fredag den 8. marts 2019

Arbejde nok til mange dage ...


Der har været travlhed i haven den seneste tid. Det hele tog sin begyndelse med, at vi besluttede at skære en gammel lonicerahæk i bunden af haven ned. Hækken er 30 meter lang og fritvoksende. Den var simpelthen blevet alt for stor og alt for kedelig at se på. Vores første indskydelse var, at det kunne vi da nemt selv klare, men ved nærmere eftersyn kunne vi godt se, at det nok ikke var realistisk. Så vi henvendte os til et træplejefirma, som kom med 2 stærke mænd, motorsave og en kæmpestor flishugger.


Og så gik de ellers i gang. Efter blot en times tid var hækken savet ned, og grenene fyldte stort set hele græsplænen. Der blev vi sparet for mange timers arbejde og ømme rygge.


Nogle store træer blev beskåret ved samme lejlighed, og den klippede blok af Malus sargentii blev reduceret til ca ½ meter i højden.


De afsavede grene blev stoppet i flishuggeren. Den var sulten, og det tog vist også kun en times tid, før grenene var forvandlet til et kæmpe bjerg af flis.


Så tog de flinke mænd af sted, og vi stod tilbage med et stort oprydningsarbejde. Flisbjerget spærrede vores indkørsel, så det måtte som det første flyttes. Der var langt over 100 trillebørfulde, og manden i huset fik lidt ømme muskler.


Vi har stort set bunddækkeplanter overalt i haven, så helt ærligt aner vi ikke, hva vi skal bruge flisen til. Lidt af det har vi lagt ud - resten fylder 2 terrasser!


Under den nedsavede hæk har vi gang i et større oprydningsarbejde. Dels ligger der mange små kviste, dels gror der en del selvsåede buske og træer, og endelig har senegræsset godt fat. Så der bliver nok en trailerfuld affald.


Jeg må da også lige huske at nævne, at gartneren kom en dag og beskar vores gamle æbletræ.


Det var dejligt at få savet ned og beskåret. Og ved hjælp af fagfolk og maskinkraft blev arbejdet overkommeligt.

10 kommentarer:

 1. Sikken et arbejde godt man kan betale sig fra ømme muskler, men der er stadig nok at få ømme muskler af, kan jeg se. Det er et stort arbejde med sådan en hæk, det har været nogle kraftige planter. Hvad skal der nu være der?
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. I første omgang lader vi planterne blive, de skyder nok igen. Men vi vil klippe dem, så de ikke bliver så store. Bliver resultatet ikke godt, får vi rødderne gravet op, så tager vi det derfra.
   Rigtig god weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 2. Det er en rigtig god idé at udnytte fagfolks ekspertise og udstyr i stedet for absolut selv
  at ville lave alting. Det kunne min bedre halvdel med fordel lære at gøre. Vi bruger i grunden meget flis, idet vi bruger det som dække af gangene i skovhaven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Han lyder til at være temmelig stædig ham din bedre halvdel.
   Det lyder som en rigtig god ide, at dække gangene i skovhaven med flis. Jeg mangler bare en skovhave😉.

   Hilsen Elna

   Slet
 3. Du verden for en stor jobb! Godt at dere valgte noen som kunne ta det tunge arbeidet. Flott haug med fliser, men det er jo synd hvis dere ikke får brukt det til noe.
  God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er godt, at man kan få hjælp til det grove arbejde. Maskiner er hurtige.
   Når løgplanterne har afblomstrede kan vi godt finde nogle steder at lægge flis ud, jeg nænner bare ikke at lægge det oven på alle blomsterne.
   Du må også have en god weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 4. En kjempejobb dere har fått gjort. Synes flis er fint til dekking. Vi bruker det også på gangveier i hagen. Nå har det kommet en del snø så det begrenser hagearbeidet noe. Gleder meg til vårarbeid.
  God helg! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu er vi ved at være færdige, og det er dejligt at have arbejdet overstået.
   Jeg kan godt forstå, at du gerne vil af med sneen og ud med haveredskaberne.
   Du må også have en god weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 5. Så bra att ta hjälp med de större och tunga arbetena och så bra att ni blev nöjda. Flisen kom ju till fin användning också.
  Ha det gott
  Helene

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er havearbejde, der kræver maskinkraft, og har man ikke selv maskinerne, er det godt, man kan købe sig til hjælpen. Det skal jo gerne være en fornøjelse at arbejde i haven.
   Du må også have det godt!

   Hilsen Elna

   Slet