lørdag den 20. august 2016

Augusthaven

Sidste weekend var vi til havefestival. Vi nåede at se 4 spændende haver i løbet af de 2 dage. Den største af haverne var 15.000 m2 og den mindste blot 125 m2. Alle haverne bar præg af ejernes kreativitet og planteglæde, samt af glæden ved at vise haverne frem. Det blev en oplevelsesrig og inspirerende weekend.


I dette indlæg skal det handle om vores egen augusthave. Ugens fine vejr gav lejlighed til både havearbejde og til bare at sidde i solen og nyde haven.

Der er flere buske, der står med bær. Her er det rynkeblads skinnende røde bær.


Benved og hortensia udgør et smukt par.


Nogle planter er virkelig udholdende og har blomstret i et væk siden foråret. Stedmoderplanten har blomstret på havebordet siden marts, og de lyserøde pelargonier blev sat ud i starten af maj. Billedet er taget gennem stuevinduet, hvorfra vi har nydt deres blomster hele sommeren.


Det er vist ingen hemmelighed, at jeg holder meget af hvide blomster. Her er det fredløs, høstanemoner samt dahliaerne, som nogle måske husker, at jeg fik af min "dahliaven" i foråret.
De lyserøde høstanemoner har dannet en stor gruppe under rønnetræet. Desværre passer de lyserøde blomster meget dårligt til rønnens orangefarvede bær.


Bjergmynterne langs køkkenterrassen har vi stor glæde af. De lyser i skumringen, duften er bedøvende, og om dagen summer de af liv fra svirrefluer og hvepse.


Roserne er så småt begyndt at genblomstre. Her er det Rose de Rescht.


Man kan godt komme til at glemme de "grønne" bede lidt, fordi der er så meget, der blomstrer i augusthaven. Men de forskellige bladformer og grønne farver giver en dejlig ro til haven.

Her er det løvefod, der står med nyt, friskt løv efter at have været klippet helt ned.


Bregner m.m.


Hostaens blade blev til snegleguf. Øv!!!


En grøn krukke ved fordøren.


Grønt i grønt.


Til slut et par billeder fra staudebedene.


10 kommentarer:

 1. Dejlig blanding af blomsterrige staudebede og områder med større flader med ens beplantning der skaber ro og harmoni.

  SvarSlet
 2. Det samme kan jeg jo sige om din have. Jeg var så begejstret for dine 2 lange bede med storkenæb, samt for bedet med lavendlerne. Dine planteskolebede strålede så smukt, men havde hele haven set sådan ud, var det nok blevet for meget.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
 3. Vackra formklippta bollar. Gillar dem mycket. Min lilla häck av bjergmynte växer fint också. Du vet att jag fick iden från dig. Vad är det för buskar du klippt? En ser ut att vara Ilex?
  //Helene

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at dine bjergmynter gror godt.
   Den runde busk på hjørnet er en buksbom. De andre er ilex. Der er 5 forskellige, men jeg kender ikke navnet på dem. Nogle af dem bliver ikke klippet så meget, for jeg vil jo også gerne have noget at klippe af til jul.

   Hilsen Elna

   Slet
 4. Hei! Så fint dette er . Inspirerende. Ha det så godt! Anne

  SvarSlet
 5. Tak! Hav en god uge!

  Hilsen Elna

  SvarSlet
 6. Hej Elna!
  Hvor er det SMUKT hos dig/jer, der findes så beget dybfølt behag. Nyder at se dine billeder! Og bjergmynten ligger stadig lagret/bogmærket som den der skal være ned langs hele flisegangen til vores drivhus.
  Ha en god dag med hilsner fra Anette

  SvarSlet
 7. Tak for din kommentar!
  Nu er det jo sådan, at billeder kun viser lige nøjagtig det udsnit, man selv har valgt at vise. De mindre heldige steder i haven - der hvor blæsten har sat spor, hvor plantesammensætningerne skriger til hinanden eller planterne ikke gror så godt - kan man jo snige sig uden om med fotoapparatet.😏

  Hilsen Elna

  SvarSlet
 8. Du har simpelthen en fantastisk hage!

  SvarSlet