fredag den 8. juni 2018

Junihaven

Sol og varme, men ingen regn. Sådan har vejret været i mere end en måned, og det er næsten blevet en selvfølgelighed, at man kan opholde sig ude, lige fra man står op, til man går i seng.


Det er dejligt med disse lange lyse sommerdage, selvom jeg nogle gang kan få lyst til at skrue lidt ned for varmen midt på dagen. Men den manglende regn er ved at blive et problem. Planterne har virkelig brug for livgivende førstehjælp fra haveslangen. Her er siveslangen en god opfindelse. Med siveslangen kan man vande lige netop der, hvor der er mest brug for vandet.


Jeg holder så meget af de blomstrende buske. Men det hele går hurtigt i varmen, så man skal skynde sig at nyde deres blomstring, for inden man får set sig om, begynder bladene at drysse. Her er det dronningebusken, hvis lyserøde blomster klæder vejtræernes mørke løv.


Deutzia.


Uægte jasmin mod en blå sommerhimmel.


De stedsegrønne kan fremvise smukke lysegrønne skud. Taksen lader sig ikke påvirke af tørken, til gengæld er græsplænen blevet brun.


Havens siddepladser bliver flittigt bugt. Oftest sidder vi på græsplænen i skyggen af vores store egetræ, men flisepladserne bliver selvfølgelig også brugt. På terrassen foran stuen giver et par store rønnetræer skygge en del af dagen.


I staudehaven er det hyggeligt at sidde og nyde blomsterne.


Aftensolens stråler rammer køkkenterrassen. Skulle det blive lidt aftenfrisk, kan man lune sig ved muren, der afgiver dagens opsparede varme til omgivelserne.


Også fignerne nyder godt af den varme mur.


Geranierne fylder lige nu haven med blomster i hvide, blå, lilla og forskellige lyserøde og pink farver.


Her geranium sammen med frøstande fra kobjælder.Den hvide isbegonie er blevet en af de krukkevækster, jeg ikke kan undvære. Den er utrolig blomsterrig, også selv om den står i skygge, den er på ingen måde krævende, og den blomstrer langt ind i efteråret.
15 kommentarer:

 1. Så mye fint du har som blomstrer nå. Deilig med sitteplasser bpde i sol og skygge. Din mur skulle jeg gjerne hatt her :)
  Stein er jo et varmemagasin, og dine fiken ser ut til å nyte det.
  God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan en mur er netop et godt varmemagasin. Det er måske ikke det, vi har allermest brug for lige nu, men i en normal sommer er det godt at kunne varme sig op ad en lun mur.
   Du må også have en god weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 2. Ja endnu ser det dejligt ud, men pessimismen breder sig hos haveejerne og nok endnu mere hos bønderne, natteregn de næste 14 dage ville gøre os alle glade.
  God weekend
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kørte tværs over Jylland i dag, og jeg kunne godt se, at der var gang i vandingsanlæggene. Men jeg var alligevel forbavset over, så godt afgrøderne står på markerne. 14 dage med natteregn vil være ren luksus, bare én nat ville gøre mig glad.
   Du må også have en god weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 3. Det opleves som en lang ferie, men bagsiden er selvfølgelig, at planterne blomstrer af så hurtigt og tvangsvisner, hvis der ellers findes sådan et udtryk. Du har mange hyggelige siddepladser, du kan veksle mellem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi sidder meget i haven, så siddepladser er noget af det, vi prioriterer højt. “Tvangsvisne” er et godt ord, for det er jo netop det, der sker.

   Hilsen Elna

   Slet
 4. Hej Elna

  Ja det har været en fantastisk sommer - måske får vi lidt forår nu i juni? Det ville være super:)
  Flotte billeder du viser!

  Ha en dejlig sommerdag

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, forår ville være godt. Jeg har mange stauder, jeg gerne vil have delt og plantet om. Jeg har også planer om nyindkøb, men det er jo ikke så godt, når jorden er knastør.
   Du må have en god weekend - måske skal du til havefestival.

   Hilsen Elna

   Slet
 5. Ja, det er en fantastisk sommer så langt, men litt varmere enn vi er vant til selv midtsommers.Vakre bilder fra en frodig hage:-) Det gjelder å nyte det som blomstrer, lett å gå glipp av noe med så kort blomstring som vi har i år.
  Ha en riktig fin helg/Eirin

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er lidt ærgerligt med den korte blomstring. Mon ikke nogle af stauderne vil blomstre igen, hvis vi får en periode med regn og lidt køligere vejr? Om ikke andet kan vi da nyde sommerblomsterne.
   I må også have en god weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 6. Det er dejlige og hyggelige billeder du viser fra jeres have, jeg holder meget af din rolige fortæller stil, og den måde i holder have på, fylder mig med behag!
  Det er vist en tid for siddepladser nu, om dagen er der nærmest for varmt til at knokle i haven. Jeg forstår så glimrende den sydlandskes/de varmere landes mentalitet ift aktiviteter. Må tilstå jeg er begyndt at vænne mig til varmen, og nyde den, bare ikke når jeg kigger i haven, for den er trist at kigge på, mange stauder kapitulere, her er det lavendler og roser der klare sig bedst, og selvfølgelig lidt andet. Det er mere end en uge siden vi har slået græs, det ligner til forveksling dit visne, det grønne der er, får lov at vokse sig tynd i varmen.
  Ha en god søndag
  Lune hilsner Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er sådan lidt både og med varmen. Jeg nyder også de varme dage og ikke mindst aftnerne, men det gør lidt ondt at se, at haven tørster. Men nu er det vist ved at være slut med varmem for denne gang. Vi har været til havefestival i Thy i dag, og vi fik brug for både trøje og regntøj.
   Hav en god uge!

   Hilsen Elna

   Slet
 7. Ja torkan börjar bli ett problem men dina perenner ser ju fantastiskt fina ut. Har också märkt att Taxus är riktigt bra och tål en hel del torka.
  //Helene

  SvarSlet
  Svar
  1. Taxus er nok min favorit blandt de stedsegrønne. Den tåler både tørke, blæst og den salte luft, der blæser ind fra Vesterhavet. Og så er den jo taknemmelig at klippe.
   Hav en god uge!

   Hilsen Elna

   Slet
 8. Thanks for all your efforts that you have put in this, It's very interesting Blog...
  I believe there are many who feel the same satisfaction as I read this article!
  I hope you will continue to have such articles to share with everyone!
  หนังออนไลน์

  SvarSlet