fredag den 6. juli 2018

Rosenkåring

I den forløbne weekend var jeg til rosenkåring i Laubjergs Rosenhave. Det var et flot syn at kikke ud over rosenhaven. Roserne sætter pris på det solrige vejr - og kunstvandingen, og de kvitterer med et væld af blomster.


Når man står overfor så mange roser, den ene smukkere end den anden, er det slet ikke så let at udvælge en. Jeg tog et par runder i haven, inden jeg havde bestemt mig for, hvilken en jeg ville stemme på. Mit valg faldt på 'Ryslinge Rosen'.


Rosen er forædlet af Tantau i 2016. Den er doneret til Ryslinge Højskoles 150-års jubilæum. Jeg faldt for rosen på grund af dens blomsterrigdom, det friske løv, knoppernes elegante form, de fyldte blomsters smukke pink-bordeaux farve og ikke mindst rosens skønne duft.


Blandt havens øvrige roser valgte jeg yderligere 9 til min egen toptiliste. De kommer her i vilkårlig rækkefølge:

'Global Water'


'Harlow Carr'


'Perle d'Or'


'Open Arms'


'American Pillar'


'Mendoza Castle'


'Prague'


'Amber Cover'


'Wisley 2008'


Da jeg efter rosenkåringen blev bekendt med resultatet, kunne jeg konstatere, at ingen af roserne fra min egen toptiliste, var kommet med blandt de 3 vindere. Vinderroserne var 'Morten Korch' og 'Caroline de Monaco' på en delt førsteplads med lige mange stemmer. Derefter fulgte 'Westzeit'.

I mit sidste indlæg skrev jeg om en ny rose, der skulle døbes på Skagens Museum i lørdags. Den kom til at hedde 'Anna Ancher rosen'. Det er en meget smuk rose, og jeg tror, Anna Ancher ville have været glad for den.

Det er ferietid, og havesysler holder sommerferie. Vi ses igen til august. Hav en rigtig god sommer!