fredag den 29. september 2017

Septemberhaven

I septemberhaven har efterårsfarverne indfundet sig, Benvedden gløder, og nogle af bladene er faldet til jorden, hvor de ligger og lyser.Pæoner er dejlige planter, som kan nydes fra det tidlige forår, hvor de nye skud er helt røde, og henover sommeren, hvor de smukke blomster og den skønne duft altid tiltrækker sig opmærksomhed til efteråret, hvor bladene får smukke høstfarver.


Taksen begyndte vi at opstamme for nogle år siden, nu var den groet så meget, at vi kunne stamme den yderligere op, så nu er den blevet til et velformet træ.


Et andet gøremål har været at plante stiklinger ud. Det er måske lidt sent, men de havde fine rødder, så jeg tog chancen med nogle af dem.


Der er ikke så mange blomster i haven længere, men georginerne bliver ved og ved, og de leverer blomster til mange buketter. Bagved georginerne ses hvide høstanemoner.


Morgenfruerne bliver også ved og ved, men de kan godt gå hen og få morgenhår.


I gårdhaven måtte der friskes lidt op med et par nye potteplanter på spisebordetOver bordet hænger søde sommerminder. Jeg kan ikke lade være med at kikke efter hulsten, når jeg går på en strand.


Foruden spisebordet har vi også et arbejdsbord i gårdhaven.Vi har vores egen Hjem-Is-klokke, så vi kan altid ringe efter en is :-)

 
 

20 kommentarer:

 1. Hej Elna
  Ja efterårsfarverne er skønne, jeg glæder mig også over mine. Taksen er blevet flot, smukt træ.
  Sikken en fin Samsø sten du har fundet :)
  Du mindede mig lige om stiklinger, jeg må have taget nogle af mine pelargonier.
  God weekend
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg køber stort set aldrig "nips" til haven, det er ikke så meget min smag. Men jeg har en svaghed for sten og tager tit sten med hjem fra en tur og bruger dem som dekoration i haven. Jeg valgte lige netop at vise Samsøstenen, for på den måde at sende dig en lille hilsen.

   Hilsen Elna

   Slet
 2. Hej elna

  Ja efterårsfarverne er en flot bonus på en fantastisk årtid:)

  Det ser spændende ud med de stiklinger, bruger du roddanner-hormoner?

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, jeg bruger ikke roddanner-hormoner. Jeg vælger at tage stiklinger af de "sikre" planter, altså stiklinger som er nemme at få til at danne rødder. I kassen er der forskellige slags salvie, sankthansurt, poppelrose, lavendel og vintersar.
   Også en god weekend til dig!

   Hilsen Elna

   Slet
 3. Flotte høstfarger hos deg nå! Det er så vakkert med de forskjellige nyansene i fargene nå. Bladene har begynt å falle av her også til tross for at vi ikke har hatt noe frost.
  God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes, det er tidligt i år, at høstfarver og løvfald indfinder sig. Men vi har haft en tør og blæsende sommer, så mon ikke det er derfor. Vi har heller ikke haft frost endnu.
   Jeg ønsker også dig en god weekend.

   Hilsen Elna

   Slet
 4. Hej Elna!

  Här fäller träden sina löv och det mesta ser ganska skräpigt ut just nu men samtidigt är hösten så vacker.

  Jag måste fråga - det du kallar Taksen, det vackra uppstammade barrträdet, är det en Taxus baccata av någon sort? Såå vackert och det skulle jag gärna också göra.

  Trevlig helg Elna!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jo et gammelt træ, så jeg husker ikke hele navnet, men det er en Taxus baccata. Jeg synes også, at resultatet er blevet godt. Taks er dejlige og nemme planter.
   Du må også have en god weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 5. Ja, bladene skifter farve og falder ned, og det er allerede begyndt at rasle visse steder, når man træder i det visne løv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mine gummistøvler kan blive helt barnlige, når de sparker til de nedfaldne blade ..... Naboens kat, der absolut ikke er nogen killing længere, har også en svaghed for blade, der rasler i vinden.

   Hilsen Elna

   Slet
 6. Hei Elna!
  Det er rart å se hvordan hagen forandrer seg nå om høsten. Selv om det går mot en tid som ikke er min favoritt-tid, er det fascinerende med høst.
  Jeg tror det går fint med stiklinger som har rotet seg. Jeg sådde spinat for to uker siden. Det skal bli spennende å se om det gir resultater.
  Morgenhår, morsomt.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er lidt vemodigt, at vi går mod mørkere og koldere tider, men du har ret, efteråret er også fascinerende, og vi må ikke glemme at nyde efterårshaven. Held og lykke med spinaten. Selvfølgelig kan morgenfruer have morgenhår.😀
   Hilsen Elna

   Slet
 7. For en vakker høststemning i hagen din nå. Høsten byr på varme farger, herlig frisk luft og et spesielt lys. Samtidig er det jo litt vemodig og tenke på at vi går mot vinter. Trøsten er at plutselig så er det vår igjen:) Jeg falt helt for den lekre kombinasjonen av hvit Dahlia og Høstanemone!
  God ny uke til deg.
  Hilsen Jannicke

  SvarSlet
  Svar
  1. I dag har vi netop haft en af disse efterårsdage med det specielle lys. Jeg har også været ude med kameraet, men det er svært at fange lyset og stemningen. Det er jo nu, man kan lægge blomsterløg i jorden og drømme søde forårsdrømme.
   Du må også have en god uge!

   Hilsen Elna

   Slet
 8. Flotte høstfarger i hagen din ! For meg er høsten en av de vakreste tidene i hagen og naturen for øvrig. Den opp stammede taxus var en virkelig god ide, den ser riktig fin ut.
  Nyt høstdagene/Eirin

  SvarSlet
  Svar
  1. Efteråret er smukt, men jeg synes også, det er en lidt vemodig tid. Jeg håber, efterårsfarverne vil vare længe i år.
   Tak, jeg nyder efteråret, og opholder mig rigtig meget i haven. Jeg prøver at komme derud hver dag.

   Hilsen Elna

   Slet
 9. Morgenfrue med morgenhår :)
  Helt enig med hensyn til pæonerne. Jeg har udset mig et nyt spot til nogle flere til foråret, for det er nemlig ikke kun, når de blomstrer, at de bidrager med noget godt.

  Hilsen Lisbet

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er godt at have nogle planer for haven. Jeg har også lister for planter, som jeg gerne vil have til foråret.
   Det er godt med den slags drømme.

   Hilsen Elna

   Slet
 10. Taxus kan man verkligen göra mycket med. Trädet är redan jättefint och kommer att blir ännu finare med åren.
  //Helene

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er svært at sige noget negativt om taks. Den kan klippes og beskæres på alle mulige forskellige måder, og så er den altid sund.

   Hilsen Elna

   Slet