fredag den 3. juni 2016

Sol, sommer og sommeranemoner - men taksen tager teten

Så blev det sommer. I skrivende stund viser termometret 30 g. Blomsterne sover middagssøvn, og drømmer sikkert søde drømme om en tur i badeland.

Da fotoapparatet sidst blev luftet i haven, kunne jeg ikke stå for de lysende hvide sommeranemoner.
Sommeranemonerne er placeret i den hvide have sammen med bl.a. hvide kongelys.Her vokser også den lille hvide røllike. Den blev plantet sidste år, og den er ikke nået at blive til så meget endnu, men jeg er ved at prøve, om jeg kan stiklingeformere den.


Det er lige nu, det sker. Stauder, roser og buske blomstrer, og det er en stor glæde at gå rundt derude med åbne sanser og nyde alt det dejlige.

Det er ikke let at finde en favorit, når der er så meget at vælge imellem. Skal jeg alligevel udvælge mig en topscorer, tror jeg, det bliver taksen. Den er så trofast. Den står der, sommer og vinter, solidt plantet i den vestjyske sandjord, altid sund og robust. Vi har mange taks i haven, og de er derfor med til at binde de forskellige haverum sammen. På en måde er de ret anonyme. Men her ved indgangen til sommeren lægger man mærke til dem, for de står og lyser med deres bløde limegrønne skud.Her står de i en bund af skovmærker.


11 kommentarer:

 1. Smukt med alle de hvide blomster, det stedsegrønne bliver så smukt med de nye skud, granerne får nye skørter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, granernes skørter er slet ikke til at stå for. Jeg har desværre ingen graner i haven længere - bortset fra det udendørs juletræ. Det bliver købt hvert år til advent, og det kan holde sig grøn hele vinteren.

   Hilsen Elna

   Slet
 2. Underbart vackert med de vitblommande växterna. Annars delar jag din förtjusning över Taxus, den har enbart fördelar och den är så vacker och stilig där den står med de nyutslagna skotten.

  Sommarhälsningar från svenska Sörmland

  /Gunilla

  SvarSlet
  Svar
  1. Også sommerhilsner herfra. Det har været meget varmt her den sidste uge. Vi nyder især de varme, lyse aftner i haven. Desværre har det ikke regnet.

   Hilsen Elna

   Slet
 3. Vidunderligt tæppe af skovmærker! Og dejlige billeder. Jeg godt kunne bruge noget mere hvidt i haven, har da også lige plantet en hvid rose, white night hedder den.
  Håber du nyder dagen.
  Hilsner Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan tro, jeg har nydt dagen. Vi har været i Djurs Sommerland sammen med børn og børnebørn. Jeg kender ikke white night. Men det får mig til at tænke på mit arbejdsliv. Jeg var nattevagt på et natherberg, og nætterne omkring midsommer havde et helt specielt hvidt lys over sig.

   Hilsen Elna

   Slet
 4. Håller med om förträffligheten hos Taxus. Väldigt fin och användbar. det blir väldigt fint med massverkan som du visar, när man vågar satsa på många av samma sort. Jag har väldigt mycket vitt, eller nästan vitt, in min trädgård, det är den dominerande färgen.
  //Helene

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg holder også meget af hvide blomster. Jeg tror, det er den farve, vi har flest blomster i. De lyser så dejligt om aftenen.

   Hilsen Elna

   Slet
 5. Hvor er det smukt det sidste billede! Jeg har købt en skovmærke i år, men drømmer om en bund som din :-) så smukt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Skovmærker er skønne, og så dufter de så dejligt. Selvom man måske ikke lige skulle tro det, er de faktisk også holdbare i buketter.

   Hilsen Elna   Slet
 6. Hvor er det smukt det sidste billede! Jeg har købt en skovmærke i år, men drømmer om en bund som din :-) så smukt.

  SvarSlet