fredag den 3. februar 2017

Botanisk Have i Ponto Delgada m.m.

Her i det vestjyske er februar startet lidt gråt. Vejret har ikke været så "fotogent", så jeg har valgt at vise nogle sommerbilleder fra Jardim Antonio Borges, som er den botaniske have i Ponto Delgada på Azorerne.


En gruppe dekorative bambus.Frodighed i skyggen.Kannaen har de mest dekorative blade.


Blomsterne er nu også flotte.


Særpræget og sjov! Jeg ved ikke, hvad træet hedder.


Gummitræet er imponerende - og en fin legeplads ...


I nærheden af Jardim Antonio Borges ligger præsidentpaladset. Her er også en dejlig have. Jeg kunne ikke stå for alle zinniaerne, som stod i skærehaven. Her er nok til mange smukke blomsterdekorationer til paladsets sale.Den blå skærmlilje, Agapanthus, er meget udbredt på Azorerne.


En anden blå blomst, som man ser overalt, er hortensiaen, Hydrangea.


Fakkelblomstens, Hedychium gardneranum, lysegule blomster er ganske smukke. Men planten er ilde set, og man gør, hvad man kan for at udrydde den, men det er næsten umuligt, da rodnettet er meget kompakt. Det var netop på grund af det kompakte rodnet, der holder godt på jorden på de stejle bjergskråninger, at man i sin tid indførte planten fra Asien. Men den breder sig ganske uhæmmet og er efterhånden blevet en trussel mod øernes oprindelige vegetation.


Træbregner, Feto arboreo, er slet ikke til at komme udenom. De er med til at give landskabet et frodigt præg, og de er meget dekorative.16 kommentarer:

 1. Så vakre bilder! Det ser så eksotisk ut der, men likevel er det jo flere planter som vi har i hagene som også vokser der. Hydrangea vokser til og med her, men de er ikke like frodige ;) Flott å se alle de blå Agapanthus!

  God helg :)

  SvarSlet
  Svar
  1. På Azorerne er klimaet så lunt og fugtigt, at man kan klippe en blomstrende gren af en hydrangea og stikke den i jorden, og hurtigt har man en ny plante. Så det er ikke så underligt, at de vokser langs veje og markskel.
   Også god weekend til dig!

   Hilsen Elna

   Slet
 2. Tak for turen, spændende billeder.
  Og nej vejret er bestemt ikke fotogent.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt ar du ville med mig på tur.
   God weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 3. Det eneste jeg kunne høre i mit hoved gennem alle de VIDUNDERLIGE billeder var, WOW WOW WOW osv, hvor er der smukt og så spændende med stængler og stammer.
  God weekend
  Hilsner Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes også, det er spændende at kikke på stængler og stammer. Navnlig på denne årstid lægger man mærke til mange rigtig smukke træstammer.
   Også god weekend til dig!

   Hilsen Elna

   Slet
 4. Tak for turen. Det var lige det jeg trængte til efter en kold og klam tur med hundene. Skønt ser det ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at jeg kunne give dig lidt "varme" oven på en frisk gåtur.

   Hilsen Elna

   Slet
 5. Tak for turen til de varme lande. Det er spændende at se planter som f.eks. gummitræet i sin fulde udstrækning - imponerende.
  Smukke og inspirerende billeder - jeg er især vild med træbregnerne:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Træbregnerne kan jeg heller ikke stå for. De giver landskabet et meget frodigt præg.
   God weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 6. Hei!
  Dette var det veldig inspirerende å se. Du tar veldig vakre bilder. Jeg får lyst til å gå inn i dette landskapet. Noe som jeg synes er rart, er at for to år siden trodde jeg nesten at jeg var alene om om like Zinnia. Så feil man kan ta. Jeg tror man plukker opp uten at man er helt klar over det.
  Ha det godt og god helg! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak!
   Jeg har set zinnia på din og en anden blog, og er derved blevet meget begejstret for dem. Så i år har jeg for første gang købt zinniafrø.
   Også god weekend til dig!

   Hilsen Elna

   Slet
 7. Hej Elna!

  Det är så vackert så det nästan tar andan ur mig. Tänk att vi alltid längtar efter det som är omöjligt i våra nordiska trädgårdar - gummiträdet med de vackra, delvis synliga rötterna är fascinerande att se.

  Trevlig helg!

  SvarSlet
 8. Der er vel altid noget dragende ved det fremmedartede. Jeg elsker frodigheden på Azorerne, men jeg er også facineret og tiltrukket af de små blomster, der når at folde sig ud i den korte grønlandske sommer.
  Også god weekend til dig!

  Hilsen Elna

  SvarSlet
 9. Hej Elna

  Rigtig sjovt at blive ført tilbage til Sao Miguel igen! Jeg har været der et par gange og synes det er en fantastisk ø. Alene forskellen i vegetationen fra vest til øst er utrolig. Øen er jo ikke meget større end Møn.
  Tak for de dejlige billeder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar!
   Ja, det er utroligt så stor en variation, der er i vegetationen på så lille en ø.

   Hilsen Elna

   Slet