fredag den 26. juli 2019

Varme dage

Så er sommervarmen over os, og både mennesker og planter tager en slapper. Der er vist ingen tvivl om, at det er bedst at opholde sig i skyggen, når termometret bevæger sig over 30 grader. De planter, der står lige i solen, lider under varmen og manglen på vand. Vores "parasol" er det store egetræ, der står midt på græsplænen, og på de varme dage rykker vi havemøblerne ind i skyggen.


Rosa 'Salita' bliver helt selvlysende i solen.


Haven kan ikke fremvise det blomsterflor, som den kunne tidligere i sommer. Men margeritterne blomstrer på livet løs.


Nogle af stauderne er klippet ned, og de begynder nok først for alvor at skyde igen, når vi får regn. Sommerblomsterne er i gang med blomstringen, de kan lide solen og varmen.

Løvemund, Antirrhinum 'Potomac Crimson'.


Phlox drummondii 'Cherry Caramel'


Georginerne er så småt ved at komme i blomst. Her er det Dahlia 'Creme de Cassis'.


I krukkerne på terrassen blomstrer pelargonierne. Jeg kender ikke navnet på dem, vi har haft dem i mange år.


Poppelrosen, Lavetera olbia 'Barnsley' har jeg vist tidligere, men jeg kan ikke lade være at vise den igen. Den er så sart og og fin.


Når man bærer navnet solbrud, Helenium 'Potter's Wheel', må man være solelsker. Det ser også sådan ud, planten ligefrem strækker "armene" ud efter solen.


Hortensia, Hydrangea Paniculata 'Limelight' ser også ud til at strække sig efter solen.


I dag har vi haft besøg i haven af Eirin og Lars, der har bloggen Hageidyll i Sponvika. Det var hyggeligt at møde dem, og efter en tur rundt i haven blev det til en havesnak i skyggen under egetræet.

10 kommentarer:

 1. Så hyggelig besøk du har fått :)
  Det er mye fint som blomstrer hos deg. Den phlox hadde en spennende farge, og den har jeg ikke sett før. Vakker dahlia også!
  Ha det godt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var rigtig hyggeligt at have besøg. Jeg kendte heller ikke phloxen, da jeg købte frøene. Den har smukke blomster, desværre har den en meget ranglet vækst. Dahliaen er sjov, for den har en meget mørkere farve på bagsiden af blomsterne.
   God weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 2. Nej hvor hyggeligt med besøg af Eirin og Lars, det har også en gang skrevet om at komme herover, men det er nok for besværligt. Min solbrud er ikke i gang endnu. Jeg har vandet mine rhododendron i aften, de hang med løvet, hvor vi dog mangler vand alle vegne.
  God weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var rigtig hyggeligt med havebesøg. Min solbrud er først lige sprunget ud. For et par dage siden stod den i knop, men det går så hurtigt med blomstringen i denne varme. Vi har også vandet i aften, men det rækker så lidt...
   Du må også have en god weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 3. Hej Elna

  Det ser rigtig hyggeligt ud alletiders med de bekendtskabe vi får gennem bloggene:)
  Flotte blomster hos dig - Potters Wheel er da fin!
  Og vejret ja - det bliver spændende at se hvormeget regn omslaget fører med sig!

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er altid spændende at møde mennesker, man kan dele sin interesse med. Og det var rigtig hyggeligt at møde Eirin og Lars. Potters Wheel er fin, og den vil i farve passe godt i et flammebed - hvis man har det. Jeg havde lidt problemer med at finde den rigtige placering, da vi har mange hvide, lyserøde og blå farver i haven.
   Du må også have en dejlig weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 4. Hej Elna!

  Ja, inte gör man sig mycket besvär utomhus just nu, jag gillar inte värmen och det gör inte trädgården heller. Så trevligt med besök från bloggvänner!

  Vi kan väl förenas i en regndans?

  SvarSlet
  Svar
  1. Man bliver lidt doven i varmen, og haven ser mere og mere trist ud. Ja det var hyggeligt og inspirerende at få havebesøg. Jeg vil gerne danse regndans, selvom jeg tror mere på havevanderen.
   God weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 5. Vi har i grunden fået ok mængder vand; men når man kigger nærmere efter, er jorden tydeligvis knastør, så den tordenbyge, der lige er drevet henover os, var mere end velkommen. Havebloguniverset har på en måde ophævet de skandinaviske landegrænser - det synes jeg er noget så herligt og inspirerende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi fik også en tordenbyge, den gav 4 mm. Du har fuldstændig ret i det, du skriver om landegrænserne. Når jeg læser på en haveblog, tænker jeg ikke over, om den er norsk, svensk eller dansk.

   Hilsen Elna

   Slet