fredag den 30. juli 2021

Danmark dejligst

Juli er den måned, hvor mange af os pakker kufferten, udveksler nøgler med naboerne, der skal sørge for vand til potter og krukker og kører mod lufthavnen. Men coronaen har ikke bare grebet ind i vores hverdag. Den har også påvirket vore fester, og den har påvirket vore ferier. Sydens sol er i år for mange skiftet ud med det mere tempererede danske sommervejr. De danske strande summer af liv, på stierne i skove og langs markhegn ses lange rækker af vandrere, og i byerne er der mangel på ledige cafestole. 

Vores ferie var ligesom mange andre danskeres. Udgangspunktet var Kobæk Strand ved Skælskør, og herfra tog vi på udflugter på Sjælland og omliggende øer.

I skovene ved Gisselfeld kan man gå en tur på denne fine træbelagte sti.

Stien fører hen til Skovtårnet, ja man kan endda gå på stien hele vejen op i tårnet.Ikke så langt fra Skovtårnet ligger Gisselfeld Gods. Her kan man gå en tur i parken og betragte de store træer, som generationer før os har plantet. Taksen på billedet er mægtig.


På Lolland finder man kunstmuseet Fuglsang. I bygningens arkitektur har man på smukkeste vist indrammet omgivelserne.


Hvis man ikke vil nøjes med at se landskabet i glas og ramme, kan man gå ud på opdagelse, der er dejlige vandrestier i området. Man kan for eksempel gå langs det gamle stendige og se vilde blomster i fuldt flor.


Tænk at man har bevaret det gamle dige i en tid, hvor markredskaberne er så store, at de skal bruge mindst en halv tønde land til at vende på. Og så har man endda bevaret et selvsået træ.


I den lille bevoksning for enden af markvejen har man givet væltede træer lov til at indgå i naturens kredsløb.


Men det er ikke altid, de gamle kæmper overgiver sig så let. Denne gamle træstub ville ikke overgive sig, og et nyt træ skød op.


På den lille ø Agersø lyste strandengene sølvgrå af strandmalurt.


Her fandt vi også en lyserød "katostmark".


Roemarker er efterhånden blevet en sjældenhed. Jeg tror, det er flere år siden, jeg sidst har set en. Så da vi fandt en af slagsen på Falster, måtte vi selvfølgelig gøre fotostop.


Syd- og Vestsjælland er rig på herregårde. De ligger tit gemt i en park med høje træer for enden af en alle. Det er altid spændende at køre ned ad sådan en alle og se, hvad der gemmer sig. Her er det Borrebys røde mure, der nærmest "vokser" op af voldgraven.


På Gavnø bliver man inviteret indenfor både på slottet og i parken/haven. Lyserøde hortensiaer i store grupper slog en helt romantisk stemning an.


Feriebillederne slutter med solnedgangen over Storebælt. Broen kan lige anes i baggrunden. 


Danmark dejligst! - Vi savnede ikke turen sydpå.


28 kommentarer:

 1. Sånn er det her i Norge også, og i alle fall for oss som ferierer hjemme i hagen :)
  Fine bilder, og Skovtårnet var spesielt flott.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er godt, vi er glade for vore egne lande.
   Skovtårnet er et fint bygningsværk, og så er det nemt at komme op i tårnet, når man ikke skal gå på trapper.

   Hilsen Elna

   Slet
 2. Dejlige billeder fra Danmark, jeg kan godt forstå, at I ikke savnede turen syd på, det er nu tryggest her i DK, synes jeg. Sjovt nok har jeg lige set billeder på facebook af skovtårnet, der ønsker jeg mig også at komme op, det må være en spændende tur.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har slet ikke lyst til at rejse til udlandet. Hvad skulle man gøre, hvis man blev smittet i udlandet og ikke kunne/måtte rejse hjem? Der er en fin gåtur gennem skoven på træbroen, inden man når til Skovtårnet. Det kan godt være hårdt at gå på trapper, det er meget nemmere at gå på en træbro, der bare snor sig rundt og rundt.

   Hilsen Elna

   Slet
 3. Selv om det er et lille land, er her så meget at se og opleve, hvilket man tydeligt kan se af dine billeder. Vi holder gerne ferie herhjemme, og Skovtårnet er på min ønskeliste. (Der er også lige kommet et tårn i Skærbæk, der er på min liste).
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har for et par dage siden set Vadehavstårnet i Skærbæk. Jeg var dog ikke oppe i tårnet. Det er også et spændende tårn tegnet af arkitekt Bjarke Ingels tegnestue. Det er ikke så højt, men her er jo heller ingen høje træer, der tager udsigten. I Vadehavstårnet går man på en trappe. Hvis du skal til Vadehavet, vil jeg anbefale dig også at se Vadehavscentret i Vr. Vedsted. Det er tegnet af arkitekt Dorte Mandrup. Det er en meget spændende bygning, hvor både tag og vægge er beklædt med tagrør. Gårdhaven mellem bygningerne er anlagt som en tundrahave.

   Hilsen Elna

   Slet
  2. Faktisk så jeg Vadehavscentret, da det var helt nyt, og de fortsat plantede i gårdhaven. Det er klart på listen sammen med tårnet. Trappen er lavet, så man ikke går op og ned af den samme - det kan jeg ikke helt forestille mig, men det må opleves :-)

   Slet
  3. Det er da meget smart i disse coronatider med en “dobbelttrappe”. Det gør også, at tårnet rent arkitektonisk bliver mere spændende.

