fredag den 26. juni 2020

På tur i det danske sommerland

På grund af coronasituationen er vi sikkert mange, der har valgt at holde ferie og tage på udflugter i Danmark i år. Og der er nok at tage fat på. Der er så mange skønne steder, som jeg enten aldrig har set eller som jeg gerne vil genopfriske.

Jeg vil vise et par af de steder, vi har set inden for den seneste uge. Først kommer der nogle billeder fra Enemærkets Hostahave. Det er ikke første gang, jeg viser billeder derfra. Jeg har årskort til haven og kommer der ofte. Der er meget andet end hostaer at se i haven, og man kan altid lade sig inspirere af smukke plantesammensætninger.Her er et stort bed med forskellige dagliljer. De var ikke i blomst endnu, til gengæld blomstrede den plettede gøgeurt så smukt imellem dagliljerne.


Her er et meget langt bed med en blandet beplantning. Bedet bliver på en fin måde rammet ind af blomstrende storkenæb.


De små museører, Blue Mouse Ears mini-S, er så fine sammen med den grønne mos.


I hostahaven vokser mange store gamle træer med mos og lav på stammerne, men her er det svampe, der pryder stammen.


Enemærkets Hostahave er et godt udflugtsmål, og der er mange spændende planter til salg, så man behøver ikke at komme tomhændet hjem.


Længe før der var noget, der hed covid 19, havde vi planlagt at holde miniferie i Skagen til sankthans, som vi plejer. Det store bål på stranden var desværre aflyst i år, men vi valgte at tage derop alligevel.

På vejen derop kørte vi langs vestkysten. Vi gjorde holdt ved Bulbjerg Knude. Her hæver kalkklinten sig 47 meter i vejret. På afsatser på klinten yngler forskellige fugle bl.a. rider.


Oppe fra klinten kan man kikke ud over et smukt klitlandskab.


Flere steder fik man øje på store pletter af blodrød storkenæb. Vi har planten i haven, og det er en af de storkenæb, jeg holder allermest af. Men den er smukkest, når den vokser i naturen.


I Skagen havde de som sagt aflyst det store sankthansbål på Sønderstrand. I stedet måtte vi gå på museet og betragte P. S. Krøyers maleri 'Sankt Hansblus på Skagen strand'.


Museumshaven var som sædvanlig en oplevelse. Pæonerne var ved at afblomstre, til gengæld stod hortensiaerne lige på spring.Skal jeg vise en detalje fra museumshaven, må det blive den smukke stenbelægning rundt om flagstangen.


Lad mig slutte med et billede, som langt fra er haverelateret, men jeg gør det nu alligevel. På Grenens spids, hvor Kattegat og Skagerak slår sammen, poserede denne søde sæl for fotografen.20 kommentarer:

 1. Ja, du har vist bilder derfra før, men det er alltid flott å se alle de fine hosta. Hortensia ser ut til å trives godt der. På Grenen har jeg vært før, og det var spennende å se på de sterke havstrømmene der.
  Ha det godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er mange fine hostaer, og i Enemærkets Hostahave har de efter sigende over 1700 forskellige. Jeg forstår ikke, hvordan man kan skelne dem fra hinanden.
   Det er spændende at stå på Grenen og se de to have mødes, men det er tydeligst i blæsevejr. Da vi var der forleden, var der næsten vindstille, og så er det ikke så nemt at se.
   God weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 2. Sikken en herlig tur I har været på, det er godt at komme ud og se det danske land, turen langs vestkysten er skøn. Hostahaven ser også ud til at være et besøg værd. Flot billede af sælen.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en dejlig tur, og det var godt at komme ud efter mange uger, hvor vi mest havde holdt os hjemme. Den jyske vestkyst er smuk, navnlig når man kører i Nationalpark Thy.
   Hostahaven er altid et besøg værd, og der er meget andet end hostaer at kikke på.
   Det er jo nemt nok at fotografere en sæl, når den ligefrem maver sig op på land og poserer for fotografen.

