lørdag den 10. oktober 2015

Nemmere kan det næsten ikke være

Billedet her har jeg tidligere vist på bloggen i forbindelse med et indlæg om kantplanter. Billedet er taget i juni, og planten er storkenæb "Rose Clair".


Forleden var jeg i haven med fotoapparatet, og jeg fotograferede bedet igen. Der er fortsat blomster, dog ikke helt så mange som for 4 måneder siden, og bladene står friske og grønne.


Planterne har blomstret uafbrudt siden starten af juni, og de er ikke blevet klippet ned i sommerens løb. De står så tæt, at der ikke kommer ukrudt. Kantspaden har været i brug et par gange først på sæsonen, for at tæmme græsset og tilfredsstille min ordenssans! Vores jord er tør, så der er blevet vandet lidt med siveslangen. Når planterne visner ned om vinteren, bliver bedet lidt kedelig at se på. Til gengæld står bambusserne bagved jo grønne. Om foråret får de visne storkenæb lov at blive liggende på jorden, for der kommer hurtigt nye skud op og dækker.


Nemmere kan det næsten ikke være. Og selvom jeg holder meget af at arbejde i haven, gør det jo ikke noget, at der er bede, der stort set kan passe sig selv.

4 kommentarer:

 1. Det er både smukt, og som du siger, nemt! Rose Clair er en taknemmelig staude, men har du ikke problemer med, at den breder sig. Det synes jeg, den gør her.

  SvarSlet
 2. Den breder sig både ved frø og udløbere og kan derfor være lidt besværlig at have i et staudebed. Med som på billedet her, hvor den vokser som kantplante mellem bambusserne og græsplænen, giver det ikke problemer. Græsset - og plæneklipperne holder den på plads. Den er heller ikke glad for at gro helt inde under bambusserne.
  Hilsen Elna
  SvarSlet
 3. Hej Elna.
  Nemlig..... det må meget gerne være både nemt og smukt. Og storkenæb er også en af mine ynglings, for den er netop sådan. God til at være flittig med blomsterne, og flot med grønne blade i uendeligt lang tid. Jeg mindes at de aldrig helt forsvandt sidste vinter i vores bede - og det var faktisk ret flot med sne på.
  Mange havehilsner fra Susan

  SvarSlet
 4. Jeg så lige mine billeder fra sidste vinter igennem. Du har ret, der er blade på storkenæbene. Ja, det ER en fantastisk plante.
  God weekend,
  Hilsen Elna

  SvarSlet