   Slet
 4. Hei Elna! Veldig inspirerende å se. Ja, Danmark har et meget
  vakkert landskap. Skovtårnet er mektig. Ha det godt! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Alle lande har noget spændende at byde på, og vi er vel alle glade for vores eget land. Skovtårnet er et spændende bygningsværk. Jeg tror, arkitekten har været inspireret af Rundetårn i København, for i Rundetårn er der heller ingen trapper, men man går på en “sti”.

   Hilsen Elna

   Slet
  2. Ja, jeg har gått opp "stien" i Rundetårn. Red man ikke opp på hester?

   Slet
  3. I 1716 red den russiske tsar Peter den store op i Rundetårn, og hans hustru kørte bagefter i en hestevogn. Det skal være en sandfærdig historie. Der er flere historier om folk, der på forskellige måder er kommet op i Rundetårn, men man kan vist ikke helt tro på dem.

   Slet
 5. Hej Elna!
  Vilket trevligt inlägg med mycket sevärt. Att få vara ovanför trädtopparna är inte dumt. Ljuvliga hortensior och vacker ängsmark. Det finns så mycket i den nordiska naturen att njuta av. Kanske upptäcker fler att det går bra att fira semester hemmavid.
  Ha en trevlig helg /Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marika! Den nordiske natur er utrolig varieret, så der er masser af skønne steder at besøge. Men for nogle har det simpelthen været en selvfølge, at ferien skal tilbringes i udlandet. Jeg håber, mange under coronaen har fået øjnene op for, at man sagtens kan holde en spændende ferie i sit eget land.

   Hilsen Elna

   Slet
 6. Jeg må give dig ret, Danmark er ikke så tosset at rejse rundt i, og her har du endda været på "min" egn. Dejligt du også kunne finde noget interessant her, men hvis man kigger efter er der noget spændende alle vegne.
  Jeg plejer ikke at rejse sydpå om sommeren, men kunne godt snart tænke mig en god ferie i det sydlige Norge, hvor jeg ikke har været i mange år. Jeg tænker der bliver råd for det indenfor det næste årstid, og ellers er der hele det Nørre Jylland som også står på ønskesedlen... Ork ja, masser af gode ture og rejser at glæde sig til!

  Tak for smukke billeder!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er klar over, at jeg har nærmet mig din egn, men bor du ikke længere østpå? Vi bevægede os mest rundt i den sydvestlige del af Sjælland, dog med en afstikker til Køge. Overalt var der en smuk natur, som vi nød i fulde drag i perfekt ferievejr. Der er også hyggelige byer i området, men jeg har valgt overvejende at vise naturbilleder.

   Hilsen Elna

   Slet
  2. Jo, jeg bor i Præstø, men afstandene er jo ikke så voldsomme her og næste gang du/I er i nærheden skal I være velkomne. Præstø er en hyggelig lille by, og naturen fejler heller ikke noget heromkring:)

   Slet
  3. Tak! Det er mange år siden, jeg har været i Præstø, så det må vi overveje. Du viser jo af og til jeres smukke natur på din blog, og den er bestemt værd at kikke nærmere på.
   I er også velkomne i Ringkøbing.

   Hilsen Elna

   Slet
 7. Visst är Danmark dejligt! Så vackert! Ja många semestrar hemma i år, det märks verkligen. Kaos överallt...men det är bara att gilla läget och samla krafter i solen inför en lång höst.
  UNDERBARA bilder du bjuder på :)
  Kram Titti

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Danmark er et dejligt land - men det er Sverige jo også. Jeg kan godt forestille mig, at I har mange turister på Øland, det har vi også herude ved Vesterhavet, hvor jeg bor.
   Jeg er glad for, du kan lide billederne. Der var mange fine motiver, så jeg kom hjem med alt for mange billeder, men heldigvis kan man jo sortere.

   Hilsen Elna

   Slet
 8. Sikke mange flotte billeder fra din ferie. Du viser på smukkeste vis, at der er masser at se og opleve herhjemme - både den naturlige og det menneskeskabte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er bare med at vælge ud, for der er skønne steder overalt. Der er mange spændende menneskeskabte seværdigheder, men det er svært at overgå naturen.

   Hilsen Elna

   Slet
 9. Ja Der er masser af dejlige steder i Danmark. Vi har nu aldrig holdt ferie i udlandet, men holdt os herhjemme. Da ungerne var små på diverse campingpladser. Nu herhjemme i haven, med enkelte ture rundt.
  Det er dejligt at se der stadig er vilde hegn med sten og selvsåede træer, trods kæmpemaskiner.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi holdt også mange dejlige ferier i Danmark, da vore børn var små. Så de fik virkelig lært deres land at kende, og det har de været glade for.
   Jeg nød også at gå langs diget og kikke på de vilde blomster. Sådan et hegn er jo også en lille oase for dyrelivet.

   Hilsen Elna

   Slet
 10. Spännande tur och vackra vyer och miljöer. I sommar, egentligen de senaste, har vi haft så fint väder här att det är vackrast hemma. Västkusten i Sverige är ljuvlig sommartid, också :)

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Når vi har lune dage og lyse nætter, kan vi ikke holde ferie et bedre sted end i Norden. Om Danmark eller Sverige er bedst vil jeg ikke afgøre 😉.

   Hilsen Elna

   Slet
 11. Tak for turen!
  Danmark er nu slet ikke så tosset endda :-) Jeg har stadig til gode at opleve skovtårnet, men mon ikke det bliver stående lidt endnu... Fortsat god sommer
  Hilsen Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror, skovtårnet bliver stående i mange år endnu, for det ser ud til at være godt bygget. For nogle dage siden så jeg marsktårnet, det er også et flot bygningsværk, men der har du selvfølgelig været.
   Også god sommer til dig!

   Hilsen Elna

   Slet