fredag den 12. april 2019

God påske

Det var en stille, solfyldt morgen. Påskeliljerne vendte ansigterne mod solen og ryggen til fotografen.


Pinseliljerne kikkede mod jorden,


og det samme gjorde vibeæggene, der viste deres yndige ternede kjoler frem.


Tulipanerne, 'Für Elise', har blomstret i meget lang tid. 'Für Elise' er en blomsterrig tulipan med lys abrikosfarvede blomster med et strejf af rosa. Den bliver kun ca. 30 cm høj.


Guldjordbærrene står så tætte og fine og lyser op med nye vårgrønne blade. Sidste forår blev de fuldstændig afsvedet af den hårde frost, vi havde i marts.


Et lille kik ud over en del af forhaven. Her voksede for mange, mange år siden en gruppe judaspenge Lunaria. De såede sig selv fra år til år, men på et tidspunkt - det er måske 25 år siden - forsvandt de helt fra haven, og jeg glemte alt om dem.


Men sidste forår opdagede jeg pludselig et par lilla blomster på stedet, hvor judaspengene havde vokset, og ved nærmere øjesyn viste det sig til min store overraskelse at være judaspenge. Der må have ligget nogle spiredygtige frø i jorden. Da planten gik i frø høstede jeg frøene. De blev sået i et par kasser, og nu står der små frøplanter klar til udplantning.


Næste billede er fotograferet ved Ballum Sluse. Vi er lige kommet hjem efter et par dage i den vestlige del af Sønderjylland, hvor vi har nydt den dejlige natur ved marsk og vadehav.


I Ribe fandt jeg dette seje træ. I stedet for helt at synke i vandet og dø, var stammerne begyndt at vokse opad, og træet gjorde sig klar til endnu et løvspring.Plænen ved Ribe Kunstmuseum var farvet blå af skillaer.


Det store magnoliatræs lyserøde blomster var smukke mod den blå himmel.Nu står påsken for døren. Børnebørnene kommer hjem, og de vil lege skattejagt på havens stier og spille bold på plænen. Det bliver skønt, for en have er allerbedst, når den bliver brugt.

GOD PÅSKE!

14 kommentarer:

 1. Så flotte bilder du viser! De gule påskeliljer ser meget godt ut der de blomstrer. Vakre magnolia, og det siste bildet er magisk!
  God påske til deg også!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Det sidste billede er fra Ribe, som er Danmarks ældste by. Her er et spændende miljø med gamle huse og en stor domkirke. På billedet ses Ribe Å, som har sit udløb i Vadehavet.

   Hilsen Elna

   Slet
 2. Det var et helt fantastisk træ, I så. Sikken rødder og sikken en grokraft.
  Du har ret: En have er bedst, når den bruges. God påske.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de gamle kæmper giver ikke sådan op. Jeg bliver altid så fascineret, når jeg ser gamle træer, og jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvilken historie de har haft.

   Hilsen Elna

   Slet
 3. Det ser godt ud med alle påskeblomsterne. Tulipanerne er godt nok tidlige hos dig, sikken en flok og tænk at de har blomstret længe. Billedet fra Ballum sluse ser bekendt ud, der var vi for 3 uger siden. Det bliver hyggeligt at få børnebørnene hjem, her bliver ikke besøg af børnebørn i år, vi var jo sammen for 3 uger siden, så vi må nøjes med vores eget selskab.
  Rigtig god og hyggelig påske til jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved jo, at du fejrede din fødselsdag på slusekroen, der ligger tæt ved slusen. Jeg kan så godt lide naturen ved Vadehavet, og jeg synes, Ballum er et af de skønneste steder. Der var mange gæs på engene. Og så var der får og små påskelam.

   Hilsen Elna

   Slet
 4. Hej Elna

  Super billeder!
  Det er et flot langt forår vi har i år - og det gør ikke noget;)

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak!
   Vi har haft det skønneste forår, og vejrmeldingen er fin i påsken. Jeg lagde georgineknolde i dag, jeg håber jorden er varm nok.
   Du må også have en god weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 5. Hej Elna!

  Underbara vårblomster, vi som älskar trädgård får aldrig nog av detta underverk som sker varje vår.
  Vilket häftigt träd du fångat på bild, jag brukar alltid hävda att träd inte är försvarslösa vid angrepp av insekter men jag har aldrig sätt ett träd som klarat sig under drunkningsdöden. Naturen är fantastisk!
  En glad påsk tillsammans med barnbarn önskar jag dig och familjen!

  /Gunilla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja naturen ER fantastisk. Vi kan lære meget af at færdes i naturen.
   Du må også have en rigtig dejlig påske.

   Hilsen Elna

   Slet
 6. Det er dejligt at se så mange fine vækster hos dig - og i det sønderjyske! Tror I har gjort en fornuftigt valg med udflugt til det vestlige DK. Her i det østlige hjørne er det alt for koldt for tiden.
  Dejlige billeder fra både ude og hjemme!

  Rigtig god påske med familien!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Østenvinden blæser milde vinde til os i vest. Der var skønt i marsken med tusindvis af gæs, mange får og de dejligste påskelam. Og så er der højt til himlen. Man skal somme tider uden for hækken og opleve, hvad der sker derude.
   Du må også have en dejlig påske!

   Hilsen Elna

   Slet
 7. Takk for hyggelig hilsen Elna. Det er godt å være tilbake og få nyte alle de vakre vårhagene i Scandinavias bloggverden. Den har kommet langt hos deg og hvilke herlige hav av påskeliljer og scilla. Det er en fantastisk tid vi har nå og fremover. Bare å nyte. Vi hadde sommerlig stemning her i påsken. En glede.
  Snart god helg.
  Jannicke

  SvarSlet
 8. Tak i lige måde! Du har ret, blogverdenen er et godt sted at være. Her var påsken også varm, og vi nød at opholde os i haven. Desværre er her meget tørt, men i morgen meldes om lidt regn.
  Du må også have en god weekend!

  Hilsen Elna

  SvarSlet