   Hilsen Elna

   Slet
 3. Hej Elna!
  Vilken skön resa till Skagen, det är mycket vackert där. Museet har jag också besökt några gånger, alltid värt ett besök.
  Ha en trevlig helg /Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er vist mange, der holder af at besøge Skagen. Jeg holder også meget af museet, og museumshaven er så skøn.
   Du må også have en god weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 4. Det er fine steder I har været, og billedet fra Bulbjerg er vel nok flot og dramatisk.
  Sælen er lidt af et scoop. Tænk, at du kom så tæt på.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var første gang nogensinde, jeg besøgte Bulbjerg, og jeg blev virkelig begejstret. De så så smukt ud med alle de blodrøde storkenæb spredt i landskabet.
   Der var flere sæler ved Grenen, og et par af dem var ret tamme og ville gerne fotograferes. Men man skal passe lidt på, for sæler kan godt komme i tanke om at bide.

   Hilsen Elna

   Slet
 5. Åh, det ser så skønt ud altsamme, Elna! (Og den sæl er da bare sød!) Det er mange år siden, jeg har været ude af Danmark i løbet af sommeren. Her er så meget at se herhjemme, og når sommervejret arter sig, er det bare perfekt, synes jeg :-)
  God lørdag til dig!
  Mange hilsner fra Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Man snyder næsten også sig selv, hvis man rejser sydpå om sommeren, hvor Danmark er allersmukkest, og nætterne er lyse.
   Du må også have en god weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 6. Hej Elna

  Der er ikke noget at sige til at rigtig mange ferierer i nærområderne. Og du har godt nok set et par perler!
  Bulbjerg er imponerende, tidligere var der endda en høj rest af klinten ude i vandet.

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Skareklit, som stod ude i vandet, knækkede i 1978, men det nederste af den kan stadig ses. Og ja, naturen ved Bulbjerg er smuk, og så er klinten hjemsted for mange ynglende fugle.
   Du må også have en dejlig weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 7. Da børnene var små, holdt vi altid sommerferie herhjemme, og det har bevirket, at vi og de kender mere til forskellige lokaliteter, end vi ellers ville have gjort. I dag (coronaen kommer måske til at ændre på det) kommer ungerne jo med deres forældre rundt i verden, næsten før de har smidt bleen. Jeg tror også, vi har besøgt Hostahaven på vej til Vesterhavet, hvor børnene var med. Da så bedene anderledes nyanlagte ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi holdt også ferie i Danmark, da vores børn var små. Det var nogle gode ferier, og jeg er glad for, at vi har lært børnene deres land at kende. Mærkelig nok havde jeg aldrig set Bulbjerg, selvom vi flere gange har kørt langs vestkysten til Skagen.
   Det var de forrige ejere af Enemærket, der anlagde hostahaven, og jeg tror de åbnede den for publikum for ca. 12 år siden.

   Hilsen Elna

   Slet
 8. Hei Elna! Det er så frodig og vakkert. Jeg er veldig glad i Hosta. For meg er Danmark et ferieland.Liker så himla godt landskapet og kontrasten til havet som skyller mot kliterne.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Næste gang, du kommer på ferie i Danmark, kan jeg anbefale dig at besøge Enemærkets Hostahave. Jeg bor 5 km derfra, så jeg giver gerne en kop kaffe.
   Man bliver altid betaget af havet - både i stille vejr og i storm.

   Hilsen Elna

   Slet
 9. Det ser ut som om ni har det ganska gott, trots Corona. Det hjälper ju att ni ha fina trädgårdar/parker nära er. Danska västkusten är verkligen fin också. Har varit på många resor där.
  Ha det gott
  Helene

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er heldigvis kun ganske få smittede i region Midtjylland, hvor jeg bor, og der er ingen indlagte på sygehusene. Men vi passer selvfølgelig på ved at holde afstand og have en god hygiejne. På grund af coronaen har vi valgt at holde sommerferie i Danmark i år, men det gør ikke noget, der er mange steder i Danmark, vi gerne vil besøge.
   Den danske vestkyst har meget smukt natur at byde på.
   Jeg håber, det også går godt hos jer, og at coronaen er ved at dø ud.

   Hilsen Elna

   Slet
 10. Hei Elna! Flotte bilder, jeg liker veldig godt hosta i forskjellige varianter :-)) Skagen er jo alltid deilig å besøke, vi var også heldig å treffe sel på grenens spiss :-)) Ønsker deg en fortsatt deilig sommer!

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er vist mange, der kan lide hosta. Det er første gang, vi ser sæler på Grenen. Men der bliver flere og flere sæler i de danske farvande. Fiskerne er trætte af dem, fordi de ødelægger deres fiskegarn og spiser fiskene.
   Du må også have en god sommer.

   Hilsen Elna

   Slet