fredag den 28. oktober 2016

Så gør det ikke noget, at det bliver tidligere mørkt...

Vintertid siger kalenderen om et par dage. De lyse aftener i haven er nogle måneder væk, og når det ikke kan være anderledes, må man jo prøve at få det bedste ud af de lange, mørke aftener. Og det er nu heller ikke så svært. Her kommer opskriften: Benene op i sofaen, et lunt tæppe, et par stearinlys - og en god havebog. Sådan en havebog har jeg lige haft hjemme fra biblioteket.


"Garden Design - A Book og Ideas" er bogens titel. Forfatteren hedder Heidi Howcroft. Hun er landsskabsarkitekt og har skrevet en lang række havebøger. Bogen er illustreret af Marianne Majerus. Hun er havefotograf og leverer fotos til havebøger og -magasiner. Bogen er udgivet i England i 2015.


Bogen har et virkeligt lækkert layout. Der er ikke så meget at læse, da teksten i store træk er begrænset til at være billedtekst til de store flotte billeder, som bogen er fyldt med.

Den kommer rundt om mange forskellige emner i forbindelse med havedesign, og her er virkelig inspiration at hente, hvis man skal have anlagt en ny have eller blot et nyt bed, en havegang, en terrasse eller andet.


Der beskrives, hvad man skal gøre sig klart, inden man begynder på et anlægsprojekt. Hvad er de givne betingelser som klima, jordbund og omgivelser, og hvilke ønsker har man.


Dernæst beskrives forskellige havetyper.


Der er en gennemgang af havens komponenter: stier, terrasser, indkørsel, forhave, belægninger, trapper, hegn, espalier m.v.


Et af afsnittene omhandler havens planter, og der fortælles om bl.a. sol- og skyggeelskende planter, om klatreplanter, bunddækkeplanter og plantesammensætninger. Der er ikke uddybende beskrivelser af enkelte planter, men en mere overordnet beskrivelse af forskellige typer af planter.


Havens "møblering" bliver gennemgået i et kapitel. Her fortælles om møbler, pergolaer, vandbassiner, havehuse, belysning og kunstværker.


Det er en skøn havebog, og man er helt sikkert i godt selskab, når man læser i den og ikke mindst nyder alle de flotte billeder.

8 kommentarer:

 1. Med en interssant havebog i hånden er man altid i godt selskab, og det er da helt utroligt, hvad man i dag kan få fat i af spændende udgivelser gennem bibliotekssystemet.

  SvarSlet
 2. Ja, det er ret utroligt hvad man har adgang til gennem bibliotekerne. Hvis dit bibliotek har abonnement på Zinio, kan du gratis downloade over 300 engelsksprogede magasiner, bl.a. Gardeners' World, Country Gardens og Gardens Illustrated.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
 3. Det ligner en meget flot bog Elna. Tak for præsentationen-som giver mig lyst til at kigge mere i den, og blive inspireret:-)
  Go weekend
  Hilsner Anette

  SvarSlet
 4. Det ser ud til at være en spændende bog til de lange mørke aftener.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 5. Den får jeg veldig lyst til å lese. Ha det godt! Anne

  SvarSlet
 6. Hej Anette, Lisbeth og Anne
  Tak for jeres kommentarer! Det er en god bog, og jeg kan bestemt anbefale den.
  Hav en god søndag!

  Hilsen Elna

  SvarSlet
 7. Hej Elna!

  Ja, när trädgårdssäsongen närmar sig slutet finns alltid något annat trevligt att syssla med. Jag läser mycket och en god trädgårdsbok är guld värd. Tyvärr publiceras en hel del skräp också inom trädgårdsvärlden så hittat man en bok som är inspirerande är lyckan gjord för många sköna kvällar framöver.

  SvarSlet
 8. Du har ret i, at der udgives en del havebøger, som er ret overfladiske, og som man ikke gider at læse igen. En god havebog er for mig en bog, som jeg læser igen og igen, fordi den giver mig viden og inspiration. Og så elsker jeg gode billeder. Et flot design forøger også lysten til at tage en bog frem og kikke i.

  Hilsen Elna

  SvarSlet