fredag den 15. april 2016

En lille tur rundt i aprilhaven

Der sker meget i haven i denne tid. De tidligste løg- og knoldvækster er afblomstret, men hele tiden kommer der nye blomster til. Forhaven, der for nogle uger siden var klædt i blåt og hvidt af blomstrende krokus, har nu skiftet til gult og hvidt. Det er narcisser af forskellige slags, der har taget over.


Jeg kan godt få nok af gule påskeliljer, men når der bliver blandet hvide imellem, går det bedre. Helhedsindtrykket bliver friskere og lettere.


De tidligste påskeliljer har fået nappet hovederne, men nye er på vej og står med store runde knopper.


Guldjordbærrene var lidt triste oven på vinteren, men nye blade er kommet til, og planterne grønnes fra dag til dag.


Skulle jeg vælge min favorit blandt forårsblomsterne, tror jeg nok, valget ville falde på den hvide skovanemone.


Her i godt selskab med blå perlehyacinter.Da vintergækker og erantis var afblomstrede, havde den lille gule lærkespore travlt med at indfinde sig. Den dukker op af sig selv mange steder. Men den er som regel velkommen, da den har de yndigste blade, og inden længe kommer der små beskedne gule blomster.


Påskeklokkerne sår også sig selv. Blomsterne er meget smukke. Men på en eller anden måde synes jeg, påskeklokker kan virke lidt "fremmede" blandt de øvrige forårsblomster.


Vores jord er lidt for tør til hornvioler. Men hvert år planter jeg dem i potter og krukker.


Bambussen er måske ikke den første plante, man beundrer i forårshaven. Men som den står der i gårdhaven en solbeskinnet dag, er den nu ganske smuk.


Et af havens gamle bede er ved at blive omlagt. Jeg er lidt spændt på, hvordan det færdige resultat bliver.


Æbletræet blomstrer, så nu må nattefrosten gerne holde sig langt væk.


Jeg vil slutte med et par billeder fra stuen, hvor pelargonierne har vokset sig store og venter på mildere vejr, så de kan flyttes ud i haven.

8 kommentarer:

 1. Det ser fint ud i din have, de gammeldags gule påskeliljer kan godt blive lidt for meget, heldigvis er der så mange forskellige at få nu, det giver et mere blandet indtryk. Jeg synes, påskeklokkerne passer perfekt ind i forårshaven, det er bare et spørgsmål om at have nok. Men sådan er vi jo forskellige, min yngste søn bryder sig ikke om dem. Her hos os er æbleblomsterne ikke i gang med at blomstre endnu.
  God dag til dig, her regner det.

  SvarSlet
 2. Æbletræet er espalieret på en sydmur. Det er nok derfor, det blomstrer tidligt. Mon ikke muren afgiver så meget varme, at frosten ikke bider på træet. Det kan da godt være, jeg skal forsøge med at plante mange af påskeklokkernes frøplanter ud i et af bedene og se, om ikke jeg kan komme til at synes om resultatet. Tak for tippet!
  Også god dag til dig!

  Hilsen Elna

  SvarSlet
 3. Oj, vilken vårfägring du åstadkommit av vårlökarna, det är underbart vackert när det blir en massverkan!

  En god helg i din vackra vårträdgård Elna!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan godt lide, når der er mange blomster af samme slags. Men det betyder jo så også, at vi ikke har så mange forskellige planter i haven.
   Også en god weekend til dig.

   Hilsen Elna

   Slet
 4. Utrolig flot række narcisser du lægger ud med. Som dig holder jeg meget af skovanemonerne, men modsat dig er jeg meget glad for påskeklokker. Modsat løgplanterne fungerer de jo godt som bunddække efter afblomstringen, hvilket jeg synes er et stort plus.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du ret i. Bunddækkeplanter kan man ikke få for mange af. Jeg vil prøve at samle påskeklokkerne i et bed og så sætte dem sammen med tulipaner. Så kommer jeg nok til at holde af dem!
   God weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 5. Fantastiske forårs kig i jeres have, det hele oser af velovervejede kompositioner, som er rolige smukke og harmoniske. Meget inspirerende at læse hvordan bræmmen med påskeliljer kommer efter alle krokussen. Ja ja det giver stof til eftertanke, tak for det Elna!
  Med hilsner Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tja, noget er velovervejet, mens andet er lidt mere tilfældigt. Noget sår jo sig selv, og som regel får det lov at blive. Det selvsåede er med til at give haven det naturlige præg, som det kan være svært selv at skabe.
   God weekend til dig!

   Hilsen Elna

   Slet