fredag den 25. marts 2016

Lidt om hvad der spirer og blomstrer i martshaven

Nu er der for alvor gået forår i den derude. Man kan næsten ikke sætte en fod i bedene uden at træde på nogle af alle de løgplanter, der vælter op.


Vores have er temmelig regelret og planlagt, men lige netop når det angår løgplanter, er der ikke meget system. Det hele kommer lidt tilfældigt, og egentlig synes jeg, det er ret charmerende. Det tilfældige skyldes vel, at der bliver lagt nye løg hvert år, og når man om efteråret står der med løgposerne, er det svært at huske, hvor der i forvejen er lagt løg.

Det er mest de hvide, lilla og blå farver, der præger haven lige nu. Men de gule påskeliljer er så småt begyndt at blande sig.


Men det er ikke bare blomsterne, der tiltrækker sig opmærksomhed. Blade og nye skud lyser så vårgrønne i solskinnet. Her er det rosenblade, der har foldet sig ud.


Krybeklokkens små grønne blade danner en fin bund.


Mosset vokser lystigt under egetræet. Man kommer næsten til at holde af det!


Den 11. marts skrev jeg om forhavens forvandling. I den forbindelse nævnte jeg, at vi havde planer om en eller anden form for rumdeler bag den hvide have. Vi snakkede om hæk, hegn eller rionet med roser. Valget faldt på en hæk af bøgetræer. Jeg tror, den vil komme til at danne en smuk, ensartet baggrund for den hvide have.


God påske til alle jer, der læser min blog!7 kommentarer:

 1. Også god påske herfra. Jeg kan godt lide et miks af det planlagte og det tilfældige.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tilfældige er tit det sværeste at skabe. Jeg synes det er sjovt at arbejde med havens "udtryk". Jeg er mest farveglad om foråret, vel sagtens fordi man har gået hele vinteren og længtes efter blomster.

   Hilsen Elna

   Slet
 2. Hej Elna!
  Hvor er det smukke billeder, og meget meget flot dække af forår du har dig.
  Også en rigtig god påske til dig:-)
  Hilsner Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette!
   Vi lægger nogle løg hvert efterår. Desuden er løgene jo gode til at sprede sig. Så når man efterhånden har en gammel have, vil der jo komme mange løgblomster om foråret. Og vi glæder os over dem.

   Hilsen Elna

   Slet
 3. Vilket blomsterhav av vårlökar! Jag tror inte kameran kan göra det riktig rättvisa, det bör nog ses i verkligheten.

  Allt gott till dig Elna, nu är det äntligen vår!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mit kamera er bare et ganske almindeligt lommekamera, så det er jo ret begrænset, hvad det kan. Men er det ikke sådan med en have, at den skal ses i virkeligheden, så man også får dufte og fuglesang med? Det tror jeg.

   Hilsen Elna

   Slet