fredag den 25. oktober 2019

Fletcher Moss Park & Botanical Gardens

I år gik efterårsferien til England, nærmere bestemt til Manchester med en afstikker til den smukke nationalpark i Yorkshire Dales.


Manchester er en rodet blanding af nyt og gammelt, men det er en spændende by at gå på opdagelse i.
I bydelen Didsbury ligger et stort grønt område. Her havde rådmand Fletcher Moss en park, som han i 1915 donerede til byen Manchester. En del af parken er indrettet til botanisk have. Det er et meget hyggeligt område med mange store træer. Hver årstid har sin charme, og var vi kommet der en sommerdag, havde vi selvfølgelig oplevet en blomstrende have. En oktoberdag er det de smukke efterårsfarver, der springer i øjnene.

Når man kommer ned ad denne smukke vej, hvor træernes grene danner tag, og får øje på den røde mur, bliver man straks nysgerrig.


Inde bag muren bliver man mødt af dette smukke syn.


Nysgerrigheden pirres yderligere, og når man har stået stille lidt og nydt farverne, duften af den regnvåde jord og stilheden, må man videre for at se, hvad der gemmer sig bag svinget.


Hele tiden er der smukke kik. Jeg nød helheden og gik ikke så meget i detaljer, så jeg har ingen plantenavne.


Falder trætheden over en, kan man hvile sig på denne finurlige bænk.


Det var det farvestrålende efterårsløv, der sprang i øjnene, men kikkede man nedad, var der flere steder små diskrete blomster i bunden.
Igen og igen betages man af de smukke efterårsfarver.Mange offentlige haver og parker er i dag afhængige af frivillig arbejdskraft. Sådan er det også her. Vi blev mødt af en frivillig, som ville vise os et par planter og fortælle en spændende historie. Som en lille påskønnelse for deres indsats bliver de frivilliges arbejdstimer lagt sammen og vist på en tavle.


De slanke popler danner en fin alle. Jeg tør ikke gætte på, hvor høje træerne er, men man måtte virkelig kikke opad.


Den gamle taks spreder derimod sin krone ud.


Jeg tror, der er tænkt meget over plantesammensætningerne:

 

Skulle vejen falde forbi Manchester, kan jeg varmt anbefale, at man bruger et par timer i Fletcher Moss Park & Botanical Gardens.


20 kommentarer:

 1. Hej Elna

  Sikken en imponerende have!
  Jeg tror også der er tænkt meget over sammensætninger, resultatet er superflot!
  Tak for turen:)

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja her er det ikke tilfældigheder, der har rådet.
   Selv tak! Og du må også have en dejlig weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 2. Jeg kommer ikke forbi Manchester, men jeg er glad for, at du gjorde og havde kameraet med. Det ser rigtig flot ud, og da jeg elsker efterårsfarver vil jeg hellere se den nu end om sommeren.
  Tak for turen og god weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt du nød turen! Jeg var også begejstret for efterårsfarverne. Men jeg tror, der er tænkt så meget over beplantningen, at parken er smuk på alle årstider.
   Du må også have en god weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 3. Så fine bilder du viser! Jeg gjenkjenner mange forskjellige Acer, begonia og primula i blomst. Veldig fin benk :)
  Det ligger nok en imponerende hageplanlegging bak denne flitte hagen.
  God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja bænken gav da smil på læben. Jeg kunne også genkende nogle af planterne. De fleste var mærkede med navneskilte, men jeg fik dem ikke læst. Hvis jeg går og læser skilte, kan jeg godt glemme at se på helhederne, og her var så mange smukke plantesammensætninger at kikke på.
   Du må også have en god weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 4. Hei Elna!
  Dette var det flott å se. Det er som hvert tre står fram nå om høsten. Det er morsomt å se at helheten skifter uttrykk på bare noen dager. Du tar gode fotografier. Nå er det november her. Forrige uke var det mange farger, nå er nesten alle bladene borte. Det har skjedd med god hjelp
  av kraftig vind.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg gik også i parken og nød alle efterårsfarverne. Ja det er rigtigt, at der sker meget på få dage. Træerne kan næsten smide bladene fra den ene dag til den anden. Her er det også vinden, der får bladene til at falde.
   Du må også have det godt!

   Hilsen Elna

   Slet
 5. Tak for en meget smuk tur. Dejligt sted ser det ud til. Man kan næsten dufte efteråret.
  Jeg gemmer din anbefaling på min liste over steder, hvis jeg en dag skulle komme til xxx. Det ville jo være dumt at gå glip af noget.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vi må endelig ikke gå glip af noget. Det er godt at have en liste, man kan tage frem, når man kommer nye steder hen. “Din” park i Bagsværd er kommet på min liste.

   Hilsen Elna

   Slet
 6. Du (ni) har verkligen en känsla för vas som är värt att titta på i trädgårdssammanhang, så otroligt vackert det är och säkert har träden valts med både kunskap och omsorg.

  Ju äldre jag blir desto mer tycker jag om dessa trädgårdar som domineras av vackra träd och buskar. Inget man kan åstadkomma i våra små trädgårdar men man kan väl drömma?

  Tack så väldigt mycket för den trivsamma betraktelsen över något så oerhört tilltalande i mina ögon.

  Trevlig helg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak, Gunilla! Der er ingen, der kan tage vores drømme fra os. Og selvom man ikke kan skabe det samme selv, kan man jo godt nyde og lade sig inspirere.
   Du må også have en god weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 7. Åhh så vackert och bra tips! Samlar alla bra resetips i en liten bok :)
  Önskar dig en fin lördag...
  Kram Titti

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en god bog, du har der. Når man kommer et nyt sted hen, er der jo næsten altid en seværdig park eller have i nærheden.
   Du må også have en fin lørdag!

   Hilsen Elna

   Slet
 8. Smukke og inspirerende billeder. Man får lyst til endnu en tur til England.
  Venlig hilsen
  Jørn

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er meget godt at komme efter i England, og man kan da sagtens få rejselyst. Jeg har mange engelske haver på min ønskeliste.

   Hilsen Elna

   Slet
 9. Sammansättningen färg- och formmässigt i näst sista bilden är helt ljuvlig :) och roligt att få se en sådan trädgård i höstskrud. Bänken... ..en sån kan få flytta till mig. Att ha lite rosa, violett och blålila i trädgården kompletterar höstfärgerna så fint. Jag skulle gärna odla tex Begonian.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er tænkt meget på form og farve i denne have, og resultatet er blevet godt. Hvis bænken flyttede ind i din have, ville du helt sikkert få mange sjove kommentarer. Begoniaen vil jeg også gerne have i min have, den er bare så flot.
   Du må også have det godt!

   Hilsen Elna

   Slet
 10. Jeg ville også forsøge at suge helheden ind i sådan en flot park. Navneskilte er ikke alt...
  Tænker på hvor dejligt det ville være at sidde der med en akvarelblok og farver.
  Vores sommerferie gik til Lake District og Skotland i år, og vi kunne meget vel finde på at drage sydpå i England i fremtidige ferier. Der er så meget at se, og alle fif er gode at have i baghovedet.

  Tak for skønne billeder og en fin rundtur i Fletcher Moss!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis du havde siddet der med din blok og farver, ville jeg have kikket dig over skulderen og rost dig😀. Jeg har mange engelske haver på min ønskeliste, så jeg vil også gerne derover igen.
   Selv tak, jeg er glad for, du nød rundturen.

   Hilsen Elna

   Slet