fredag den 16. oktober 2020

Hyggelige efterårsferiedage

Efterårsferien har budt på en række dejlige dage sammen med børnebørnene og deres forældre. Vejret har været fint, så en af dagene tog vi på en lille udflugt med madkurv. Turen gik til Præstbjerg Naturcenter, som ligger lidt syd for Holstebro.

Her er et smukt landskab med lyngbakker,


små skove


og søer. Områderne er forbundet med stisystemer med afmærkede ruter.


Vi gik en tur og nød de smukke efterårsfarver.


Børnene legede på naturlegepladsen, og madpakken blev spist ved et af de mange bord- og bænkepladser, der er i området. 

Efterårsferien er lig med kastanjetid. Vi bor i nærheden af en park med gamle kastanjetræer, så her gik kastanjejagten ind. Der er fortsat en del blomster i haven, men i nat nærmede termometret sig frysepunktet, så det er spændende, hvor længe georginerne, Dahlia "Noordwijks Glorie", kan blive ved med at levere blomster til vaserne.


Høstastersen, Aster novae-angliae "Kylie", har de yndigste små lyserøde blomster.


De hvide floks, Phlox paniculata 'Fujiyama', blev købt i foråret. Det er sunde planter, som ikke har fået meldug. De har været meget rigtblomstrende, og der er fortsat enkelte blomster.


Salvien, Salvia 'Amistad' har også sin første sæson i haven. Det er en virkelig smuk salvie. Den har blomstret gennem flere måneder, og det ser ud til, den har tænkt sig at fortsætte blomstringen, til frosten stopper den.


Nerine og figentræet kæmper lidt om den lune plads langs sydmuren af huset, så nerine strækker de lange stængler for at nå ud og fange sollyset.


Pæonernes blade har fået røde efterårsfarver. Snart vil flere planter skifte til rødt ...
21 kommentarer:

 1. Du er god til at finde gode ture rundt om, som du tager os og børnebørnene med på. Jeg håber, de nyder det, det gør jeg i hvert fald. Spændende hvornår I får frost, måske i nat, men mon ikke du har haft glæde af georginerne længe.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror, børnebørnene nyder turene, men det kræver lidt overtalelse at få dem til at lægge iPads og mobiltelefoner væk. Georginerne har blomstret længe, så det er vist begrænset, hvor meget mere man kan forlange af dem.

   Hilsen Elna

   Slet
 2. Hei Elna.
  Det høres hyggelig ut med besøk av barn og barnebarn. Præstrød Natursenter ser ut til å være et vakkert område å gå tur i. Vi savner å være i Danmark...
  Det er fortsatt mye som blomstrer hos dere, litt overrasket over at høstfloksen fortsatt blomstrer:-) Flotte høstbilder fra turen, og hagen deres.
  Ha en fin helg/Eirin

  SvarSlet
  Svar
  1. Besøg af familien og ikke mindst børnebørnene er det bedste af alt.
   Så vidt jeg husker, har høstfloksen blomstret i flere måneder. Jeg plukker mange blomster til buketter, så det er sikkert derfor, den bliver ved med at blomstre.
   Det er et savn, at man ikke kan komme ud at rejse, men til næste år glæder vi os til at få jeres besøg.

   Hilsen Elna

   Slet
 3. Hei Elna!
  Det er et vakkert landskap du viser. Fargene er nedtonet, men nydelig samstemte. Det er veldig hyggelig å være sammen ute. Her har frosten holdt seg unna, men nå tror jeg det bare er spørsmål om timer. 'Noordwijks Glorie' blomstrer fortsatt. Den er vakker. De fleste dahliaene er i hus.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er et meget smukt og varieret landskab, der er i Præstbjerg Naturcenter.
   Jeg tror også, vi får en kold nat. Jeg kan ikke nænne at grave georginerne op endnu, men vi har ikke så mange, så vi når det nok.
   Du må have en god weekend!

   Hilsen Elna

   Slet
 4. Vilken härlig vandring ni måste ha haft :) Och det är mycket fint som blommar hos dig. Nerine är jag sugen på men vet inte om de klarar sig här och jag försöker minimera det som behöver krukodlas. Konstigt med tanke på alla dahlior jag sparar från år till år...

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er altid skønt at komme ud i naturen og få sig rørt.
   Nerine er fuld hårdfør her, men den står også godt beskyttet langs en sydmur. Det er en dejlig plante, og den er utrolig holdbar i buketter.
   Jeg vil have svært ved at undvære georginer. De beriger efterårshaven med smukke blomster i mange forskellige farver.
   Du må også have det godt!

