fredag den 24. januar 2020

En eventyrhave

Når jeg kalder haven for en eventyrhave, er det fordi, det er en have, hvor man kan gå på opdagelse. Det er en have med mange stier, og man har en fornemmelse af, at stierne fører lige ind i eventyret.
Det har også noget med havens stemning at gøre, her er en fortættet stemning, og når man går der, glemmer man helt, at der er en verden uden for hækken.


Allerede når man ser haven fra vejen, bliver nysgerrigheden vakt. Man fornemmer, at her ligger et hus med en spændende gammel have.


Stedet tilhører Anne-Marie og Bjarne Rasmussen, og vi befinder os i Søvind mellem Horsens og Hou. Parret har boet her siden 1973.

Søen er anlagt, så den falder helt naturligt ind i haven. Det har ikke været nogen let opgave, og der er helt sikkert brugt rigtig mange arbejdstimer.Der er en del finurlige opstillinger i haven. Jeg er ikke så meget til "nipseri", men samlingen af husløg i gamle rustne konservesdåser kunne jeg ikke stå for.


En bræmme af sankthansurt er med til at dele haven op i rum.


Til nytte og pryd. De smukke salatplanter voksede i den store nyttehave.


Hvem får ikke lyst til at slå sig ned her? Selv på en gråvejrsdag må det føles, som om solen skinner.


Rammen er fin,


og det er billedet i rammen også.


En flot sammensætning af græsser, planter med store runde blade samt en småbladet hæk.


Det er ikke så let at tage billeder midt på dagen i strålende solskin, men jeg håber, I har kunnet fornemme lidt af havens eventyrlige stemning.


Vi så haven sidste sommer til Havefestivalen. Den er også åben til dette års Havefestival. Haven ligger ikke så langt fra Lotte Bjarkes have, og vi så de to haver på samme dag.
 

23 kommentarer:

 1. Ja, det var virkelig en eventyrhage! Den hagedammen så gekt naturlig ut. Takløk i rustne blikkbokser var et morsomt innslag.
  Takk for de flotte bildene :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Havedammen var jeg meget imponeret over. Den faldt så naturligt ind i haven.
   Jeg har overvejet at samle konservesdåser og lave noget lignende.

   Hilsen Elna

   Slet
 2. Smuk have, du præsenterer. Jeg elsker at få tips til min besøgsønskeliste.
  Husløgene kan jeg godt forstå, du faldt for. Jeg er heller ikke så meget til nuttet nipseri, men sådan en flok ser både langtidsholdbar og rustik ud.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er altid godt at have en liste over haver, man gerne vil se.
   Ja lige netop det rustikke ved de rustne dåser faldt jeg for, og husløg var et godt valg.

   Hilsen Elna

   Slet
 3. Hej Elna
  Uha ja, flot flot have!
  Partiet rundt om søen, er da superlækkert:)
  Tak for turen!

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Søen var flot, og den så så naturlig ud. Jeg kan også godt lide huset og forhaven set fra vejen. Man bliver så nysgerrig efter at kikke ind i haven.
   Du må også have en dejlig weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 4. Ja men det er godt nok en flot have, og så ligger den tæt på Samsø, kan man sige, jeg må lige se, om jeg ikke skal besøge den, måske i år. Og så kan vi samtidig tage Lotte Bjarkes have, i år er jeg jo ikke afhængig af selv at have åben have, interesserede kan jo komme på andre tidspunkter her hos os. Nips er heller ikke lige mig, men det er der i mange andre haver.
  God weekend
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Søvind ligger jo ikke så langt fra Hou. Jeg kan bestemt anbefale de to haver. Vi så en tredje have samme dag, og den have var nok min favorit. Jeg præsenterer den på Havesysler en af de næste gange.
   Vi har kun lidt nips, og det vi har er i gårdhaven. Her er formålet at knytte hus og have sammen.
   Du må også have en god weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 5. den er så fint lavet den sø. Og alt det andet passer så fint sammen....
  hilsner gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Der ligger helt sikkert mange tanker bag haven. Søen var jeg også imponeret over. Der var også mange hyggelige siddepladser i haven.

   Hilsen Elna

   Slet
 6. Hej Elna!

  Tänk vad människor kan uträtta med kärlek, hårt arbete och kunskap!

  Trevlig helg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Anne-Marie og Bjarne er nået meget langt. Og deres haveglæde smittede af på alle os, der besøgte haven.
   Du må også have en god weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 7. Vilken trädgård! Och som du skriver redan den första synen av den vackra husgaveln lovar gott i sig. Att anlägga en damm som ser naturlig ut i sig och med 'naturlig' växtlighet runt är väldigt svårt både fysiskt och estetiskt. De ser ut att ha lyckats fantastiskt bra :)

  Tack för att du visar oss!
  Hälsningar, Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er sjældent, man ser en havedam, der falder så smukt ind i omgivelserne. Jeg kender flere eksempler på havedamme, der ser ud, som var de dumpet ned fra en fremmed planet.
   Tak for at du ville kikke med!

   Hilsen Elna

   Slet
 8. Nej, det er ikke nemt at tage gode billeder i strålende sol, men jeg synes nu nok du har gjort et helt hæderligt forsøg:) Jeg kan sagtens forestille mig hvordan det må være at tulle rundt på de mange stier og opleve havens bede gennem rammer af høje græsser og hække. Det er jo sådan en eventyrhave man bare drømmer om at skabe selv, og selvfølgelig har det taget sin tid. Tålmodighed skal der til, og så skal man virkelig interessere sig for havens skiftende muligheder undervejs. Netop tidsperspektivet gør det spændende at dyrke haven, for det der ser godt ud nu er måske noget rod om 10 år, og det der ser bart og kedeligt nu er måske helt perfekt om 10 år. Denne have strutter af lyst og skabertrang.
  Tak for et flot indlæg!

  Mange hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Der skal vist en del ingredienser til, før man har en have som Anne-Marie og Bjarnes, men med lyst og skabertrang er man godt på vej. Vi har også en gammel have, og jeg giver dig ret i, at tidsperspektivet er spændende. Vi har endnu den havetegning, vi i sin tid anlagde haven efter. Der er ikke ret mange af de oprindelige planter tilbage, men de overordnede streger er stort set uændrede, og vi har ingen ønsker om at lave om på dem. Det viser vel, at det er godt at få rigtig begyndt.

   Hilsen Elna

   Slet
 9. Hei!
  Slike hager gir masse inspirasjon. Det å vandre rundt og stadig bli overrasket, er en opplevelse.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt enig med dig. Den slags oplevelser kan man ikke få for mange af.
   Hav en god ny uge!

   Hilsen Elna

   Slet
 10. Eventyrlig tror jeg på, haven er. Samtidig kan man se, at det er en veletableret have med store, frodige planter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en spændende have at besøge, og jeg syntes straks, at der var noget eventyrligt over den. Jeg kan godt lide haven, men personlig er jeg nok til en lidt mere minimalistisk stil.

   Hilsen Elna

   Slet
 11. QUE LUGAR TAN HERMOSO!!!
  SALUDITOS

  SvarSlet
 12. Ja, sikke en eventyrlig have. Det kan man sagtens fornemme, selvom det er svært at tage billeder i solskin. Tak for rundturen og tippet:) Hilsen Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er glad for, du ville med på rundturen. Der er mange ideer at hente i haven, selvom den nok er ret forskellig fra både jeres og vores have.

   Hilsen Elna

   Slet