fredag den 11. september 2015

Septemberhaven

Det er dejlige havedage, vi har her i september. Solen skinner, der er kommet regn, så nu er græsplænen ved at være grøn igen, og der er fortsat mange blomster. Det er endnu så varmt, at man kan tage sig en slapper i havemøblerne, men september er også en god måned til forskellige gøremål så som at plante, lægge løg, lave nye bede...

Jeg har været rundt i haven med fotoapparatet og det kom der en lille billedserie ud af:


Røde æbler mod en septemberblå himmel. Sorten er rød ananas, og æblerne har en skøn aromatisk smag og duft.


Vindruerne hænger ned fra taget på en lille overdækket siddeplads. De når ikke at modne i år, men det ser da meget hyggeligt ud. Mon man kan lave et eller andet af umodne druer?

 

Nogle af havens krukkevækster var kommet til at se lidt triste ud. Men min flinke og praktiske nabo fortalte mig, at jeg kunne plukke en buket sankthansurt og sætte i en krukke. De skulle nok slå rod, Det skulle da prøves, og når jeg var i gang, tog jeg også en buket af den brogetbladede benved og satte i en potte. Benved plejer også at være nem at få til at slå rod. Nu har de stået i krukkerne i et par uger, og forsøget ser ud til at lykkes.


Nogle af forårets krukkeblomster holder ud endnu. Pelargonierne er utrættelige. De bliver ved og ved, når bare de bliver vandet godt. De er plantet i Claus Dalby krukkemuld, så det er ikke nødvendigt at tilsætte gødning ved vanding, der er gødning nok i krukkemulden til en hel vækstsæson.
 
 
Hjortetaktræet har vokset sig stor i løbet af sommeren, og bladene hænger som et tag over de klippede fjeldribs, der danner bund i bedet.
 
 
Når sankthansurterne blomstrer, kommer der sommerfuglebesøg.
 
 
Høstanemonen er en af septembers sikre stauder. Den gror, som var den betalt herfor. Den tåler både tørke og blæst, men den er allersmukkest i solskin.
 

 
Og her er en anden, der også tåler tør og sandet jord og blæst, miscanthus 'Gracillimus'.
 
 
Lidt hyggespreder, skal man da være - selv om jeg egentlig ikke er så meget til opstillinger.
 
 
 
 

5 kommentarer:

 1. Hej Elna

  Tak for kigget

  Og ja, det var da et flot billede med alle sommerfuglene!

  Tror det er Nældens Takvinge...?

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
 2. Tak i lige måde! Ja, det er nældens takvinge, der er nu også dagpåfugleøje, men de er vist ikke kommet med på billedet.
  Hilsen Elna

  SvarSlet
 3. Hej Elna!
  Hvor er det vidunderlige billeder fra din have. Dejligt at du har lavet en blog, jeg vil glæde mig til at følge med i den:-) det ser ud til at jeg kan finde meget inspiration, i forhold til formgivning og linjer, hvem ved måske også meget mere, er selv i gang med at anlægge have.
  Med venlig hilsen Anette (www.anettesflora.blogspot.dk)

  SvarSlet
 4. Hej Anette!
  Tak for din kommentar. Så må vi se, om jeg kan leve op til dine forventninger!!
  Jeg læser også din blog. Du gør altid meget ud af dine indlæg, både hvad angår tekst og billeder.
  Hilsen Elna
  SvarSlet
 5. September er en dejlig måned i haven. Både når det gælder blomster og sommerfugle. Skønt at se så mange på din Skt.Hansurt.
  /Birgitte

  SvarSlet