fredag den 7. februar 2020

Fjorden rundt

I dag kommer mit indlæg ikke til at handle om haven, for her er ikke sket så meget siden sidst. I stedet vil jeg vise nogle billeder fra landskabet ved Ringkøbing Fjord.

En køretur rundt om Ringkøbing Fjord er på godt og vel 100 km, så det er en passende længde til en søndagstur. Tilmed byder turen på mange forskellige landskaber, her er både marker, enge, heder og klitter, og hver landskabsform har tilknyttet sit eget plante- og dyreliv.

Vi tog turen i søndags. Første stop var ved Sorte Bakker, som ligger i udkanten af Ringkøbing. Herfra har man et godt kik ud over fjorden. Om sommeren er her livlig aktivitet af surfere og badende, men på en halvkold februardag, hvor solen kun kom frem i glimt, kunne man næsten have området for sig selv.


 Når man kommer uden for byen, bliver man lettere chokeret ved synet af de oversvømmede marker.På turen kan man gøre små afstikkere til idylliske fjordhavne. Billedet er fra Stauning.


Skjern Enge er et stort naturområde, der består af enge, vådområder og små søer. Lige nu er der rigtig meget vand i området, og parkeringspladsen med tilhørende borde og bænke ved Hestholm stod under vand. Vi havde ellers taget eftermiddagskaffen med.


Fugletårnet var det heller ikke muligt at komme over til, for stien stod under vand.


På vejen passeres Skjern Å.


Fra Tipperhalvøen er der et fint kik over mod Holmsland Klit.


På Holmsland Klit kommer man forbi denne gamle strandfogedgård. Bygningen er meget karakteristisk for de gamle klitgårde, som der desværre ikke er så mange tilbage af.


Inden vi nåede hjem, var solen ved at gå ned bag grantræerne.14 kommentarer:

 1. MAGISKT vackert...
  Härliga bilder och jag önskar dig en jättefin fredag (och helg!)
  Kram Titti

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak!
   Også en god weekend til dig!

   Hilsen Elna

   Slet
 2. Så mye vann der er der, ja. Det er åpenbart at det har kommet mye regn hos dere i det siste. Vakker landskap, og flotte bilder.
  Jeg måtte google Ringkøbing for å se på kartet om jeg hadde vært i nærheten, og det hadde jeg. For mange år siden var vi i Esbjerg, og det er jo ikke så langt unna. Vi var mye i Danmark når barna var små. Danmark er et flott ferieland :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der er kommet meget regn. Men godt det ikke er kommet som sne.
   Der er kun små 100 km mellem Ringkøbing og Esbjerg. Begge byer ligger på den jyske vestkyst, så de har det til fælles, at det blæser meget fra vest.

   Hilsen Elna

   Slet
 3. Hej Elna

  Det er nu en flot bid af Danmark!
  Lange kig. Tak for turen.

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes også, naturen er smuk. Jeg holder meget af de åbne vidder med højt til himlen.
   Du må også have en dejlig weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 4. Det var en dejlig tur rundt om fjorden. Det får mig til at tænke på min barndom, hvor vi kørte fjorden rundt, her var det så bare Kertemindefjorden, det var ikke så lang en tur. Ja der er meget vand, men det svinder jo nok igen. Jeg hørte en historie i radioen forleden dag, det var om nogle af haveejerne ved Gudenåen, de havde fanget laks i deres haver. Der ved Gudenåen er der også rigtig meget vand.
  Tak for turen og god weekend
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Sjovt at I også har kørt fjorden rundt. Ja, vi må da håbe, at vandet svinder. Jeg tror landmændene er ved at være utålmodige. Der er mange laks i Skjern Å, men jeg tror, de holder sig væk fra haverne.
   Du må også have en god weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 5. Der er dejligt langt til væggene og højt til loftet på de kanter. Og vand på gulvet....
  I havde vist en god tur alligevel. Det er dejligt at tage af sted meg kaffen :-)
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker at tage ud på tur med madkurven. Det er bare så hyggeligt.

   Hilsen Elna

   Slet
 6. Strandfogedgården glemmer man ikke, når man en gang har set den. Årstidens dæmpede farver omkring fjorden har bestemt en speciel skønhed.

  SvarSlet
  Svar
  1. Strandfogedgården er heldigvis velholdt. Nogle af de gamle klitgårde for lov at forfalde, og når de så er ved at falde helt sammen, bliver der givet en nedrivningstilladelse. Det er så ærgerligt.

   Hilsen Elna

   Slet
 7. Härligt att besöka de där miljöerna vintertid och i väder många ser som dåligt. Jag gör gärna samma här - åker ut till kusten under vintern för miljön är så annorlunda och mer spännande. Sommartid är det 'bara' vackert. Det står mycket vatten ser jag... Det gör det här också även om det rinner undan en liten aning om det håller upp ett par dagar.

  Ha en fin helg! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg holder også af at tage på tur om vinteren. Der er en speciel stemning i vintertiden. I sommerhalvåret kommer der rigtig mange turister, som sætter deres præg på området, men det er nu også hyggeligt.
   Du må også have en god weekend!

   Hilsen Elna

   Slet