fredag den 3. marts 2023

Forår

Marts er en af de måneder, der er ventet med størst længsel af haveejere. Nu begynder der for alvor at ske noget i haverne. Vejrmæssigt kunne starten på den første forårsmåned ikke have været bedre - lidt rim i græsset om morgenen og solskin fra en skyfri himmel.

Jeg gik en hurtig haverunde med kameraet, og herfra kommer en lille billedserie.


I marts begynder de blå farver at blande sig med de hvide og gule farver.

Ikke bare i haven, men også i vindueskarmen slikker planterne solskin


Det var, hvad det blev til i denne omgang. Jeg vil ønske jer alle en god weekend, mon ikke mange af jer skal i haven.


20 kommentarer:

 1. Härlig tur som du tog med mig på. Och jag slogs av att du har fler sorter som blommar. Jag har snödroppar, vintergäck och så vidare men det finns inga påskliljor som blommar så tidigt här. Men jag gillar också de stora mattorna som lökarna får bilda hos dig. Jag försöker med samma här.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er glad for, at du ville med mig på tur.
   Vi havde for mange år siden en lille gruppe på 4-5 påskeliljer, som altid kom meget tidligt i blomst. Disse påskeliljer er blevet delt nogle gange, og nu udgør de efterhånden en stor gruppe. De øvrige påskeliljer i haven er ikke i blomst endnu.
   Du må også have det godt.

   Hilsen Elna

   Slet
 2. Det er fantastisk å se alt som blomstrer hos deg allerede! Flotte pelargoniastiklinger. Jeg gleder meg veldig til å se det begynner å blomstre her. I mellomtiden hygger jeg meg med blomstringen hos deg 😊

  Hilsen Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Du må gerne hygge dig med mine blomster, så vil jeg til gengæld hygge mig med alle de fine blomster, du har i kælderen 🙂

   Hilsen Elna

   Slet
 3. Skønne forårsbilleder. Og hvor er dine påskeliljer langt fremme. Og anemone blanda osse. Jeg har en gruppe der osse er ret langt fremme, eller var , for de forb.. høns har skrabet grundigt i gruppen. Nu må jeg se hvor mange der har overlevet. Som regel det meste, men det ser så voldsomt ud og blomsterne bliver forsinket. Hønsekræene lagde 4 æg den dag som undskyld, ud af 4 høns. Men sur var jeg. Det ender med de ikke for lov til at gå frit, men må nøjes med hønsegården.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha, sikken en straf de stakkels høns er stillet i udsigt. Kan hønsene ikke få lov at gå frit, så kan du flytte dine planter i sikkerhed i hønsegården 😉.

   Hilsen Elna

   Slet
 4. Jeg når desværre ikke så meget i haven, jeg er ikke så vaks endnu, jeg håber, det kommer. Jeg har revet en masse kviste og grene sammen, måske kan jeg så få plantet lidt. De lover også koldere vejr, men vi er jo også kun først i marts. Til gengæld nød jeg alle dine forårsbilleder, der er ikke meget her, men det skal nok komme om ikke før så til næste år.
  Hilsen og god weekend
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Du må væbne dig med tålmodighed. Men jeg kan godt forstå, at du bliver utålmodig, når du står med en ny have og det kribler i fingrene efter at komme ud med hakke, skovl og spade.
   Jeg vil også ønske dig en god weekend.

   Hilsen Elna

   Slet
 5. Hej Elna!
  Jag sitter med ett leende och beundrar dina fina bilder på alla vackra vårblommor. Det är speciellt att se de första blommorna på våren. Här dröjer det ett tag, vi har haft fint soligt väder, idag var det kallare igen och det kom lite snö. Vi får ha tålamod så kommer våren hit också.
  Ha en fin weekend!
  Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Man kan godt blive utålmodig på denne tid af året. At dine forårsblomster ikke er sprunget ud endnu betyder til gengæld, at du har noget godt i vente. Her er erantisserne allerede ved at visne, så det er godt, at der hele tiden kommer nye blomster.
   Du må også have en god weekend.

   Hilsen Elna

   Slet
 6. Ja, jeg er også meget tilfreds med forårets begyndelse, og i din have er der jo ligefrem en overdådig blomstring! Det giver da virkelig håb om fremtiden og trods kulden også lysten til at gå i haven. Jeg er begyndt at klippe ned og tynde lidt ud i overfloden af stauder, og dette arbejde kommer til at fortsætte langt ind i marts. Dine pelargonier ser vel nok trivelige ud. Mine står stadig i garagen, men nu skal de ind og varmes lidt op!
  Dejlig billedserie!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Når solen skinner, får jeg uro i kroppen. Så må jeg ud og i gang med haveredskaberne.
   Det er et stort stykke arbejde at klippe ned, og man kan godt blive lidt øm i musklerne. Heldigvis bestemmer vi jo selv tempoet.
   Pelargonierne er kommet godt fra start. Der er to af sorten “Ulla” imellem. Dem glæder jeg mig til at få plantet i krukker. Den røde farve vil helt sikkert passe fint til vores røde døre.

   Hilsen Elna

   Slet
 7. Sikke flotte billeder! Man bliver helt glad af at se alle de fine forårsfarver. Så flot når de blå blander sig med de gule. Din have er lidt længere frem end min, men jeg har set de første små blå knopper på snepryd og påskeliljerne har store knopper. Så lækkert at hver dag er lidt længere end den forrige.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Ja man bliver så glad over alle forårsfarverne. Hvis solen vil fortsætte med at skinne, vil dine snepryd og påskeliljer hurtigt springe ud.
   At dagene længes, er der heldigvis ingen, der kan tage fra os :-)

   Hilsen Elna

   Slet
 8. Åhh älskade vår! Äntligen! Härligt att se att så mycket blommar hos dig redan....
  Varm kram från Titti

  SvarSlet
 9. Der er så meget, vi mennesker kan blive uenige om, men længslen efter foråret har vi vist næsten alle til fælles. Man kan føle sig helt lykkelig, når man går i haven, og solen får alle de små forårsblomster til at åbne sig.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
 10. Ja, de slikker rigtigt solskin, alle dine små forårsblomster.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var godt, de slikkede solskin, mens tid var. I morges var der rim i græsset, og påskeliljerne lå fladt hen ad jorden. Men de kom igen, det er utroligt som løgplanterne kan tilpasse sig vejret.

   Hilsen Elna

   Slet
 11. Wow, så mye som blomstrer så fint hos deg. Her har vi fått en liten pause i våren, så jeg sitter bare inne og ser ut. Ha en fortsatt fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlet
  Svar
  1. Foråret kan godt være lidt lunefuld. Bedst som man tror, at nu er foråret her med sol og varme dage, kommer der lige et pust af vintervejr.
   Hav det godt!

   Hilsen Elna

   Slet