smukkere end den anden, er det slet ikke så let at udvælge en. Jeg tog et par runder i haven, inden jeg havde bestemt mig for, hvilken en jeg ville stemme på. Mit valg faldt på 'Ryslinge Rosen'.


Rosen er forædlet af Tantau i 2016. Den er doneret til Ryslinge Højskoles 150-års jubilæum. Jeg faldt for rosen på grund af dens blomsterrigdom, det friske løv, knoppernes elegante form, de fyldte blomsters smukke pink-bordeaux farve og ikke mindst rosens skønne duft.


Blandt havens øvrige roser valgte jeg yderligere 9 til min egen toptiliste. De kommer her i vilkårlig rækkefølge:

'Global Water'


'Harlow Carr'


'Perle d'Or'


'Open Arms'


'American Pillar'


'Mendoza Castle'


'Prague'


'Amber Cover'


'Wisley 2008'


Da jeg efter rosenkåringen blev bekendt med resultatet, kunne jeg konstatere, at ingen af roserne fra min egen toptiliste, var kommet med blandt de 3 vindere. Vinderroserne var 'Morten Korch' og 'Caroline de Monaco' på en delt førsteplads med lige mange stemmer. Derefter fulgte 'Westzeit'.

I mit sidste indlæg skrev jeg om en ny rose, der skulle døbes på Skagens Museum i lørdags. Den kom til at hedde 'Anna Ancher rosen'. Det er en meget smuk rose, og jeg tror, Anna Ancher ville have været glad for den.

Det er ferietid, og havesysler holder sommerferie. Vi ses igen til august. Hav en rigtig god sommer!18 kommentarer:

 1. Så mange flotte roser du viser! Jeg tror at jeg også hadde stemt på din favoritt, og kanskje på 'Mendoza Castle'. Jeg synes at jeg kjenner duften på de helt hit :)
  God weekend, og god ferie!

  SvarSlet
  Svar
  1. ‘Mendoza Castle’ er også virkelig smuk, og den så sund og frisk ud. Jeg kendte den ikke, men det er også en ny rose fra 2017.
   Tak, jeg glæder mig til at komme på ferie og til at få familien på besøg.
   Du må have en god sommer!

   Hilsen Elna

   Slet
 2. De er skønne alle sammen! Det er et fantastisk rosenår i år :-)
  Rigtigt god ferie til dig!
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. De fleste roser er skønne, dog er jeg ikke så vild med de tofarvede. Og så synes jeg, at roser skal dufte.
   Tak, jeg glæder mig.
   Du må have en god sommer!

   Hilsen Elna

   Slet
 3. Se det var interessant og spændende at se hvilke roser, du kan lide. Ryslinge rosen er flot og med duft det kan vi lide.
  Jeg hæftede mig mest ved Mendoza Castle, du ved vel ikke tilfældigvis, hvem der har forædlet den. Jeg har en der ligner, som hedder Mendoza, et prøveeksemplar som jeg snuppede hos Jas, det var vist ikke pænt af mig.
  Perle d´or har jeg haft en gang, men den gik ud, jeg var ellers glad for den.
  Rigtig god ferie
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. På navneskiltet ved ‘Mendoza Castle’ stod der Poulsen 2017. Det er ærgerligt, at din ‘Perle d’Or’ gik ud. Den har noget sart og fint over sig, og farven er lidt speciel.
   Tak, Vi er dels på ferie, dels får vi familiebesøg, så jeg valgte at holde blogferie. Men jeg kan nok slet ikke lade være med, at læse haveblogs.
   Du må have en god sommer!

   Hilsen Elna

   Slet
  2. Tak for svar, jeg tror, det er den samme rose, det var i hvert fald en Poulsen rose. Min er købt i 2016 som prøveplante, så har de senere sendt den i handelen. Godt at vide.

   Slet
 4. Det var många rosor jag inte kände till, men jag är inte någon rosen-person även om det finns rosor i trädgården. Ingen av de tre som vann har jag någonsin hört talas om så det finns uppenbarligen många rosor att upptäcka. De är väldigt blomvilliga och friska i år.
  Ha en fin sommar.
  //Helene

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er en rigtig “rosensommer”. Af vinderroserne kender jeg kun Morten Korch. Det er en meget sund og kraftigtvoksende rose med svagt lyserøde blomster.

   Hilsen Elna

   Slet
 5. Hej Elna

  American Pillar ser spændende ud:)
  Afstemninger som de her har det med at få de "pæne" mere ordinære roser på de første pladser. Det er sjovere at se de individuelle bedømmelser - som den du gør!

  Ha en dejlig ferie

  SvarSlet
  Svar
  1. American Pillar har en overdådig blomstring og en fin duft, men den bliver meget stor. I Rosenhaven voksede den på en rosenbue, som den dækkede fuldstændig. Det var et betagende syn. Jeg nøjes med at nyde den i rosenhaven, da jeg ikke lige tror, at rosenbuer er stilen i vores have.
   Hav det godt!

   Hilsen Elna

   Slet
 6. Good morning Elna,
  What a lovely roses you are sharing.
  Have a wonderful day.
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you for your comment.

   Best wishes
   Elna

   Slet
 7. Så många fina rosentips du bjuder på :) Och ja rosorna gillar verkligen värmen i år :) Första bilden med rosenbågarna var helt underbar.

  HA det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var tydeligt, at der er stor forskel på, hvor godt de forskellige roser klarer sig, men generelt klarer roserne sig godt i år. Rosenbuerne var så flotte, og de bløder lidt op på de stramt klippede takshække.
   Du må også have det fodt!

   Hilsen Elna

   Slet
 8. These flowers are so stunning! I love seeing bushes like these, thanks for the share. Hope you have a wonderful rest of your day. Thanks for the share, keep up the posts.
  World of Animals

  SvarSlet
 9. I think this is one of the most significant information for me.
  And i’m glad reading your article.
  But should remark on some general things, the web site style is perfect,
  the articles is really great : D. Good job…
  หนังออนไลน์

  SvarSlet
 10. Your blog was absolutely fantastic!
  Great deal of great information & this can be useful some or maybe the other way.
  Keep updating your blog,anticipating to get more detailed contents thanks for sharing.
  หนังใหม่

  SvarSlet