   Hilsen Elna

   Slet
 5. Så flott tur dere har vært på! Det er jo morsomt å ha med barnebarna på tur. Flotte kastanjer med vinger på.
  Dine dahlia er fortsatt like fine. Det er jo fantastisk å kunne hente inn blomster fra hagen så sent som nå.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så hyggeligt, når børnebørnene vil med på en lille tur.
   Det er dejligt at kunne plukke buketter i haven, og jeg håber, at frosten vil holde sig væk lidt endnu.

   Hilsen Elna

   Slet
 6. Ja det har været et fint efterårsvejr. de kastaniedyr er så sjove. Sådannogle i alle af skygninger lavede vi osse da ungerne var små.
  Smuk geogine, forhåbentlig holder de et stykke tid endnu uden nattefrost.
  hilsner gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Det sjoveste ved kastanjer er næsten at finde dem. Men der kan da laves mange sjove figurer af dem, og børn har vist til hver en tid leget med kastanjer.
   Jeg vil gerne, hvis georginerne vil holde et stykke tid, for de står så godt.

   Hilsen Elna

   Slet
 7. Fantastiske billeder, du viser. Det ser ud til at være et meget smukt område, og der er ikke noget bedre end at være udendørs med børnebørn, hvor de har plads til at løbe og regere.
  Flagermusene får fem stjerner.
  Det samme gør floksen, for jeg er så træt af meldug, at jeg ikke rigtig gider dem mere. Men nu står de også tæt her, hvilket måske gør det værre. Smuk er den oven i købet.
  Jeg håber, dine dahlia holder lidt endnu.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Præstbjerg er et fint sted. Der er også shelterpladser samt et undervisningslokale, der kan benyttes af skoleelever. Vi kører somme tider derud og går en tur rundt om søen.
   Stjernerne til flagermusene sender jeg videre😀.
   Det var Laila Sølager, der anbefalede de hvide floks. Hun har sikkert valgt en hårdfør sort.
   Dahliaerne klarer sig endnu, selvom der var lidt rim på naboens tag forleden.

   Hilsen Elna

   Slet
 8. Kastanjer er altid et hit og som flagermus fungerer de rigtig fint. Smart idé! Vi har været heldige med feriecenter, som tillod udendørs aktiviteter. Det er godt at få brændt noget krudt af.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi stjæler med næb og kløer🤔, så vi har googlet os til ideen til flagermusene.
   Frisk luft er sundt, og det er godt for både børn og voksne at få brændt noget krudt af - eller i det mindste at få sig rørt.

   Hilsen Elna

   Slet
 9. Hej Elna!
  Riktigt vackert område ni promenerade i. Var ute i parken och letade kastanjer, men hittade inga. Vilken skojig idé med fladdermössen. Mycket fint som blommar hos dig. Dahlian har en vacker färg, de blommar också här, mycket senare än förra året. Astrarna har äntligen slagit ut.
  Ha en fin söndag /Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er et skønt område, og selvom lyngen har afblomstret, er den smuk med brune efterårsfarver.
   Så længe vi ikke har haft frost, er der en del blomster i haven. Godt dine asters nåede at springe ud.
   Hav en god uge!

   Hilsen Elna

   Slet
 10. Smukke høstlige billeder fra jeres udflugt med madpakker. Jeg elsker de fine farver i landskabet, og I har vist rigtig hygget jer med børnebørnene i solen.
  Også dejlige billeder fra det hjemlige. Den lyserøde høstasters har sådan nogle kønne skålformede blomster, som skiller den ud fra mange andre. Pæoner tager virkelig en slutspurt med bladfarver her på denne tid, og det elsker jeg dem for. De er jo bare super smukke sammen med Skt. Hansurterne!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 11. Det er ikke bare skoven, der får smukke efterårsfarver, lyng, græs, siv og mange andre planter får nu også smukke farver. Både børn og voksne nød turen.
  Lige netop de skålformede blomster gør høstastersen til noget særligt, og så er blomsterne tilmed meget holdbare. Planten bliver meget høj, men det er en fordel, når man har et gammelt hegn, der skal dækkes.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
 12. Trafiłam do Ciebie z ogrodu Mariki. Piękne tereny! Lubię taki krajobraz!
  Widzę, ze Ty również masz dalie w ogrodzie! I inne ciekawe rośliny też.

  SvarSlet